Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Unlimited,

Já osobně to vidím tak, že 15 % je poměrně slušné procento úspěšných traderů a Ti jsou úspěšní především proto, že je tento vysoce seriozní byznys pohltil. Peníze jsou příjemným vedlejším produktem,o kterém tento byznys je a který je k němu na začátku přivedl .
Jestli se nepletu, tohle platí ve všem. Těžko je možné dosáhnout úspěchu v čemkoliv, co nebaví nebo o tom mám pochybnosti. ;) Hezký den, Petra

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Unlimited:
Také zkusím nadhodit svůj pohled na věc. ;)
ad 1 - zeptejte se toho kdo se vám smál zda někdy zkusil napsat knížku nebo uspořádat seminář. Já to zkoušel a za snažší cestu bych to rozhodně neoznačil. A pokud se ten dotyčný snaží vyvolat dojem podle hesla "kdo to neumí, ten to učí", tak by měl nejprve sám umět. Ale třeba se pletu a smál se vám nějaký světový expert na obchodování. :)
ad 2 - kolik bych asi musel nalákat nezkušených začátečníků abych si vydělal na svůj milion ? Při počátečním vkladu pěti tisíc dolarů by to chtělo dvěstě lidí, kteří i po přečtení informací o vysoké rizikovosti obchodování půjdou a o své peníze přijdou. S takovými přesvědčovacími schopnostmi bych se raději dal na politiku. :)
Jestliže se dotyčnému nelíbí to, že úspěšní obchodníci chtějí toto řemeslo naučit i ostatní lidi, tak co potom říká na systém školství v tomto i jiných státech ? Každý rok musí tisíce dětí vstoupit do několikaletého procesu učení po jehož skončení zjistí, že nemohou najít práci a žijí na pokraji chudoby. A přesto své děti také pošlou do stejného procesu.
ad 3 - soustřeďujte se pouze na to co je pro vás důležité. Pokud jde pouze o vaší osobu, tak jsou jen dvě možnosti. Buď uspějete nebo ne. To jestli uspělo i dalších dvacet procent, vám osobně může být ukradené.

A ještě jedno heslo na konec - každý má svojí pravdu. Nemá smysl hledat jen jednu jedinou, společnou pro všechny.

Odesláno

Dobrý den všem

Zdravím tímto zakladatele tohoto portálu Tomáše a Petra

Unlimited

Pokud to myslíte s tradingem vážně zamyslete se prosím nad větou ,která se na tomto i jiných portálech táhne jako červená nit všemi diskusemi. "Na celém světě po celou lidskou historii je 5% lidí kteří myslí, 15% lidí si myslí že myslí
a 80% raději umře než aby začalo samostatně myslet". Tato statistika platí i na burze. Nemám Vám co radit ale
zkuste do začátku uvažovat "co mě láká na obchodování? není to náhodou NADĚJE? a není náhodou NADĚJE "matkou"
chamtivosti a strachu? a nejsou toto náhodou vlastnosti které mě na trhu zlikvidují? Přemýšlejte o tom.
A jak Vám odpověděl Tomáš s čím plně souhlasím. Studujte ,rozpitvejte ,vstřebejte atd. rovnici
STRUKTURA TRHU + JÁ + ŘÍZENÍ RIZIKA kde každá část rovnice je podstatná a nevyloučitelná pokud nejste gambler.
Část "JÁ" je např. celoživotní proces :o)
Pokud jsem Vás vystrašil a bojíte se ,tak si pravdivě přiznejte kolik procent "dřiny" (anebo lásky :o) ) jste schopen přidat
k Vašemu 1% talentu ,když budete vědět že Vás čeká královská odměna?

