Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Celkem souhlasím s Motley. Jen si myslím, že není špatné se podívat i na grafy s vyšším TF. Pokud ti ukazuje např. denní grafy long, 30min long, tak na 5 min je rozumné brát také jen signály long. Má to větší pravděpodobnost.

Není špatné si stáhnout bezplatný "Zákon grafu" a "Trader's Trick Entry", které jsou v češtině. (hledej). Velmi doporučuji!

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Pro Jirku.

Neberu Vás špatně. Jde mi o to, dostat se dál a neopakovat chyby, které již někdo objevil. To, co se nazývá obchodní systém jsem nechtěl prezentovat, protože mám dojem, že bych tím mnoho z Vás naštval. Nedovolím si tomu našemu tak říkat, prostě to nějak zkoušíme. Až něco dobrého vytvořím (e), rád to budu prezentovat. V minulém příspěvku jsem něco takového, jak to děláme, popsal.
Ještě k názoru, abychom se (my čtyři spolupracující) rozdělili a pracovali každý sám: jak to vidíte ostatní? Je spolupráce brzdou, nebo naopak akcelerátorem v tomto oboru? Rád tento názor zkusím, ale vidí jej stejně většina z Vás? Opravdu se snažíte každý sám a nejste ochotni si o tom s někým naživo popovídat a něco vyřešit? Možná je to specifikum pro individualisty a já to nepochopil. Rád Váš názor také přijmu, přesvědčíte- li mě.

Dík všem.

Charlie II

Odesláno

Charlie II:

Otazce zda delat sam ci 'spolupracovat' je zde venovano minimalne jedno cele vlakno, kde se k tomu vyjadruje pomerne dost lidi. Osobne nemam problem v tom s nekym neco ohledne tradingu konzultovat, sdilet apod. Proto je zde ostatne toto skvele diskuzni forum, ktere (jak jsem jiz psal) alespon me hodne dalo. Nikdy bych ale nedelil praci zpusobem: ty precti tuhle knihu a ja tuhle, nebo ty nastuduj vystupy a ja zase vystupy. Jde o to, ze kazdy je individualita, ma urcite zivotni zkusenosti a zpusob vnimani. Je tedy nezbytne nutne, aby veci, ktere je treba nastudovat studoval jen a pouze sam. Jedine pak se mu muzou veci vyjasnit a utvorit uceleny obraz. Pri delbe prave zpusobem, ktery jsem popsal se obavam, ze se zadny obraz nevytvori a zbyde jen nejistota.

Odesláno

Nikdy jsem netvrdil, že vstupy nejsou důležité. A jak tu někdy bylo prezentováno vstupování podle hody korunou, tak do toho bych nešel, i když i to může fungovat. Prostě je dobré mít nějaký systém vstupů, který dává určitou statistickou výhodu. Ale jak s tou statistickou (minulou, nejistou) výhodou naložím, jak jí zhodnotím, k tomu je systém výstupů. Je jich určitě hodně. Už jen to, že jsi mi začal oponovat znamená, že jsem tě přiměl k přemýšlení. Takže i když mi asi ve všem nerozumíš a ne se vším souhlasíš, cíle bylo dosaženo. :) A je mi jedno, jestli ti připadá moje odpověď arogantní.

Až si vytvoříš pravidla vstupu, tak si pořiď historická data (je jedno, z jakého období) a simulovaně (po krocích) si je přehrávej v nějakém programu. Podle svých pravidel vstupuj a hledej způsoby, jak vystoupit. Jestli neexistuje něco lepší, než to, co používáš. Jde o to, abys snížil možnost ztráty a zároveň vyždímal z obchodu maximum. Jsou to vlastně protichůdné požadavky, takže jek je skloubit?

