Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím,
delší dobu se snažím backtestovat YM, ale trh se mi stále "nelíbí". Začal jsem tedy hledat jiné emini indexy a zaujal mě NQ.
Průběh ceny mi u NQ vyhovuje mnohem více, také mi připadá méně volatilní.

Tickově jsou NQ i YM stejné.

Má to nějaký háček?
Proč IB neumožňují obchodování emini NQ (pouze opce)?

Díky
Pavel

Odesláno

Pavel K:

nevím jak to přesně myslíš,ale IB normálně umožnuje obchodování trhu Nasdaq pod tickrem NQ.Margin u IB je na NQ do 2000 USD.Co se týče volatilita,tak si myslím,že NQ je naopak více volatilní než YM.Vzhledem k YM má ale kontrakt na NQ menší hodnotu v USD vyjádření(cca.o 30%),takže možná proto se Ti zdá jakoby méně volatilní,ale co se týče % vyjadření NQ je spíše rychlejší.

borax

Odesláno

borax, MichalMV:

pardon, s IB se asi opravdu pletu, zmátlo mě, když jsem hledal komise:
"E-mini ES, NQ & ER2
Options Only"

NQ se mi jeví, že se pohybuje příměji, korekce nejsou tak výrazné. Ale to není tak podstatné, každému může vyhovovat něco jiného.

Takže z hlediska samotného obchodování (nemyslím strategii) není mezi YM a NQ rozdíl?

Pavel

Odesláno

Ahoj, chtěl bych se při škole věnovat (zatim jen demo účty) pozičními tradingu (forex, komodity) a chtěl bych vědět jestli je třeba i k tomu i ten hodně zmiňovaný backtesting nebo je to spíš pro intradenní trading, prostě jestli se dá vystačit s fundamenty v pozičním tradingu a jestli se na tom dá časem i něco přivydělat... díkes

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den. Jsem tady na foru nováček, ale na forexu již nějaké zkušenosti mám.
Cca 6 měsíců jsem četl literaturu a zárověň trénoval na demu... asi 3h denně. Výsledky mi vycházeli tak nějak asi v průměru 40% zhodnocení za rok. To se mi zdálo dobré tak jsem si otevřel real. Počáteční vklad 50 tis kč. Obchoduji výhradně měnový pár eur/usd, prostě mi tak nějak přirostl k srdci a další zatím nechám být, aby mě to nepletlo. Maximálně kouknu jinam abych zkontroloval korelaci, toť vše. Takže eur/usd z mým účtem 50 tis kč, otvírám pozici za 0,2 lotu. Na demu to docela šlo, v realu ( 14 měsíců ) už tak ne. Psychika to není, jsem poměrně v klidu, ten vklad jsem dopředu odepsal, takže jsem připraven o něj přijít. Prostě nemohu se odrazit.. Můj účet se pohybuje neustále dokola v rozmezí 40-65 tis.
Obchoduji intraday, na poziční obchody nemám povahu. Obchoduji různě během dne i noci zhruba ty 3-4 hodiny asi 2-3x týdně, podle času.
Moje otázka je následující. Jak denně udělat těch maličkých 7 pips do plusu, to by mi ke štěstí stačilo. Udělám třeba 30, abych ale o ně zas druhý den přišel. Pořád se motám na místě a ne a ne dál. Tak prosím poradte nějakou strategii, nebo mě jen šťouchněte, nasměrujte...Díky Karel
:S :S

Odesláno

Jsem taky nováček, ale podle toho co píšeš je možná zakopaný pes v tom že na demu jsi obchodoval 3h denně a v realu ,,různě během dne i noci zhruba ty 3-4 hodiny asi 2-3x týdně, podle času. " Zkus se naladit na tu samou rutinu jako předtím a uvidíš jestli se něco změní.

