Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všetkých. Mam jednu pre mna dolezitu otazku...Je mozne obchodovat s tym ze vstupim alebo vystupim z obchodu pri close dna?Ako da sa to riesit tym ze by som obchodoval len elektronicky bez brokera alebo je mozne ze niekde sedi aj taky broker, ktory caka aj na telefonaty no close dna? :).Mno a mam este jednu...Ak chcem obchodovat pozicne nejaku komoditu s uzavrenim obchodovania o rok, kde nieje teda zatial velka volatilita riesi sa to tym ze si vyberam tu danu komoditu s uzavrenim dajme tomu o pol roka skor?Pytam sa to, pretoze mam pocit ze ak je nizka volatilita tak su tam obrovske skoky v cenach a myslim si ze ak je Stop-loss umiestneny medzi tym skokom tak nieje mozne obchod ukoncit na tom SL ale az po tom skoku...ak nie tak ma prosim opravte.
Za skoru odpoved vopred dakujem.Dufam ze mi pride vhod :)

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobrý deň.

Dnes mi jeden známi doporučil Vašu stránku. O tradingu som počula už skôr a chcela by som sa do toho poriadne pustiť.

Ale nieje mi úplne jasná ta najzákladnejšia vec, ani som to nikde nemohla nájsť.

Prečo cena ide hore alebo dolu ?

[bold] [/bold]

Počula som iba tie klasické veci o prevahe býkov a medveďov ale to mi nedáva zmysel.

Ak na trhu panuje rovnováha každý kupujúci musí mať aj svojho predávajúceho.
Do posial čo som sa dozvedela mi ako najzhodnejšie pripadá že cena sa hýbe koli objednávkam BUY Limit a Stop
Sell Limit a Stop, Na ktorej strane je viac kompletných objednávok na spárovanie tam ide cena.
Ak by sme obchodovali len za market ceny by sa nemala nikde pohnut

Jana

Odesláno

Uplne jednoducho a bez typov prikazov tak ako v normalnom zivote:

Ak chcem predat a nikto nie je ochotny moju cenu akceptovat, musim cenu znizit. Ak chcem nakupit a nikto nechce za danu cenu predat musim zvysit ponuku. Graf nie je nic ine iba zobrazenie cien zrealizovanych obchodov. Nezarucuje, ze za danu cenu kupim alebo predam.

Odesláno

Jarosllav,

"ak je nizka volatilita tak su tam obrovske skoky v cenach", nemyslis nahodou nizky objem obchodov (liktivida, volume)?

Obchodovat bez brokera? To pojde velmi tazko. Broker je prostrednik medzi tebou a burzou. Je jedno ci mu zavolas alebo posles prikaz elektronicky.

Pri hlavnych tituloch (ak sa neblizi koniec sveta) nie je problem zavriet obchod za "market" cenu pri konci obchodneho dna.

SL sa tu rozoberal snad milion krat.

Odesláno

Dobry den mam takovy mozna hloupy dotaz ale presto pro mne hodne dulezity.

Precetl sem manual a dalsi clanky na techto strankach a zacal si delat nake paper testy s pomoci programu plus500. Je to jednoducha platforma a mam v nem zive data zdarma. Ale tedka otazka. Je normalni ze kdyz je kurz kukurice na 319,00 tak koupim na dlouho pozici ale ve skutecnosti mi plus500 koupi tuto kukurici na 319,88. Pritom skutecna hodnota kukuriec je stale 319,00. To znamena ze kdyz kukurice skutecne jde nahoru tak az dorazi na 319,88 tak sem teprv na nule a pokud stale stoupa tak teprv zacnu vydelavat. Je tohle normalni? nebo na jinych platformach vam to koupi za 319,00. Kdyz sem cetl clanek "jak sem v komoditach vydelavaji penize" tak tam byla tabulka v ktere byly napsany vstupy a vystupy z burzy jenze vstup byl 619,9 a vytup na 619,7 a vydelal na tom 30dolaru. Tohle skusit u me platformy tak sem okamzite v minusu musel bych cekat na vystup az by to kleslo pod 619,2.

Takze se ptam jak je to u jinych platforem.
Jde mi o intradenni obchodovani.

