Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

ZHNK:

Dobrá, pokud máš stále svou hlavu a myslíš si, že bez zkušeností a znalostí uděláš milion za rok, tak nezbývá nic jiného než ti popřát hodně štěstí a poradit poslední věc a to je ta, nechoď do toho s penězma tvojí mamky, protože ona by byla ta, kdo by doplácel na tvé pády z kola a tvou touhu stát se nejlepším BMX jezdcem. Raději dokaž tvou schopnost vydělat za čtvrt roku dalších 100k.

PS: ještě jsi mi neodepsal, jestli používáš stop-loss, ale to je asi poslední věc, kterou teď řešíš, nemám pravdu?

Levatio

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

ZHNK:

Tak to se ti potom omlouvám, ale z toho, co jsi napsal, jsem si myslel, že SL nepoužíváš :)

"Poslednich par tydnu mi to naskakalo. Nebyl problem terba i 50k (moje max 80k). Investuju to, co mi dovoli kapital."

Levatio

Odesláno

Jeste nemam zakoupeny diar na rok 2011 :D velka pravdepodobnost, ze na to zapomenu ;)
Jak uz jsem psal musim nejdriv na demu vydelat 1mil az pak se pustim do opravdoveho obchodovani ;)
Jinak jako navrh to prijmam, stejne ten rok utece jako voda ;))))

Odesláno

ZHNK:

Live neobchoduji nic, papertraduju akciove indexy jako russel, nasdaq, mini dj, SP 500. Proč obchoduji? Protože mě to baví, baví mě sledovat trhy a zjišťovat co, kde, jak, proč dělá trh, baví mě to tak, že je mi jedno, že za to nemám peníze a zatím nejedu live. Live účet budu zkládat u Interactive brokers.

Levatio

Odesláno

to ZNK : Můžu se zeptat kolik Ti je let? Můj typ tak když hodně moc tak 23? "muj max. vydelek byl 8500Kc/13h prace" můžeš nám pro představu říct copak to bylo za práci, no že to byla taková dřina? To jenom pro dokreslení Tvých odpovědí. :). Jinak se připojuji k tomu co už napsal Levatio. Přeji hodně štěstí na startu. (tu) Jirka

"Je lépe zapálit svíci než proklínat houstnoucí tmu"

Odesláno

Pro vsechny cesky hejly, rejpaly a "mistry" co sedej u piva a na vsechno nadavaji. Kdyz nekdo ma jiny pohled na danou situaci, musi se hned degradovat, pospinit a vysmat se mu. Ja jsem nepolozil svoje puvodni otazky, aby se tady rozebiralo kolik mi je, kolik vydelavam a co jsem zac. Potreboval jsem pomoct!!! Dostalo se mi jenom par kvalitnich odpovedi. Ted ze slusnosti odpovim na otazky ostatnich.

MM se da aplikovat uplne vsude!!!!!! V osobnim zivote, ve hre, na burze, pri podnikani.... Zaklady jsou stejne a plati vsude!!!!!! To same mate pri kondicnim treninku, zaklady jsou stejne, ale malinko se lisi pro kazdy druh sportu. Na toto tema bylo napsano spoustu clanku. Jestli Vas to zajima, prosim pouzijte vyhledavac.

Kdyz nekdo definuje POKER jako hazardni hru. Ok, jeho nazor, nevyvracim mu to. Muzu jenom doplnit, ze clovek ktery vi co dela v zadnem pripade neni hazarder, ale profesional!!! Podivejte se na profi hrace v pokru a pak mi reknete, ktery z nich je hazarder?! NIKDO!!!!!!!! Ten kdo nema veci pod kontrolou a rika si profesional, tak je pro mne BLAZEN a HAZARDER ;)))

4 georgequaran: Dost na to abys mi v realnym zivote vykal ;)
Dohodnout kseft, sehnat lidi na praci, zorganizovat to a pak dostat zaplaceno za svoji snahu ;)

ZHNK

Odesláno

ZHNK:

předně - nezastávám se nikoho---

nejde ani tak o to, že lidi nemají rádi jiné názory..v téhle diskusi šlo asi spíš o to, jakým stylem jsi svoje názory prezentoval..ono když píšeš za každou větou deset smajlíků a všechno píšeš tak "odlehčeně" tak to uplně seriózně a vyzrále nevypadá - jasně je to relativní, ale bavíme se obecně...i proto asi lidi reagovali, jak reagovali..tj. já bych příště doporučil trochu jiný a míň alespoň pro oko "lehkovážný" přístup a uvidíš, že i reakce bude pravděpodobně jiná..

majkll

Odesláno

ZHNK:

Ale ty to nechápeš, já tě tu rozdhodně nemám v úmyslu nějak pošpiňovat nebo se ti vysmívat, za to že nemáš stejný pohled na věc jako já. Máš jiný pohled na danou situaci, to je úplně v pořádku. A právě proto, že jsi sportovec bys mohl pochopit skutečnost, že pro to, abys byl jeden z nejlepších, musís prokázat obrovskou vůli, odhodlanost a vložit do toho všechnu energii, jenom pak se dostavují výsledky v podobě nejlepších z nejlepších.

Dám ti přirovnání a prosím neber to tak, že chci rejpat, chci ti jen ukázat jaké to asi je. Ty se chystáš na pole mezi profíky, mezi lidi, který to dělaj pro to, aby se tim živili a nechtěj nikomu dát za žádnou cenu jedinej svůj cent, ty jako trader tu stojíš proti tisícům dalších a co hůř, všichni maj stejná očekávání, že budou milionáři. Bohužel proto, aby v tomto oboru existovali milionáři, musí existovat většina těch, kteří ztrácej. To je právě ta realita na kterou musíš bejt připravenej.

Psal jsi, že se o burzu zajímáš půl roku, jakou si myslíš, že by měl šanci boxer, hokejista, fotbalista, tenista dostat se po půl roce mezi profesionály? A to ještě v takovém světle v jakém ty máš svá očekávání. Je to jako bys teď začal boxovat do pytle a za půl roku bys chtěl vyzvat Klitchka. A že těch Klitchků je v tradingu hodně, ať v podobě fondů, tak těch nejlepších traderů. Trading má víc společného se sportem než si kdo myslí, ale to určitě víš. Doufám, že jsem ti to trošku víc přiblížil, pokud ti nepomůže ani tohle, tak už nevím.

Než se pustíš do obchodování, doporučuju literaturu: Obě knihy od Petra a Tomáše, Alexander Elder - taky všechny knihy, Joe Ross - trading je byznys, ještě může bejt inspirativní Larry Williams - jak jsem vydělal za rok milion dolarů, dále smozřejmě psychologii obchodování, kterou zde taky nalezneš v elektronické podobě, pak doporučuji něco motivačního, což ale soudě z tvých příspěvků už máš za sebou a je to Rhonda Byrne, Napoleon Hill, Ivo Toman, dále takové duchovnější knížky od Brendon Bays - není pro každého, ale stojí to za přečtení a zamyšlení.

Tohle je jen zlomek toho, co bys měl o komoditách a obchodování přečíst, je hodně anglických titulů, které určitě stojí za to, bohužel v tomto už ti neporadím, protože díky jazykové barieře zatím nemám možnost tyto knihy číst.

Tak ať se daří.

Levatio

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...