Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 3 týdny později...
  • Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To All:

Chtěl bych vyměnit názor za nějaká ta fakta. Poslední dobou začínám sledovat různé nedostatky jednotlivých brokerů a jelikož za nedlouho budu volit, komu zaslat své těžce vydělané peníze, rád bych vybíral s rozumem. To co dělá poslední dobou IBFX je docela nesolidní, ale jak říká Volf, mají to ve smlouvě a tak je to(alespoň pro ně)v pořádku.Je ale divné, že začali až teď, co byli zvoleny v mnoha časopisech, jako brokerská společnost roku. Možná se už drží názoru:"přijdeme o jednoho tradera a další dva získáme".Také hodně sleduji VT vlákno, kde chyby ze strany brokera CMS jsou docela "okaté" a to vždy v tu nejnevhodnější chvíli. Mnohokrát se ale stalo, že SID stejné problémy se zadáváním entry a SL příkazů neměl a později jsem se dočetl, že to může být také tím, že má platformu jinou( placenou) s dalšími využitelnými službami. Chtěl jsem se tedy zeptat zkušených, dlouhodobých obchodníků, jestli také používají placené platformy a služby spojené s prací brokera, jako se třeba děje u Komodit. Je mi známo, že brokerské společnosti u Forexu jsou placeny ze spredu, ale jak již Volf ve vlákně MT uvedl, ne jen ze spredu jsou živeny. Teď je tedy k zamyšlení, zda neni lepší si měsíčně připlatit pár $ za lepší služby, popřípadě podmínky obchodování(větší jistotu), nebo zda při změně chování a přístupu brokera se poohlédnout po novém a doufat, že to zase nějaký čas pošlape.
Prosím nevysvětlujte si můj příspěvek nijak špatně. Chtěl bych jen jako začátečník znát i Váš názor na placené služby brokeru.
Děkuji za jakoukoliv reakci
Jirka

Odesláno

kofis
protože zmiňuješ i mne, tak se k tomu taky vyjádřím:
u CMS žádnou placenou službu brokera nemám a proč taky, vše probíhá u FX na elektronické bázi a služby 24 hod. servisu využívám jen tehdy, kdy potřebuji při náhlém výpadku uzavřít pozice nebo při reklamaci, když mi něco projede přes SL - což může samozřejmě kdokoliv z traderů na celé zeměkouli - ,ale podobně to asi funguje u více solidních firem.. Když mne hodně naštvou, není problém jít jinam, ale střídat brokera jak ponožky, nemusí být vždy to pravé ořechové.. Druhou "svou" firmu - Londýn, využivám jinak a v jiných souvislostech a to tady rozebírat nebudu...VT je někdy méně stabilní a občas "vytočí" i mne (i když mám rychlost 2,5 MB a RAM 1 Gb), ale jsou solidní a nikdy jsem neměl sebemenší problém s převody peněz nebo s phone uzavřením pozice a to je pro mne dost důležité měřítko, ne-li nejdůležitější.. To, že má někdo "placenou službu" nebo že jsou dlouhodobější tradeři u CMS nějak preferováni jsou jen bláboly tady na vláknech agentury JPP (jedna paní povídala)...Dlouhodobější jsou u všech firem jen možná chápání jinak (ale to platí obecně v jakémkoliv oboru), protože je dlouhodobě vlastně "živí" přes spready...a pokud má solidní firma solidní hedging, je jí vlastně jedno kolik klient vydělá...Obecně nelze srovnávat elektronický FX a komodity - to je o něčem úplně jiném (v potřebě brokera). Teď žádné problémy, snad ani ostatní, s CMS a VT nemám, ani při datech, ať to ale nezakřiknu. :). Problémy traderů s jinými firmami nemohu komentovat, protože je neznám.. Na každém brokerovi se dá něco najít - nikdo a nic není dokonalé...
SID

Odesláno

SID
Děkuji moc za komentář, určitě si z toho vezmu ponaučení. Tedy dosud jsem byl pro IBFX, ale poslední dobou ten"gumový"spread mě docela straší.
No mám ještě dost času se rozhodnout.
SIDe ještě jednou díky a přeji příjemný den
Jirka

