Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka

Odesláno

https://support.tastytrade.com/support/s/solutions/articles/43000473590

Na 

Na vyse zminenem odkazu je uvedeno, ze prestoze spread vyexpiruje kompletne OTM, short opce muze byt i tak pri prirazena. Jak je to mozne? Mel jsem za to, ze pokud necham spread otevreny az do expirace, pri market close v nulty den expirace obe nohy vyexpiruji a co se deje dal(after-hours price action), je jedno, kdyz uz opce neexistuji. 

Chapu problem plynouci z "Spread is completely in-the-money (ITM)" i "Spread is partially in-the-money", ale vyse nastinene mi hlava nebere.

Na podpore meho brokera jsou, podle me, rozporuplne informace:

All other long options are not exercised unless the long option holder submits an “Exercise by Exception” request*. This primarily affects customers that hold a long options position that expired OTM, but due to after-hours price action, it becomes ITM.

* An option is considered ITM/OTM based on the closing price.

Tak co teda plati? Pisou, ze closing price je rozhodujici, ale zaroven, ze se jeste potom muze zmenit z OTM na ITM!

Nechce se mi to zkouset nazivo. Doted jsem vzdy zaviral pred expiraci.

1 odpověď na tuto otázku

Doporučené příspěvky

• 0
Odesláno
  14. 4. 2025 v 8:22, zuik0 napsal/a:

https://support.tastytrade.com/support/s/solutions/articles/43000473590

Na 

Na vyse zminenem odkazu je uvedeno, ze prestoze spread vyexpiruje kompletne OTM, short opce muze byt i tak pri prirazena. Jak je to mozne? Mel jsem za to, ze pokud necham spread otevreny az do expirace, pri market close v nulty den expirace obe nohy vyexpiruji a co se deje dal(after-hours price action), je jedno, kdyz uz opce neexistuji. 

Chapu problem plynouci z "Spread is completely in-the-money (ITM)" i "Spread is partially in-the-money", ale vyse nastinene mi hlava nebere.

Na podpore meho brokera jsou, podle me, rozporuplne informace:

All other long options are not exercised unless the long option holder submits an “Exercise by Exception” request*. This primarily affects customers that hold a long options position that expired OTM, but due to after-hours price action, it becomes ITM.

* An option is considered ITM/OTM based on the closing price.

Tak co teda plati? Pisou, ze closing price je rozhodujici, ale zaroven, ze se jeste potom muze zmenit z OTM na ITM!

Nechce se mi to zkouset nazivo. Doted jsem vzdy zaviral pred expiraci.

Rozbalit  

Zajímavé téma. Mě se nedávno stalo, že 0TDO opční spread na SPX uzavřel den v zisku, ale opce zůstaly otevřené až do druhého dne odpoledne. Bohužel trh otevřel velkým gapem, takže ze zisku byla najednou mega ztráta. A to sejné i naopak, 0TDO SPX na konci dne ve ztrátě, zůstaly otevřené do příštího dne kdy se překlopily do zisku, nicméně IB zisk neuznal a započítal mi ztrátu z předešlého dne...ten systém jsem teda do teď nepochopil, vypadá to že si určují pravidla jak se jim to zrovna hodí a řeším to tak, že raděj všechno prodávám před konce seance. 

Zapojte se do diskuze

Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později. Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpověď na otázku

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Předchozí obsah byl obnoven.   Smazat obsah editoru

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...