Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

SID : Ti , kteří píší ,jak ty říkáš , výčteninky, znají možná problematiku forexu mnohem více než ty ale na rozdíl mají odvahu uvádět skutečnou podstatu fungování Market Makers brokeru - snad sám víš že tvoří protistranu traderům a na rozdil od nich znaji přesně parametry jejich pozic, tvoří cenu , ovládají platformu a mají své klienty pěkne v hrsti. A jejich zisk není tvořen jen spreadem klientů ale i jejich ztrátami ,které vědomě a záměrně tvoří různými způsoby.
Je to jen balamuntování normálních lidí ,kteří tam sypou po stovkách a možná pár tisícovkách usd své peníze s představou ,že je to fér prostředí . Je to jako hrát poker s oboustrannýma kartama a naivně očekávat ,že dlouhodobě budu vyhrávat. A dopředu k nezdaru to odkázáno je,chtěl bych potkat jediného tradera ,který dokáže dlouhodobě úspěšně obchodovat v tomto prostředí Dealing Desk "brokerů". A ECN není až tak nákladné na finance pokud si vybereš vhodného brokera, ale chce to určitě mnohem více znalostí než jako při zadávání order v MT4 ;)

• Odpovědí 2,8k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

oldie: Zdravim, obchodujem uz skoro rok cez FXCM a musim povedat ze je to moja prva live skusenost s brokerom ale aj vysoko pozitivna. Najskor som si zalozil Microucet ktory je Dealing desk trading a nemal som ziadne podozrenie o odpalovani stopiek alebo nieco podobne. Po pol roku zhodnocovania uctu som sa rozhodol si ucet zmenit z Micro na Standard, zmena prebehla za par dni bez ziadnych problemov a teraz mi to funguje ako Non Dealing Desk trading a tiez musim povedat ze ziaden problem. Jediny miniaturny rozdiel je ze spready su zanedbatelne vacsie oproti Micro uctu. Rozdiel medzi Demo a Real som nepostrehol. Platforma funguje velmi stabilne a ziadne problemi neboli. Pracovici firmy su velmi zdvorili a s komunikaciou nebol nikdy problem ci cez telefon,chat alebo email.

S pozdravom,
Slavo

Odesláno

Slavo, díky za Tvoji referenci. Já jsem bohužel teprve na začátku, ale chtěl bych to udělat stejně jako Ty. Demo od FXCM používám a v zásadě jsem spokojený. Jenom s tou jejich platformou jsem se ještě úplně nezkamarádil :-(. Pokud by jsi byl v případě potřeby ochoten poradit, byl bych rád :).

Odesláno

oldie: Ano myslim ze zacat s micro uctom a skusit ci ti vsetko sadne je najlepsie a ked zarobis tak si to len prehodis na ten standard ucet alebo prejdes k inemu brokerovi. Mne sa zda ta ich platforma jedna z takych najlprehladnejsich a najlednoduhsich pre zaciatocnikov podobne ako VTtrader od CMSFX. Samozrejme mozem ti pomoct neni problem, mozes mi napisat na mail, qsbite(zavinac)gmail.com

Odesláno

DanyFX Napsal:
-------------------------------------------------------
> SID : Ti , kteří píší ,jak ty říkáš , výčteninky,
> znají možná problematiku forexu mnohem více než ty
> ale na rozdíl mají odvahu uvádět skutečnou
> podstatu fungování Market Makers brokeru - snad
> sám víš že tvoří protistranu traderům a na rozdil
> od nich znaji přesně parametry jejich pozic, tvoří
> cenu , ovládají platformu a mají své klienty pěkne
> v hrsti. A jejich zisk není tvořen jen spreadem
> klientů ale i jejich ztrátami ,které vědomě a
> záměrně tvoří různými způsoby.
> Je to jen balamuntování normálních lidí ,kteří tam
> sypou po stovkách a možná pár tisícovkách usd své
> peníze s představou ,že je to fér prostředí . Je
> to jako hrát poker s oboustrannýma kartama a
> naivně očekávat ,že dlouhodobě budu vyhrávat. A
> dopředu k nezdaru to odkázáno je,chtěl bych potkat
> jediného tradera ,který dokáže dlouhodobě úspěšně
> obchodovat v tomto prostředí Dealing Desk
> "brokerů". A ECN není až tak nákladné na finance
> pokud si vybereš vhodného brokera, ale chce to
> určitě mnohem více znalostí než jako při zadávání
> order v MT4

