Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dvaja Pavlovia K. :)

Pokial si este vobec nebacktestoval ci nepaperoval tak sa ti to moze javit ako zacarovany kruh, lebo na to aby si mohol zacat backtestovat potrebujes minimalne "setup - pravidla pre vstup", no a ziskat svoj prvy setup ked casto ani nevieme co hladame je tazke. Tu pomoze pomoc z vonku napriklad tieto fora kde mozes najst inspiraciu.

Suhlasim ze na zaciatok treba jeden jednoduchy, lahko identifikovatelny setup.

Druha vec podla mna dolezita pre zaciatocnika: ten setup musi mat vysoku uspesnost a musi prepacit casto aj horsie nacasovanie vstupu - to znamena ze protitrendove vstupy je jedno ake by som na zaciatok nebral do uvahy.
No a vystupy prisposobit tak aby mi umoznili tu vysoku uspesnost, pre zaciatocnika je idealne ked ma sancu kazdy den ukoncit v zisku, prinasa to vacsiu pohodu ako par dni cakat na uspesny obchod co zaplati vsetky male straty a prihodi aj nieco navyse; potom sa aj plan samozrejme lahsie dodrzuje.

Z technickych veci ktore urcite stoja za preskumanie odporucam na zaciatok range bars, EMA - napriklad periody okolo 30 sa daju pouzit ako dobra uroven z ktorej brat obchody, a indikator ktory zobrazuje rozdiel volume na ask-bid (napr. na spravne nacasovanie vstupu.)

A co sa tyka "PA" nerob si z toho tazku hlavu, sama o sebe nie je o nic robustnejsia ako ine metody takze obmedzovat sa cisto na PA formacie sa nemusis.

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

2PavelK: Za sebe muzu poradit jednu hlavni vec - idealni je zacit hledanim vstupu tak, ze najdu stoploss vystup. Dulezite je aby se system prizpusobil riziku, a ne aby se riziko prizpusobilo systemu...tedy pokud vam zalezi vice na trzich nez na vasem systemu. Trhy si hold nedaji diktovat co maji delat :)
Price action nebo indikatory, to je v podstate na jedno brdo pokud hledam nejake to protnuti cehokoli s cimkoli - totiz pak nejde o "chovani ceny" ale o obchodovani nasi interpretace, ktera nema s vyhodnou cenou moc spolecneho. Pokud ale najdu stoploss vystup, tak uz mam neco podle ceho se rozhodovat, a tim padem si muzu vybrat ktery signal vzit a ktery ne, nebo ktery vzit na lepsi cene, driv, nez k nemu dojde
Mluvite-li o averzi k protitrendu, pak mam za to ze nepouzivate dostatek timeframu anebo nepracujete s dostatecnym odstupem periody indikatoru, protoze kazdy trend muze byt soucasti protitrendu na větším nebo menším timeframe.
Koupil byste si vyhlidnute auto radeji nyni nebo pockate jeste nejaky ten rok jestli neslevni a nakoupite az v momente kdy zacnou zdrazovat ? S touhle logikou se uz myslim da nekam pohnout

Odesláno

Díky za všechny reakce.

Asi jsem se špatně vyjádřil, trend je samozřejmě relativní, závislý na timeframe, to je mi jasné.
Na momentových indikátorech mě vadí, že výrazné signály dávají při pouhém náznaku změny trendu.
Třeba CCI je odchylka ceny od SMA, takže pokud bude trend plynulý, bude hodnota malá, konstantní, ale i minimální korekce udělá výrazný skok na CCI, mnohem větší, než byl původní plynulý trend.
Nevím k čemu to může být dobré, když úplně stejný SMA si můžu vložit do cenového grafu a odchylky vidím na první pohled, včetně volatility atd., to má (aspoň pro mě mnohem větší hodnotu).

Zatím prostuduji WCCI a podobné, třeba mě napadne od čeho se odrazit.

