Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Podívej se na CBOT strátky, najeď si na Corn a najdi si specifikaci futures. Zrniny jsou opravdu po čtvrtinách, a jak jsem již psal: 2=0,25, 4=0,5, 6=0,75, 0=0 (celé číslo). wallstreeter

Corn Futures
Contract Size
5,000 bushels

Deliverable Grades
No. 2 Yellow at par, No. 1 yellow at 1 1/2 cents per bushel over contract price, No. 3 yellow at 1 1/2 cents per bushel under contract price

Tick Size
1/4 cent/bushel ($12.50/contract)

Price Quote
Cents/bushel

Contract Months
Dec, Mar, May, Jul, Sep

Odesláno

Aby bolo jasné, a aby začiatočníci neboli zmätení a nemysleli si, že sa snažím tvrdiť, že cena sa hýbe v osminách....
Mne je jasné, že jeden tick je 1/4 bodu, ale to neznamená že 1/4 nemôže byť na grafe zobrazená v osminách (1/4 = 2/8) rovnako ako môže byť zobrazená v desatinách (0,25).
Ak si niekto zo začiatočníkov niekde prečíta, že tick danej komodity je 1/4 bodu a vidí na grafe za pomlčkou 6, tak z toho môže byť trochu mimo.

Odesláno

wallstreeter, duroslav: díky pánové, to co tady řešíte má úplně stejný efekt, 6/8=0,75 6=0,75 , ale myslím si, že pro začátečníky je to dost zkreslující, proč teda, když je tick 1/4 se nepíše 385-3 ?

Odesláno

Ahoj chci se zeptat, jsem Tomáš je mi 16 let mám toho hrozně moc pročtené ale nic nevím :( chtěl bych poprosit o nějaký jednoduchý program na vyzkoušení obchodů ( demo ) vůbec nevím jak poznám co kde uzavřít nebo prodat na mě je to moc čísel a to s matikou nemám problém. Díky

Odesláno

zdravim, taktez jsem zacatecnik ... pokud jsi necetl knihy, tak ti dost pomuzou ty, co jsou tedko na financniku ... hlavne tak od Petra a Tomase (je i nejlevnejsi) ale stejnak budes muset koupit vsechny 3 nebo 4.

taky jsem mel v tom strasnej zmatek, ale tedko uz pomalicku citim, ze se zacinam trosku orientovat a premejslim kolem prazdnin zacit backtestovat ...

tady na financniku je asi nejvic rozebirany wodies a trh ER2 takze i ja tak chci zacit ... a jestli jsem si vybral dobre nebo ne poznam az po delsim testovani :)

k tomu programu ... asi vetsina lidi tady na ID (intradenni) pouziva sierra chart. Historicky data muzes pak koupit u SCMagic (vsechnop potrebny najdes na financniku nebo tady na foru)

casu mame oba dost takze zadnej spech! :) (je mi jen o dva roky vic)

GL

Odesláno

Ahoj, měl bych dotaz na jednu konkrétní a již déle trvající nejasnost. Na dnešním tickovém grafu kukuřice je krátce po otevření burzy trochu raketovější vzestup ceny. Nechápu, jak je možné, že tento vzestup je i na ostatních grafech, elektronických i pitových. Jak je možné, že průběh ceny jde mezi jednotlivými kontraktními měsíci takto "ruku v ruce"?
Snad bych to ještě pochopil na pitu, kde předpokládám se kukuřice obchoduje na jednom místě a k dispozici jsou všechny ceny, ale i tak a navíc elektronické obchodování mě to stále překvapuje...

Honza

Odesláno

duroslav: jako ze ho zitra muze prejet auto? nic jinyho me nenapada :) ... kazdopadne bych se vratil z5 k topicu a nedelal tu z toho kecarnu (i kdyz tu bych tady na foru nekde ocenil :) )

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...