Odesláno

kofis:
volba brokera je vždy trochu rizikovou záležitostí, vždyť jde o mé prachy, že? Jak říká Sid, hlavně ať je ten partner spolehlivý. IBFX určitě spolehlivý bude, ale je pravda, že poslední dobou trochu zneužívá možnosti rozšiřovat spread. Můj osobní názor je ten, že na serveru zapnuli nějakou novou funkci či program, který má hlídat volatilitu a podle toho nastavuje spread. Možná se to vychytá a vše bude zase OK. Dnes jsem jim napsal dopis, ať se vyjádří, co do budoucna. Pokud by tato situace měla přetrvat, risknu to a přeběhnu k MIG. Jak pravili již tvůrci tohoto serveru, brokera musí člověk hledat a jinak než jich několik vyzkoušet to asi nepůjde. I když dáš na doporučení jiných, stejně může přijít čas, že ti některé nové věci na tom tvém stávajícím brokerovi začnou vadit. No, pokud mi IBFX odpoví, zveřejním tu jejich vyjádření.
Milan

Odesláno

To Volf:
Díky i tobě za odpověď. Myslím si, že IBFX byl doposud hodně na vysoké úrovni, takže určitě si počkám na tvé zveřejnění.
MIG je momentálně velice lákavá volba, ale nikdo neví, jak to s nimi bude v budoucnu. Možná by nebylo od věci mít do budoucna dva brokery a sledovat u koho je lepší do pozice vstoupit, či nikoliv....co myslíš?
Přeji úspěšný den
Jirka

Odesláno

kofis:
mezi IBFX a MIG jsou podle mě v tuto chvíli dva rozdíly: IBFX rozšiřuje často spread, MIG ne a druhý, IBFX má oddělené účty zákazníků, se kterými neobchoduje a MIG nemá oddělené a obchoduje s nimi. Tady není důvod držet dva brokery, pokud už riskuji jeden účet u MIG z hlediska možného krachu, pak se mi vždy vyplatí obchodovat jen s nimi. Ovšem asi bych měl častěji peníze vybírat. Ale mít je na účtě Komerční banky není o nic jistější.
Milan

Odesláno

Volf:
napsal jsem jim taky ohledne tech spreadu a dat pro backtesting, preposli mi prosim potom jejich vyjadreni. Ja jsem u nich cca 3 tydny live a zatim je zklamani :( nejdrive slibili data pro backtesting pak nic, pak vypadlo MT na cca hodku a ja se 30min domahal nastaveni SL a ted jeste ten spread :(

dik Mira

Odesláno

Ja osobne mam peniaze u Oandy. Nemaju obmedzene minimum, co je pre mna ako zaciatocnika vyhodne. Taktiez dostavam denne urok 2% p. a. Co sa tyka gumoveho spreadu - zatial na EUR/USD 1,5 - 2 pip a najvacsi je cez vykend 10 pip - ale povedzte mi kto bude obchodovat cez vykend. Dokonca platforma umoznuje nastavenie Bypass weekend data - jednoducho preskoci vykend. Ich platforma je on-line -> moznost pristupu odkialkolvek. Sice nema neake extra moznosti TA ale mne uplne staci CCI, RSI, MA. To je moj nazor. Co sa tyka prevodu penazi ucet mam v JP Chase Morgan Londyn - EUR ucet. Mal som to poslat cez intermediary banku v Nemecku, ale chcel som usetrit poplatky. Tak som to poslal priamo. Vysledok -> prevod trval 4 dni. Taktiez som nemal problem s vyberom penazi. Ale nezabudnite!
Banka JP Morgan Chase si uctuje poplatok na odchadzajuce platby -> co je asi 40 EUR. Jedine co sa Oande da vytknut je leverage max. 1:50. Pre mna je ale stale priatelne -> Som swingovy obchodnik -> potrebujem vacsie stop-lossy. Pri leverage 1:400 by stopka mohla byt max 25 pip. Tot vse.