Odesláno

Dobrý den,

jsem v tradingu nováček, který načetl nějakou teorii a momentálně vybíram trh pro backtesty. Chěl bych z počátku obchodovat pozičně s účtem cca 5000 USD a SL max 100-150 USD (risk 2-3% účtu). Trochu jsem koukal i na kukuřici a live cattle, ale mám pocit, že můj SL, se kterým budu psychicky OK je na tyto trhy moc nízký. Dále jsem přemýšlel o Eurodollaru, který se zdá být o něco vhodnější. Můžete mi prosím poradit, zda je ED pozičně pro začátečníka vhodný?

Děkuji za odpověď
Lewis

Odesláno

Dobry den vsem,
rada bych trochu prispela do celkoveho tematu.
neda mi to si tento komentar nechat pro sebe. Spousta lidi tady pise jak jsou zacatecnici a kde maji zacit a co delat. Ja opravdu nechapu jake mnozstvi lidi tady zahlcuje diskuzi naprosto zbytenymi dotazy. Dovolte mi tedy prispet moji zkusenosti snad to nekomu pomuze.

Jak zacit?
1. procitam financnika, kazdy den si tvorim seznam co chci nastudovat at neskacu z jednoho na druhe
2. procitam knihy tvurcu tohoto webu
3. prihlasila jsem se na kurz
4 objednala jsem si knihy z ameriky podle doporucene literatury a ty take studuji
5. procitam si veskere info o software, info je tady azaz, a nasledovne vyberu ktery bude nejvhodnejsi
6. vybiram si ukazatele /indikatory/ ktere mi jsou struktorou nejblize
7. procitam diskuzi, celou za pet let.... tady se trochu zastavim, proboha prosim vas ctete nejdrive vsechno dostupne a pak se ptejte, je to velke zdrzeni prokousavat se hromadou zbytecnych dotazu, ktere se neustale omilaji dokola, sama si diskuze ctu cele od vzniku a mohu rict ze mi to dava spoustu informaci, ktere si take zapisuju, pak se k tomu vracim a vse postupne zapada do sebe.
8. tvorim si sezam zlatych pravidel psychickych a technickych: napr
psychicke pravidla - nepanikar, klid a rozvahu
- drz se sveho obchodniho planu
- soustred se
technnicke pravidla - trh nemuzes predvidat
- vyuzivej pravdepodobnosti
- CCI plus 123 vystup
- chop - neobchoduj atd.
Toto jsou vsechno informace nacerpany za asi tri tydny. To je jen dukaz, ze kde je vule tam je cesta "where is a will, there is a way". Ti co tady sedi, a davaji zdarma cas, energii a informace /god bless you/, museji byt za nejaky cas take unaveni tim jak nekonstruktivni ta diskuze je. Uprimne bych nechtela porad dokola psat, precti si toto nebo projdi manual atd. Je to az urazejici, ze nekdo prijde a ma pocit ze mu tady nekdo bude delat ucitele a povede ho krok za krokem systemem. To si zaplatte online tutorial a muzete mit lektora pro sebe.

Toto vse je studium a prace, ne povidani u kaficka. STUDUJTE,CTETE A ZAPISUJTE SI vsechny poznatky co zjistite.
TEnto server je neuveritelnym, nevycerpatelnym zdrojem informaci k nezaplaceni.

Preji vam vsem prijemny den

Kacka

Odesláno

Diky Michale, osobne obdivuji tvoji trpelivost, minimalne padesat procent tech prispevku by mohlo jit do kose.

pointa v kostce je takova, za za tech par dni studia co jsem tomu venovala znam odpovedi na vetsinu otazek i ja sama, jako uplny novic.

A z toho vyplyva ze ti co se ptaji na urcite veci si snad neprecetli ani radku. Tak trochu cesky system nemyslis?
Rychle a s nejmensim usilim vydelat penize, hlavne at nic nemusim delat. Proc? Protoze prace prestala byt pro lidi konickem.
Psychologie obchodovani popsana v manualu, v knize od p.Nowaka, a dalsich zahranicnich autoru, je zaroven i psychologie zivota. Koho toto neoslovi a komu nezazvoni trochu pokory a trpelivosti, ten at do toho ani nechodi.

Obchodovani je cesta, zivotni filozofie a postoj. Ne jenom nakup prodej a spocitej si kolik.

Ahoj vsem Kacka

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...