Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj,
vidím, že jsem řešil podobný problém, ale jinde (www.financnik.cz/forum/read.php?13,1552,page=92)

Dlouho jsem zkoumal brokery a stale jsem se drzel platformy MT4. Pak jsem ale narazil na jeden clanek, ktery me docela vylecil:

www.100forexbrokers.com/mt4-ecn-brokers

Mimo jine z toho vyplyva, ze MT4 byl navrzen jako MM/DD software a ze STP/ECN brokeri maji problemy zajistit kvalitu v tomto systému (používají se nějaké převodníky ze serveru MT4 do ECN trhu, což mi znělo dost odpudivě) - viz PDF uvedene dole na konci te stranky.

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

no tak o tom zhloubi duše pochybuji.
1. nikde to ani na svých stránkách neuvádějí, pouze je tam uvedeno, že obchody probíhají automaticky, bez zásahu dealera.
2. mají MT4 zprostředkovaně od IKON Capital a ti ECN MT4 nemají

Odesláno

To Volf:
Nemají to tam schválně. Myslím si že pro klienta je jedno co to je jestly STP nebo ECN, hlavně že to není MM. Asi to bylo přání colossea platforma MT4. Podle mě to je výborná platforma, znáte někdo nějakou lepší ? Visual Trader pokud vím už neexistuje.

Odesláno

Volf
pochybuješ velmi správně a hluboce.. :)..Colloseum je jen zprostředkovatel, jakých jsou po světě desítky a navíc od retail brokera. ECN to nevidělo ani z rychlíku...
SID

Odesláno

krakra
o Colosseu a jejich praktikách už tady probíhala diskuze mínus tři roky www.financnik.cz/forum/read.php?4,57,page=10 asi to nemá cenu rozebírat.. :) nějakou zvláštní chválu (pokud to není jejich vlastní placená inzerce) jsem na ně nikdy moc neslyšel - ani jiných serverech přes akcie a komodity. Je každého věcí u koho je, co od toho očekává a co preferuje, ale s ECN tihle nemaj vůbec nic společného.
SID

Odesláno

To Sid:
Tři roky staré informace jsou dneska trošku k ničemu, je pravda že jiné produkty než forex nejsou žádný zázrak, také nikdo nikoho nenutí jít do k nim.
Ale asi po sté tady říkám forex u Colossea oprvdu není ECN, ale STP, ale po stokrát tu je tvrzeno forex u Colossea viděl ECN sotva z rychlíku - ano po stojedné forex u Colossea nené ECN a taky to netvrdí je to STP.

Odesláno

No a další důkaz, že nejsou ECN, už jste někde viděli ECN/STP, kde se neplatí komise? Logicky takový broker žije ze spreadu, čili dá se předpokládat, že obchoduje proti vám.

Odesláno

krakra,
sorry, ale nemáš pravdu. ECN i STP nabízí čistý spread svých poskytovatelů likvidity. Oba žijí pouze z komisí. Rozdíl je pouze v tom, že ECN ještě navíc umožňuje obchodovat mezi svými klienty, ale broker si z toho obchodu účtuje zase jenom komise. Ani jeden z nich nemůže mít z principu pevný spread. U obou je navíc možno vkládat limitní objednávky uvnitř spreadu, což je u MM nemožné.
Měl by sis o tom něco přečíst, než se pustíš do takovýchto debat, např. www.100forexbrokers.com/stp-ecn-brokers

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...