Odesláno

Nissmo,

nejsem s praktikami plus500 obeznamen, ale s nejvetsi pravdepodobni se jedna o spread. Tzn, ze nikdy nekoupite nebo neprodate za cenu,ktera je na trhu. Broker musi nejak vydelavat, a to bud tak,ze Vam sam spoplatni obchod fixni castkou pri vstupu a vystupu a vy nakoupite za aktualni cenu, a nebo zadne poplatky neplatite,ale pak je tu ten spread.Jako kdyz jdete treba do smenarny vymenit penize, to same. Ted zalezi jak velky ten spread je. Specifikaci kukurice neznam,tudiz Vam nereknu, jestli je to ok nebo hodne. Ale pokud ten rozdil v cene je rekneme nekde mezi 15-25$, tak to je celkem bezne.Teda nevim,jak u forexu, tam je to asi o dost nizsi.
Odesláno

Diky za odpovedi.
A ano myslim to z tradingem vazne. Zatim sem ve fazi testovani mne vyhovujicimu systemu. Money managment v hrubem zakladu mam. Kupovat soft za nekolik tisic se mi opravdu nechce. Testuju na plusu protoze je jako jediny zdarma na neomezenou dobu. Programy co tu propagujete jsou na mne drahe a navic maji jen 30denni trial coz semi zda malo vzhledem ktomu ze nemam vubec tuseni jak dlouho budu jeste testovat ruzne strategie nez skusim jit se svymi penezi na trh.

Odesláno

vzdycky je lepsi toho vyzkouset trosku vic, takze pokud jde o ty neomezene verze, tak je dobry jeste treba meta trader na strankach icmtrading, je tez zdarma na neomezenou dobu
Odesláno

Zdravim som student, zacinam sa vzdelavat v tradingu a mam par otazok. Mozno mam v tom este gulas, ale potrebujem par veci objasnit:

Otazka 1. takze e-gold, xtb...atd su brokerske spolocnosti? pomocou platformy mam aj brokera? program vydava prikazy priamo? kedy sa pouziva broker inym sposobom?

Otazka 2. denni typ obchodovania sa robi na jednom type burzy a pozicny na inom type burzy?
Aj napriek tomu ze si na platforme nastavujem casovy interval grafu, tak obchodujem stale intradenne nie? to casove zobrazenie je robene len koli prehladu nie?
mam tam moznost zobrazovat dni ale najmensia moznost je tam 1minuta aky typ obchodovania je to?
stale je to intradenne obchodovanie? mam v tom trochu hokej...

Dakujem za odpovede

Odesláno

peter777: 1. e-gold mi nic nerika, ale xtb je broker. Rada brokeru pouziva stejnou platformu s ruznym nazvem podle licence firmy. Platformu si muzete vybrat jen tu kterou vam nabizi konkretni broker, jinak byste posilal prikazy nekam do vzduchoprazdna :) Prikazy primo komu ? jestli myslite vasemu brokerovi, pak ano.
2. intradenni znamena behem dne. Burza je proste burza, nejaka intradenni a pozicni neexistuje, to je jen vase strategie. Co si kde nastavite v obchodni platforme to brokera taktez nezajima. Skatulkovani neni dulezite, dokud vam na ucte zustava dostatecny margin. intraday margin=snizeny margin pokud pozici otevrete a uzavrete behem dne, overnight margin=plny margin na pozici, ktery se behem obchodnich hodin snizuje na intraday margin.

Odesláno

Peter777

Ano – chci být úspěšným obchodníkem – co mám dělat nyní?
Pročtěte si tento bezplatný manuál třeba několikrát – nechte si informace projít pořádně hlavou a začněte si průběžně prohlížet a třeba tisknout grafy komodit. Grafy naleznete podle našeho návodu zdarma na internetu a nic vám tak nebrání zcela nezávazně začít přemýšlet o tom, jak by se v nich daly zužitkovat třeba konkrétně ty strategie, které popisujeme v tomto manuálu.

Postupně patrně objevíte, že řada formací pracuje ve váš prospěch. Začněte si potenciální obchody zaznamenávat do obchodního deníku. Analyzujte postupně trhy každý den. Své obchodní strategie formulujte do konkrétních plánů, které si pište na papír. I v průběhu papírového tréninku provádějte všechny hypotetické obchody podle jasně formulované strategie tak, abyste si vždy mohli před sebou odůvodnit konkrétní kroky každého obchodu.

Bude-li váš papírový trénink vydělávat, budete-li mít jasno ve své strategii a zejména řízení rizik, teprve pak se začněte shánět po skutečné brokerovi a provádět první obchody.

:)

Odesláno

No okej, dik za rady... skoda ze niekotre info v manuale niesu :-(

Mam este par otazok, ktore som zatial nenasiel:

1.Ake brokerske domy najcastejsie pouzivate?

2.Nech som v hocijakej brokerskej spolocnosti zaregistrovany, mozem pouzivat hocejake stranky na grafy? alebo mi stacia grafy s platformi? ako viem ci mi koresponduje dany trhs grafmi? aky typ burz vyuziva platforma...kazda na ine typy, alebo vacsinou na tie iste?

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...