Odesláno

Unlimited

Já osobně tady finančníky neznám a nikdy jsem neviděl jejich účet-ani mě to nezajímá , ale velmi mě pobavil váš článek , že našli jednodušší cestu a to dělat semináře. Jakmile trading za pár let pochopíte(většina" traderů" není ochotna podstoupit tuto dlouhou cestu frustrací a ztrát!) pak zjistíte, že je mnohem, mnohem jednodušší obchodovat než pořádat semináře. Ptáte se proč to tedy dělají? Já vám odpovím: A co mají dělat celé dny? Hrát 10 hodin tenis? Nebo pochodovat celé dny po nějakých památkách? Nebo sedět doma a čumět do zdi? To přeci nejde! Tak proč neukázat cestu jiným. Nikdo vás nenutí sem chodit, najděte si vlastní cestu, tak jak jsem to před lety udělal já. A funguje mi bezvadně. V naší republice je ale bohužel moc lidí, kteří jenom remcají,čekají až je někdo někam nasměřuje, postrkuje a dá jim návod co a jak mají dělat, než by se snažili sami přijít věci na kloub. Toto je taky důvod, proč tolik lidí ztrácí.

Odesláno

Tomnesi, Novafashion, MNovak a další..

děkuji moc za Vaše názory, moc si jich cením. Asi jsem zařazen do skupiny věčných nedůvěřivců.. Ale vážně, já takový nejsem :-) Trading mě absolutně nadchnul a beru ho jako... jako koníček než jako obživu (ikdyž pevně doufám, že jednoho dne se stane můj koníček mou obživou). Spíše šlo o to, že ze svého začátečnického pohledu jsem nebyl schopen odrazit tyto otázky.. a pak už se to se mnou vezlo. Takže děkuji podruhé, tentokrát za probuzení.
Ti, kteří se mě snažili takto zviklat, jsem nechal při svém.. je to ten typ lidí, kteří jsou z principu v opozici a své prohry házejí na všechny kolem a nikdy se nedívají samy na sebe. Nechal jsem je tedy přitom a sám téměř všechen volný čas věnuji tradingu, čtením finančníka, čtením knih, koukáním do grafů a tvořením OS. Ten je zatím ve velmi nejasném mlžném oparu, ale i to málo se dá backtestovat... a ten pocit z rostoucí (fiktivní) equity křivky je k nezaplacení.

Těším se, že tady spolu budeme diskutovat častěji a že se dříve nebo později setkáme i osobně - třeba na nějakém semináři Petra a Tomáše :-) Přeci jen, když v tom člověk není sám, je to snažší...

Odesláno

Na světě žíje většina lidí,která se chce mít dobře,ale nechce pro to nic udělat,nebo čeká,že jim někdo poradí.Pak se tito lidé většinou ješitně naparují,jako kdyby snědli všechen rozum,i když ke zdárnému výsledku ničím nepřispěli.Každý ve svém okolí zná hodně lidí,kteří pouze preferují nezávazné radovánky života,ale bohužel jim k tomu chybí prostředky a místo toho aby si je snažili svým přičiněním opatřit,hledají jen stoprocentní šance,ale bez práce.Někdy nejsou nejdůležitější peníze,které vyděláme,ale vědomí,že jsme to dokázali svojí pílí a že nám to otevřelo nové možnosti,které nás mohou hodně obohatit.Jsem člověk,který rád přemýšlí nad nejrůznějšími věcmi a jsem rád,že se mě podaří vyřešit nějaký problém,aníž bych za to měl jedinou korunu.Znám pár lidí,pro které je jedinou literaturou bulvár,vědí co dělám a proto za mnou chodí abych jim poradil nějakou jistou věc na zbohatnutí.Nedokážou pochopit,že v tomto oboru stoprocentni tip neexistuje a že jim jsem ochoten dát jen pár rad do začátku,jak mají začít.I tak si myslím,že to není málo,protože se mohou vyhnout spoustě mých omylů,ale to z nich nikdo není schopen pochopit a rádi mě pak obviňují,že jsem se na ně vykašlal.I kdybych byl tak najivně hloupý a snažil se jim konkrétně poradit,stejně by se to mohlo obrátit proti mě v případě,že by obchod nedopadl dobře.Pak by mě možná obvinili,že jsem je vědomě okradl.
Proč to všechno píšu ?Není důležité proč někdo dělá to nebo ono,ale je důležité jestli si z toho mohu něco vzít pro svoji činnost,jestli mě to obohatí.Vše ostatní je nepodstatné.Je i hodně důležité,abychom nic nedostali na zlatém podnose,ale o vše se přičinili sami.Tyto stránky nám mohou dát pouze návod na spokojený život,ale jestli zvedneme hozenou rukavici,záleží jenom na nás.Važme si lidí,kteří zde píší osnovu knihy,protože to je ten nejdůležitější začátek a každý z nás se pak snažme podle této osnovy vytvořit svoji knihu.Když budeme mít potřebu vytvořit dílo podle jiného obsahu,udělejme to,protože neexistuje jediná zaručená cesta,zde vládne naprostá svoboda,která ale musí mít svoje závazná pravidla a na těchto stránkách jich je dost.