Odesláno

Nevím, jestli je to reakce na Volfův dopis, ale zatímco až do cca 16.00 osciloval spread na cable u IBFX mezi 5 - 6 pipsy, drží se teď už nějakou dobu dokonce na 3 pipsech. Doufám, že jim to vydrží... :)

Odesláno

namodro: toho jsem si vsimnul uz minuly tyden. Oni asi fakt zavedli nejaky system, ktery jim spread pocita... buh vi. Kazdopadne ja s tim zatim problem nemam, neni to tak hrozny. V mene likvidni dny a hodiny stejne neobchoduju, na data jsem opatrnej :)

Odesláno

IBFX to svedlo na pondeli svatky a ze pry by se to jiz nemelo stavat :) tak uvidime. Nicmene jsem psal o dalsich 2 problemech a k tomu se nevyjadrili :)

On Monday there was a US holiday which left a very low volume in the currency market. Our banks currently widen the spread to offset their risk during those times. We hope in the future that this will not continue as we have measure in place to reduce this but is not quite ready yet. Thank you for your patience in this matter.

Mira

Odesláno

Dnes při vyhlášení ISM v 16 hod. byl u IBFX spread na GBPUSD 6 pips, EURUSD 4 pips. Cca po 6 min. se libra vrátila na 4, euro tou dobou bylo ještě 3 pips, na 2 se vrátilo po cca 10 min. U MIG byl celou dobu spread na 2, resp. 3.
Na můj dopis IBFX ohledně spreadu zatím nikdo neodpověděl. Mezitím jsem psal na MIG, jak je to tedy s jejich obchodováním s prostředky klientů, bezpečností účtu a se spready a dostal jsem takovouto odpověď:

www.migfx.ch

Dear Sir,

Thank you for your interest in MIG Investments.

We are regulated by the Swiss Federal Department of Finance (FDF). MIG is also member of ARIF, which is a Swiss association that controls and supervises financial intermediaries on behalf of FDF. ARIF is regularly controlling that MIG's accounting is in compliance with the strict Swiss law. MIG is furthermore being audited by KPMG several times a year.

The risk of MIG going bankrupt is minimal since we need to report about the company's financial standing on such a regular basis. In case we were loosing money we would by the law be required to inform the financial authorities if we got below 50% of the initial capital, in which case all of our activities would be stopped immediately. At this point none of the clients' funds would have been touched, and it would therefore be possible to pay back all stakeholders, incl. clients.

We provide streamline quotations, so the price you see is the price you get. Our traders are watching the prices in our Market Watch to make sure they are correct. They only change them in the rare cases where the market is jumping and the Market Watch has not had time to adjust. There is no slippage, all orders are executed at the indicated price.

During a volatile market conditions and around important news announcements, our traders may increase the spreads for some or all pairs, 5-10 pips.

If you have any question please do not hesitate to contact us.

Best regards,

Sibel Tanisik
Customer Care Department
MIG Investments SA | Passage Maximilien-de-Meuron 1 | 2000 Neuchâtel | Switzerland
info@migfx.ch | Phone: +41 32 722 17 80 | Fax: +41 32 722 17 70

Ještě se zjistím, co bude se spreadem zítra při NFP a pak se asi podívám, jak se u nich zakládá účet.
Milan

Odesláno

Volf: vstupoval jsem v 16 rucne (cable) a spreadu jsem si nevsiml ale nemile me to prekvapilo.... hned jim jdu zas napsat.

Pokud budes chtit otevrit u MIG tak pocitej s mensim zpozdenim nejde otevrit ucet online (kvuli svycarskym zakonum) musis vse nascanovat podepsat a poslat postou takze kdyz udelas chybku v materialech tak se to muze pekne protahnout.

Co fxdd? Sice jeste nemaji MT4 ale psal jsem jim a napsali ze by to melo byt do pulky roku 2006 takze to kazdym dnem ocekavam.

Mira

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...