Odesláno

To Charlie II:
Pridam svuj nazor (ucim se Forex live, zatim neuspesne - proto ten nazor nemusite brat tak vazne):
Pokud obchodujete "nejakym" zpusobem dostatecne dlouhou dobu = asi delate "nejake" kroky - vstupy, rizeni pozice, vystupy - ktere vedou k "nejakemu" vysledku = v lepsim pripade zisku. A jestli ten zisk je dostatecny (odpovidajici vynalozenemu casu), pravidelny a navic jestli se uspesnost zvysuje (s rustem vasich zkusenosti), nebal bych se pokracovat dal stejnym postupem.
Svoji uspesnost nemusite nikomu dokazovat stovkama stranek backtestu, ani detailnim popisem obchodniho systemu (cit pro trhy stejne nepopisete, ale casem ho ziskavate).
Urcite ale neni stejne demo a live obchodovani. Jestli se chcete tradingem zivit, vyzkousejte live (mini). Budete mit moznost rychleji ladit svoji psychiku a realne prostredi.
Pavel

P.S.: V soucasne dobe je na Financniku tolik informaci, ze tu urcite najdete hodne prinosneho pro vase obchody.

Odesláno

Díky všam za názor a radu.

Pro Jirku: asi se naše názory na spolupráci či ne přibližují. Možná jsem se vyjádřil nepřesně: L. Williamse přečetl každý z nás, další publikace každý to, co sehnal a považoval za OK a "pracuje" také každý sám. Když někdo přijde s něčím, čemu nerozumí, probereme to společně a buď všichni, nebo ten, koho to zaujalo se tomu věnuje. A denně večer se "sejdeme" a probereme, co se nám osvědčilo a na čem jsme pohořeli. A to "sejdeme" berte tak: žijeme od sebe stovky km a máme společný zájem a SKYPE. Viděli jsme se jednou a já s jedním vůbec. Bude to už jasnější? Pro tyto naše debaty potřebujeme "čerstvou krev" a proto jsem tady a diskutuji s Vámi všemi. Díky.

Pro Františka: použiji ten vstup hodem korunou. Ano, fungovalo by to 50:50 a při vhodném MM by byl i zisk. (do ztráty 20, zisk 60- šlo by to, z každé dvojice by zůstalo 40). Ale když povýšíme poměr na 60:40 nebo víc, musí to být lepší, ne? A pak teprve nastane to druhé- výstup. Možná jsem ale zapřičinil "polojasno" tím, že jsem nezdůraznil faktor času. Budeš-li obchodovat pozičně (říkám li to správně- držet pozici týdny i měsíce), pak jistě máš pravdu- nerozhoduje to, alespoň ne tolik. Ale naše čtveřice se rozhodla pro intradenní obchody a často skalpering. (ne ten sálový). Potom když využíváš pohyb mezi TL pěti nebo patnáctiminutového grafu a zavíráš kolem dvacetibodového rozdílu, zdá se nám ten vstup dost důležitý. Správná otázka by byla: a proč ne pozičně? Neodpovím Ti, nevím to. Nějak jsme to zkusili. A jak napsal
pm.mail- Pavel, " Pokud obchodujete "nejakym" zpusobem dostatecne dlouhou dobu = asi delate "nejake" kroky - vstupy, rizeni pozice, vystupy - ktere vedou k "nejakemu" vysledku = v lepsim pripade zisku. A jestli ten zisk je dostatecny (odpovidajici vynalozenemu casu), pravidelny a navic jestli se uspesnost zvysuje (s rustem vasich zkusenosti), nebal bych se pokracovat dal stejnym postupem. " (konec citátu). Pavle děkuji, zatím se snažíme a trochu to i jde. Jen ten vliv "hypoték" kdyby už pominul a vrátily se staré zlaté časy! U Pavla jsem zaznamenal, že asi pracuje také s minikontrakty a tedu s nízkými margin. Je to tak?

" :) :) :) od Charlie II.