Odesláno

Unlimited

malý dárek

zkuste svoje motto malinko pozměnit
"Celý život jsem snil o šanci, a teď jsem si ji dal..."(s pomocí Finančníku.cz :o))
Možná teď nevidíte dalekosáhlý dopad této drobné záměny ale učte se k obchodování (i k životu) stavět v rámci osobní odpovědnosti.Až narazíte na bariéru neúspěchu ,nebudete se "motat v kruhu" a hledat viníka tam kde není anebo to vzdáte protože "všichni lžou"
Odesláno

Ahojky ,Máte tu někdo zkušenost s daytradingem u Activtrades?Měl bych otázku.Zdali jsou u tohoto brokera bezproblémové krátké obchody Tj.Příklad :Na mini fx gold pozice uzavírám někdy již po 5 ti minutách.Těchto pět minut je zásadní pro mou strategii,pro se ptám jestli to pro mě nebude problém v reálném obchodování.Děkuji za případný komentář,či radu. :) Ruda

Odesláno

ruda5

právě teď se něco řešílo na chatu. když nepůjdeěš pod tři minuty, tak by to snad tolerovali. 5 min. by něměl být žádný problém. Dost o AT je toho ve vlákně Brokeři - ActivTrades

Odesláno

Dobry dne!

Mam 18 rokov som zo Slovenska a zaujimam sa o obchodovanie asi pol roka. Mam stiahnutu aplikaciu pre online obchodovanie na ktorej som mal poviatocny stav uctu 200 000Sk. Mozno vam to bude priapdat naivne ale uplne jednoducho metodou nakupu a predaja som zarobil od 6.10.2008 do dnesneho dna 290 000Sk cisteho zisku co je myslim celkom pekna suma. Ale k tomu systemu. Obchodujem len zo zlatom a to tak ze jednoducho jeden kontrakt predam a jeden kupim. Nastavim rozumne SL a TP nie velmi daleko od nakupnej ceny a jednoducho pockam ktory kontrakt zarobi potom poziciu uzavriem a to je vsetko bez zlozitych technyk ci studii grafov. Samozrejme sa pozriem ci cena nieje v neakej krajnej hodnote. Uspesnost je velmi vysoka a sysem funguje bezproblemovo. Myslite ze by dokazal fungovat aj v realnom obchodovani takto jednoduchy system. Ak ano preco vsetci ludia na svete este takto nezbohatli ved toto by zvladla aj moja 12 rocna sestra a zatial som neprisiel na ziadny kamen urazu preco by to neslo.

Dakujem a prajem vsetym vela stastia...
BORIS

Odesláno

Těžko říct jestli Vám na vaši otázku někdo odpoví. Většina lidí se tu spíš věnuje otázce jak by to mohlo fungovat a ne hledání důvodů proč to nemůže fungovat.
Ale pokud za každou cenu chcete najít problém tak doporučuji zajímat se o poplatky, slipage, gapy a v neposlední řadě psychologii live tradingu. Podle Vašeho nástinu bych odhadoval, že ten "čistý zisk" máte jen na papíru a počáteční vklad je také jen demo.
Každopádně Vám držím palce, protože jste se dostal dál než spousta jiných lidí. Teď jen aby se Vám to podařilo dotáhnout do konce a pak můžete v klidu kroutit hlavou nad tím, proč to nedělá každý. (tu)

Odesláno

MNovak Napsal:
-------------------------------------------------------
> Bobek 62
> Tomu nerozumím, že otevíráte dva kontrakty proti.
> Pokud na jednom ztrácíte např. 100 tak na druhém
> máte 100 profit a celkově jste ne nule. Nebo se
> mýlím?

no a co spread? jak na ziskovém, tak na ztrátovém spread se odečte a je zákonitě v mínusu.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...