Pavel

Odesláno

CCI defakto usetri jeden krok...zatimco u ceny potrebujete SMA jako referencni pomucku ke srovnani, na cci uz je takove srovnani hotove. Na jednom grafu treba nemate duvod, na 10 grafech uz se bude straveny cas lisit. Takto vnimam i indikatory celkove, jako prostredek ktery setri cas pri zbeznem pohledu; taky se takto treba snadno nastavujou alarmy v programech.
WCCI...jestli najdete nejake vysvetleni (pri spravnem patternu po 6 barech period 6 a 14 a spravne barve SW, CZI, LSMA,s barvama muze pomoct LSD) co vam pomuze pochopit proc takto obchodovat pak se s nim klidne podelte. Ja na nejake takove vysvetleni nenarazil.

Odesláno

Dobrý,
dnesnim dnem jsem dokonocil ctení manualu zdarma a objednal jsem si pres link i knizku psychologie obchodu.
S obchodovanim akcii a komodity myslim naprosto vážne a chci se do toho pustit s pocitem,ze je mi vsechno jasny a mam pevny zaklad. Nic mene po dokonceni manuali u me vznikly otazky na ktere bych poprosil odpovedet nebo-li mi poradit.
Nez tyto otazky zacnu pokladat tak v drobnosti popisu svoji situaci. Momentalne nemam 10,000 USD abych mohl vlozit na ucet burzi (šetřim) a proto mi to dava vyhodu si na ostry obchod poradne pripravatit a vse dukladne nastudovat.
Nerikam ze pokdu vlozim tech 10,000USD tak mě to zrujnuje, jsou to penize ktere budu moci postradat,akorat chci aby byly dobre investovane.
Ted k otázkam: Jako u většiny kdo dokonči čteni maulu i u me vznikla otázka, tak a co dál, čim bych měl zacit se ted zabyvat ? Ja si myslim ze dalsi krok je asi:

Backtest -> Paper training
Po dokončení manualu jsem si dozvedel, ze je pojem backtestu -> paper traningu
Backtest je : pokud spravne chapu tak analiza historickych dat a porovnavani grafu jak se vyvijely. Snazit se vstupovat do obchodu a vytěžit toho co nejvice. paper training je to samy akorat je to dalsi stupen sledovani grafu za soucastneho stavu a nevime kam se graf zaobere. chapu to spravne ?
Existuje nějaky program ktery ma nějakou databazi historicky a soucasnych grafu kde muzu mit virtualni penize a zkusit obchodovat ale pouze s virtualnymi penezma (je to ten program: TnT-gecko ?)
- jednoduše řečeno já hledám nějaky simulator kde se naucim zakladni prvky,ovladani programu: nakup/prodej určovani stop-loss. Je něco takového ?

Děkuji předem za odpovědi.

Odesláno

Lesnoj:

než začnete objevovat krásy backtestu, papertradingu atd. určitě je potřeba ještě něco nastudovat..manuál zdarma vás určitě všechny potřebné základy nenaučí..je to odrazový můstek, takové seznámení a vysvětlení, co to trading je...ale chce to nakoupit nějaké knihy - minimálně v CZ...a moje rada - pročtěte si taky VŠECHNY články tady na webu, od nejstarších po nejnovější..po přečtení se určitě nebudete muset znova ptát, jak dál...trading je o samostudiu..

majkll

Odesláno

Kingie:
Tak o CCI jsem přečetl zatím pouze jeden dokument a jsem natolik zděšen, že si musím dát na chvilku pauzu.

Utvrdilo mě to pouze v tom, co jsem četl už tisíckrát, nejdůležitější je money management.

Odesláno

PavelK to se vubec nedivim. Tim nechci rict ze wcci je spatny system(i kdyz si to myslim), ale spis to ze je designovany jako blackbox, ktery ma clovek slepe nasledovat a nevedet proc