Odesláno

Dobry den,
mohl by mi nekdo prosim poradit ?
Zacal jsem se zabyvat back testingem forexovych dat v platforma MT4 a geniustrader.
Ale zabyvam se jednou otazkou. Uvedu to na prikladu.
Testuji napr. strategii v intervalu 4H - krizeni EMA s nastavenym profitem a SL.
Dostanu nejaky vysledek. Ale trapi me otazka, zda pri realnem obchodovani nebudou vysledky uplne jine, protoze realne se obchodujue v kratkych intervalech a pri vykyvech me to vyhazi z pozic. Pokud testuji na 4H tak tam tyto vykyvy nejsou zohledneny.
Lze testovat 4H na napr. minuovych intervalech ?
Zabyvam se myslenkou ze bych test naprogramoval - cist data z databaze a propocitavat to, ale ptam se pro to
jestli moje myslenka neni uplne lycha a zda to treba nejde v MT4 takto testovat (dlouhe intervaly pro vstupy a vystupy z pozic na kratkych datech), aby se to co nejvice priblizilo realnemu obchodovani.
Dekuji za pripadnou odpoved Petr

Odesláno

to Charlie II:
Ucim se Forex na live, miniloty, nizsi ucet, intraday. Samozrejme sw VT-trader je normalni. Neni jiny pro miniloty (jen se obchoduje 0.1lot). Prijde mi to primerene riziko, realne data a reakce platformy + trenink psychiky (na demu si myslim, ze jsem reagoval jinak). Problem mam s casem - bezna prace, rodina, prestavba baraku,... takze to jde pomalu.
Hypotecni krizi vnimam pozitivne - pro Forex. Pro akcie (pozicni pristup) bohuzel ne... Je ale treba sledovat fundamenty (aspon cas vyhlasovani, kdyz ne obsah).
Pavel

Odesláno

Pro Pavla:
Miniloty beru, zajímalo mě to proto, že se mi ozvala kritika, že margin 50 USD je nesmysl. Já se v mini pohybuji, ale zatím jen demo. Mám poslední dobou více a více chutí zkusit reál. Jak Ti to jde, psal jsi že ne moc... Máš pocit, že to zlomíš k lepšímu? To, co jsem citoval z Tvého dopisu, se mi moc líbilo a věřím, že je to Tvoje krédo. Můžeš určit, jak se změnily výsledky demo versus reál?
Hypotéční krize mě vadí proto, že se trhy "zbláznily". Před časem jsem měl pocit, že je vše brnkačka, že stačí denně večer projít čtyři grafy na jednom titulu a buď hned nebo ráno nakoupit/prodat, zastopovat a hlavně zalimitovat a bylo vystaráno. Večer se zpravidla sčítaly plusy. Nyní je vše daleko složitější. Vracím se ke grafům denně několikrát, večer mi grafy nic neříkají a mám pocit, že nevidím signály ke vstupu a když už, tak jsou nejisté, čekám dlouho na potvrzení a pak už je zisku jen kolem 20-ti bodů. Aby se něco ""vydělalo"" , je to na 5 až 8 obchodů denně! Nikdy jsem neobchodoval pozičně, vyjímečně swing, ale je to moc čekání a málo výstupů pro učení. Fundamenty sleduji, ale to, co udělal prvý letošní vstup FEDu, to byla síla.
Dík za pokec.

Krásný veekend od Charlie II. :)

Odesláno

DOBRY den ,chtel jsme se zeptat zdali mate nejake informace o spolecnosti ardeus online s.r.o . Vzdelavam se jejich spusobem jiz 3 mesice . demo obchodivani mi jde velice dobre , avsak predtim nez nekde vlozim penize , chtel bych o te firme vedet vice , mateli pro me nejake zajimave informace moc dekuju