Mám asi tu "velkou smůlu" že mi můj market maker broker nepůsobí ty vědomé ztráty co tu o nich píšeš. Ono to asi trochu souvisí se stylem obchodování, nastavit S/L na 10 b. a pak svést na brokera že vymetl S/L při vysoké volatilitě trhu je dětinskost, nebo si myslet, že kvůli mé pozici na který chce můj broker vydělat pár babek, otočí trend a změní kurzy měn? :S. Do jisté míry to jistě trochu jde, ale... Můj obchodní systém mi dá signál ke vstupu, počkám jak se trh vyvine a pokud jde opačně uteču, pokud jde s očekáváním inkasuju zisky, kde jsou na tomhle principu, možnosti brokera mě podělat? Jsem rád, že mi tu lidi vysvětlili rozdíl mezi ecn br. a market makerem, konkrétně to byl Sid. (tu)

Komkrétně z tvého článku vyplývá ten pesimismus, kvůli kterému jsem obchodovat skoro nikdy nezačal a netvrď mi že ECN není zas až tak nákladný, to je relativní pojem, co je pro tebe zřejmě brnkačka na to já musim šetřit i třeba roky. A přirovnávat obchodování k pokeru - to seš asi trochu mimo mísu. Někde tu zazněla skvělá myšlenka, kterou bych si dovolil citovat, protože jsem se s ní ztotožnil: není nic snazšího než svádět svůj neúspěch na trhu na brokera, každý by měl začít u sebe, analyzovat vlastní chyby při vstupech i výstupech. Jinak samozřejmě podělávky od brokerů jistě jsou a až se něco podobné stane mě, okamžitě to tu bude a řádně zdokumentované, ať to není jako některé příspěvky zde, typu jedna paní povídala.

Odesláno

DannyFX:

Uz rok obchodujem live cez CMS, co je dealing desk broker, data a charting mam Tradestation(data od ECN) a este som nevidel taky stophunt o akom tu hovoris.

Ked mas na FX stoploss 5-10pips to ze ta vyhadzuje casto naozaj nemozes hadzat na brokera :D

Excesy ako mrznutie platformy ma nastastie este nestretly, exekucia velmi dobra ak vstupujes za stop alebo limit, market nepouzivam..

Niekto sa tu pytal na proces zalozenia uctu u CMS, bezproblemovy, do 2 dni po mailnuti oscanovanych papierov som bol otvoreny, wire transfer klasicky okolo 5 pracovnych dni.

PS: Tzv "Stophunty" sa na trhu deju ale v inej podobe, cenu zvyknu "usmernit" banky ak maju exekuovat nejaky velky order(napr. pre klienta nadnarodnu spolocnost) a chcu ziskat co najlepsiu cenu.

Odesláno

Mám jeden postřeh. Obchoduju na demech více brokerů a všiml jsem si, že ibfx má data někdy zpožděný třeba i o minutu. Teda nevím jestli to dělá jenom na demu nebo i na live, protože live data nemám. Nevíte někdo, jestli se jim zpožďují i na reálném účtu?

Odesláno

Tak se podělím s čerstvou zkušeností s IBFX. Dnes mi poslali mail, že peníze na jejich účet dorazily, ale že bude trvat až dva dny, než mi je na účet připíšou, což dost dobře nechápu, co na tom tak dlouho trvá. Má někdo s něma zkušenost jak s vkladem, tak i s výběrem?

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...