Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

cim vice kontraktu tim nizsi komise. tak to plati u kazdeho normalniho brokera. ta poznamka je tam asi jen aby meli vse koser, aby jim tam nepsali lidi jestli je to RT, nebo jestli to neni nahodou treba za 3 kontrakty atd. lidi dokazou byt opravdu hloupy

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Právě naopak :) Komise se platí podle počtu kontraktů, např. za 1 kontrakt $5, za 2 kontrakty celkem $10 atd.

(Jenom pokud počet kontraktů roste, tak snižují cenu za kontrakt třeba na $4 apod. - není to nic jiného než množstevní sleva.)

Určitě se to tady už muselo probírat, stačí hledat...

Odesláno

Dotazy ke komoditnímu obchodování

Fundametální síla u intradenního obchdování? Má smysl se zajímat o fundamentální informace při intradenním obchodováním? Může být intradenní obchodování stejně profitabilní jako poziční? Spousta velých traderů dosahuje velkých peněz pozičním obchodováním ovšem zatím jsem nenašel žádnou zmíňku o intradenních obchodnících.

Četl jsem, že jsou i omezení na držení hodně kontraktů a jsou kontrolovány. Podle čeho se soudí, kolik je člověk schopný zvládnout kontraktů? Je to jenom o Vašem stavu účtu nebo při nějakém počtu kontraktů už člověk nezvládne obchodovat velký počet kontraktů z důvodu slippage/poplatky. Alespoň tohle si prozatím myslím. (intradenní obchodování)

Jaké rozdíly jsou na trzích dnes a před 30 lety? Larry Williams například zmínil, že nejde dosáhnout velkých peněz pouze technickou analýzou. Jaká je realita nyní?

Odesláno

Zdarec všem
podrobně jsem si přečetl kde a jak se dají získat data na backtesting, mám již zaplacenou Sieru a přes radu v diskuzi jsem poslal mail na SC Magic pro data ER2 3 roky . Nevíte někdo jak rychle reagují? jsou to tři dny a nic. Tak jsem potom procházel i ostatní diskuzi zda nemá někdo na půjčení data než mě to přijde, ale nic jsem nenašel. Tak jsem zatím jen odkázán na data která jsou v Sieře a piluji a piluji, den po dni obchod po obchodě. Dík zkušenějším za info...

"koukám na trh pod úhlem 361°"

Gordon

Odesláno

To Thom:

odpověděl bych na otázky ohledně intradenního obchodování ...
(alespoń tak jak to vnímám já)

1/ Fundamenty si myslím v krátkodobém horizontu v podstatě intradenní pohyb neovlivňují, protože se často obchod odehrává v řádech minut, což je tak krátká doba na to aby nejaký fundament nějak významně pohnul cenou

2/ řešit fakt, ktrý z obchodních přístupů je profitabilnější poziční vs. intraday je bezpředmětné, být vámi spíš bych se zamyslel nad článkem, který tu jeden z pánů Finančníku kdysi napsal " jakým chceme být obchodníkem nebo nejak podobně se to jmenovalo " a podle popisu se rozhodnout. Vychazet z toho jestli máte čas sedět denně 2.5 a víc hodin nad grafy. nebo ne atd. atd. a vzít všechna pro a proti a rozhodnout se, dnes můžete obchodovat pozičně zítra intraday. A v obou případech být v profitu ...

3/ kontraktů můžete držet spoustu, ale jak jsem pochopil je tu jistá psychologická mez 10 kontraktů. A samozřejmě i případný problém s plněním příkazů při vyšším počtu kontraktů. To co je nejdůležitější na počtu kontraktů je to, jestli jste sto to psychologicky zvládnout a máte dostatečný účet. Čistě hypoteticky při obchodování 10 kontraktů potřebujete 10000 na margin (přibližně) a stoplos 100 znamená vlastně risk 1000 při risku 3 procent na účet je potřebná velikost účtu někde kolem 30 000 ( a to velmi přibližně)

David

Odesláno

A stíhá se na ně zareagovat, když jsou v tak krátkém časovém úseku? Docela mě zajímá jak používat fundamentální analýzu u intradenního obchdování.

Odesláno

Thom,

osobně používám fundamenty u intraday tradingu tak, že zkrátka v čase, kdy se má fundament vypustit, tak cca 5 min před tím neobchoduji, většinou ukončím pozici (pokud je cena kousek od SL) a čekám co se bude dít. Ať je zpráva jakákoliv, stejně reaguji po vypuštění zprávy technicky. U ER2 to často připomíná otevření trhu 15:30 našeho času. Dříve jsem neobchodoval ve dny, kdy je zasedání FED (fund. zpráva jako dělo :-) ), ale posledně jsem tak učinil a vůbec jsem toho nelitoval, ikdyž poprvé se SL aktivoval 4 sekundy po vstupu do pozice, ale podruhé už to byl PT :-).

Odesláno

911,

díky za poučení, četl jsem zmínku u J. Rosse ve znění mé reakce a tak nějak mě to zapadlo. V podstatě jsem to pochopil, že mnohý intraday obchod má tak krátkou realizační dobu, že ho nemůže fundament nějak zásadně ovlivnit. Ale taky chápu, že lecjaký fundament umí hnout trhem v horizontu dne. Takže se Thome omlouvám za zavádějící informaci.

Odesláno

Další dotaz k intradennímu obchodování. Je nějaká kniha zabývající se intradenním obchodováním? Např. "Jak jsem vydělal milion za jeden rok" je o pozičním obchodováním. Samozřejmě, každá kniha člověku něco dá, ale rád bych si přečetl nějakou knihu přímo s touhle tématikou(intradenní obchodování). Za tip mockrát děkuju

Tomáš

Odesláno

To Thom: Pokud Vám jde o tituly v češtině, vyšla Joe Ross: Jak vydělávat denním obchodováním na burze. A za přečtení stojí určitě i Kompletní průvodce psychologie obchodování, kterou vydal Finančník - i když jde především o psychologii, ale popsané zásady a rady se dají uplatnit u všech typů obchodování.

Hodně zdaru přeje
Jarozima

Odesláno

Tohle bude možná znít jako velmi vtipný dotaz, ale studuji teď Woodie CCI a zarážím se u vět, kde například je: "první křivka je CCI s periodou 14." Těch 14 je 14denní nebo ta perioda se vztahuje na timeframe? Tzn. třeba v 3minutovém timeframu je to 14 x 3? Jak určím jednotku té periody? Vztahuje se na timeframe? Doufám, že mě někdo pochopí.

Mockrát díky

Tomáš

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...