Odesláno

HUPIKKu,

i já jsem se stkal se spol., na kterou se ptáš. Přečetl jsem si o ní to, co je Ti nabízeno. Beru tyto informace s rezervou, protože mi nikdo zatím nenapsal, že tam přišel o peníze, že má doklad o tom, že je to podvod nebo něco jiného. Na seznamu Brookerských společností je najdeš a jestli se naučíš obchodovat u Petra nebo Pavla není tak důležité jako to, zda to umíš nebo ne. Je to jako učit se jezdit starým nebo novým autem. Jiná věc je někam vložit peníze. Tam Ti asi nikdo neporadí, ale zkus se zeptat, zda tam někdo pohořel ne proto, že obchodovat neumí, nechápe mechanizmy Live obchodů, nebo byl obrán. Pak se rozhoduj.
Ještě k té konkurenci a špinění (viz nabídnuté stránky): Osobně jsem na školení nic takového nazaznamenal, vadili mi tam jiné věci. Ale konkurence je dobrá tehdy, když ji umíme využít. Dělá-li něco lépe je mou chybou, že jsem to neobjevil sám a buď to zkusím po nich- horší případ, nebo vymyslím něco lepšího. Ale ona mi vždy pomůže podívat se na sebe. Jestli někoho špiní, je to jejich chyba, protože Ti dali typ, jak se na ty "špatné" podívat. Je to vlastně reklama toho, koho špiní. Jestli jsi se podíval sem a zůstaneš tady, oni Tě sem poslali.

Píšeš, že Ti Demo jde. Napiš více, jaké máš výsledky a s čím. Rád se s Tebou podělím o zkušenosti.

Hezký den a úspěch přeje Charlie II.

Odesláno

hupikk

Doporučuju nevšímat si tohoto příspěvku o Ardeusu a GCI od Charlie II ale spíše od někoho zkušenějšího, například, to co píše Tomáš Nesnídal:
www.financnik.cz/forum/read.php?4,37746,71499#msg-71499
www.financnik.cz/forum/read.php?4,37746,62161#msg-62161

Nebo jeden ze zdejších úspěšných full time traderů:
www.financnik.cz/forum/read.php?4,11268,95070#msg-95070

Ale rozhodni se jak chceš, jsou to tvoje prachy ;)

Odesláno

AHOJ charlie ,moc sem se zasmal u tveho pojednani na konkurenci ale je to tak:-) jeste jsem teda o otm moc nepremyslel ale je to tak :-) , Co se tyce mych demo uspechu ti reknu ale obchoduju laicky a mluvim taky tak , INVESTUJU stridave zlato ,silver , crude oil a indexy . stridam dlouhodobejsi stradegie s dennimi zachytil jsme narust oil z 94 na 110 ,chvilicku to trvalo ale zarobil jsmem, obchoduju jen po jednom lotu neprikupuju i kdyz jsem si jist jen se psychicky pripravuju na zive obchodovani tam si toho taky nebuud moct moc dobolit tak si hlidam uz tetka sve navyky , obchoduju na demu u gdi , a tam zacinaji demo ucty na 50 000 za pul roku uz jsem 7 dostal na nad 100000 tetka mam osmy a stim jsme na 65 . jinak kdyz obchoduju denne tak mi velice dobre funguje zlato cely unor a brezen se krasne jelo podle denniho suportu , nakoupil jsem ve smeru rustu pockal dva nekdy tri dny nekdy den pak uzavrel , vydelal pockal 2 dny a znovu , asi 5 krat behem mesice a zarobene a tak ruzne ,nejdulezitejsi zjisteni podle me je psychika cist z grafu a sledovat zbezne nejake ty novinky to je malickost ale hlavu si drzet v pohode to je nekdy tessi i kdyz jeste nejde o penize , spocatku mi to delalo problemy ale stacilo si to urovnat v hlave a je to fajn , ani se moc nekoukam kolik vydelam nebo takhle jen se spis koukam na ty grafy a hledam mistecko kde to zabalim , soustredim se jen a jen co mi rikaji grafy ne penize a pak jsme vzdycky mile prekvapen :-) kdyz pribyte 500 1000 nebo 2000 :-) . todle je muj teprve druhy nebo treti prispevek , narazil jsme na tydle stranky cirou nahodou ,a uz tetka jsme za to rad ,jen jsme chtel rict ze nektere veci tu jsou na mne zbytecne slozite a podle me i nesmyslne ,neni treba zas tak slozite veci jak tu nekdy vidim , nejdulezitejsi je ta hlava money managment . hlavne ta psychika , tak tot vse ode me , zajimalo by me jak jsi daleko ty?? zatim ahoj :) hubert

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...