Lesnoj: No tak momentalne bude asi na rade sestaveni obchodniho systemu (od vstupu pozice po vystup) a plan (system+vse ostatni okolo tradingu)
Casove omezene demoverze software pro burzovni nastroje najdete na strankach prislusnych akciovych a futures brokeru. Nicmene takove grafy jsou k dispozici i u nekterych neburzovnich platforem forex brokeru skrz nastroj CFD, kde uz casove omezeni neni. Mluvim konkretne o platforme Metatrader 4, nejvetsi nabidku ma Broco (prvni odkaz na googlu). Prace s platformami pro burzovni nastroje sice je ponekud odlisna a ne tak jednoducha, ale proc se tim zatezovat v zacatcich, dokud jeste nemate system. Samozrejme pri vyberu brokera pred ostrym startem toto uz bude treba prozkoumat.
A penize-do zacatku je mozna lepsi uz je povazovat za predem ztracene :) pokud muzete ztratit 10 tisic, pak radsi zacit s 5000 jako potencialnim skolnym, a nechat si stranou 5 tisic do druheho uctu, kdyz uz budete poucen z vlastnich chyb. Proto bych si vybral co nejlevnejsi trh. Tim uz se zas zabyvaji jine vlakna, a marginove pozadavky byvaji casto na strankach brokeru, nekde ovsem jen na pozadani

Odesláno

Rob99:
princip WCCI. Třeba funguje, ale dle mě spíš na náhodných vstupech v libovolné korekci a stačí málo aby se zbortil (nezkoumal jsem, ale z textu to na mě tak působilo).
Nemohu věřit systému, u kterého je nutné dodržet PŘESNĚ periody a PŘESNĚ počet čárek na grafu.
Šest čárek je jinak dlouhá doba na 1min, jiná na 2min a úplně jinak na volume TF.
Pro mě je cena plynule se měnící hodnota a je jen na každém aby si nastavil graf podle sebe. Proto nemohu věřit "přesně šesti čárkám" apod..

Další co mě překvapilo jsou jednotlivé pro-trendové paterny. Vždyť jsou všechny stejný. Podívejte se jak se počítá CCI. Jeden patern je malé zhoupnutí CCI (+doplňující podmínky, ale patern samotný je na CCI). Druhý patern je větší zhoupnutí a třetí patern je největší zhoupnutí.

CCI je odchylka ceny od průměru, zhoupnutí je tedy pouhé zvětšení/zmenšení odchylky průměru a návrat, v podstatě korekce.

Takže abych to shrnul, WCCI v pro-trendovém provedení na mě působí jako zbytečně složitý hledač korekcí. O WCCI jsem všude četl plno chvalozpěvů, vyděsila mě skutečnost.

Odesláno

2 Pavel.K :

Pletete tu dve veci dohromady. Indikator CCI a system WoodyCCI. Ste psal o CCI a ja se ptal na CCI. System WCCI muzeme nechat stranou, protoze s timhle pristupem jakym to popisujete se do WCCI urcite nepoustejte. Ze zivota by se urcite nasel minimalne jeden priklad, kdy PŘESNÉ dodržování počtu čárek a zaroven nepouzivani hlavy tu vedlo k vymazani uctu temer v primem prenosu. Ono je to hlavne o premysleni, a o pochopeni systemu, kdy pouzit to ci ono. Kazdopadne jeste jednou upozornuji ze zde michate dve veci.

Indikator CCI je celkem uzitecny a neni na nem nic strasidelneho. Proto jsem chtel vedet, kdyz tu davate k dobru takoveto vykriky, co je za tim. Takze kdyz CCI prostudujete vice, sice ho treba nebudete pouzivat, ale prestane vas tak desit ;)

2 kbtm :
Neptal jsem se na rozbor, vim celkem dobre o cem je CCI, nicmene kdyz uz jste tu dal ten odkaz, tak kdyz uz.. tak do uvozovek patri to hodnoceni WCCI. Rozbor CCI je v poradku a nic na nem neni.

At se dari
Rob

Odesláno

Lesnoj
prvorade je si stanovit CO a AKO chces obchodovat. to je na zaciatok velmi podsatne. moze sa totiz stat ze po mesiacoch studia testovania a skumania prides na to ze si isiel na trading zo spatneho konca.

Co obchodovat : ake trhy?
indexy, komodity , forex , stocks

Ake instrumenty? : spot Fx, futures, Opcie (klasicke, exoticke), CFD, kombinacie :)

styl obchodovania: intradenne , pozicne, swingy, kombinacie

je toho velmi vela a tak prajem vela trpezlivosti :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...