Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 44
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 3 týdny později...
Odesláno

Díval jsem se na LC a myslím si, že ještě nenastal ten správný zájem obchodovat. Vidím to do boku +/- něco nezajímavého. Jinak ty denní pohyby až 250 - 500$ je na mě moc silnej adrenalin, nic pro mě.
Greenhorn

• 5 týdnů později...
Odesláno

Zdravím, rad bych upozornil na zajímavou situaci na trhu s hovězím... Cena se pohybuje dle TA v kanále a lze spekulovat na odražení od spodní hrany... Zvažuji vstup long, nad včerejší high, SL cca 300 USD, PT 91.80. Úspěšné obchody přeje Vlasťa

843

Odesláno

z meho pohledu, bych to videl spise na hranici 50% retracementu nez na kanal. Kanal v mem chapani by totiz mel mit jiz drive urcenou spodni hranici 2ma minimy - a tady se druhe minimum zatim tvori (ale zas naproti tomu je tam rovnobezka s 2ma vrcholy, takze nevim).

V kazdem pripade je zde vyssi pravdepodobnost pro LONG.

(jeste by mozna bylo zajimave vysledovat seasonals, jestli nehovori vyrazne proti long - nemas to Vlasto v arsenalu?)

Pete

Odesláno

Zdravím Pete, já bohužel tyto data o seasonals nemám, možná někdo, kdo tyto data využívá a pracuje s nimi, by je sem mohl "hodit"....:))... Já se jen lehce podívám na monthly graf a tam lze s trochou námahy vypozorovat, že někdy kolem II. a III. měsíc v roce nastává růst cen.... Ale neplatí to jako dogma... V roce 2002 to právě v tyto měsíce kleslo z 75.00 až někde k 62.00. A to bych chtěl být raději short než long...:)) Vlasťa

• 1 month later...
Odesláno

V polovině ledna na stoupil LC pěkný short trend. Ještě nikdy od začátku tohoto trendu, který v současné době trvá asi 7 týdnů nebyla tak pěkná konstalace ukazatelů k obratu ( nebo korekci) do long.
Nijak moc to nezrálo, tak uvidíme, jestli "už je to tady", nebo se jedná o přípravu. Zdá se mi totiž, že pro nějaký parádní obrat ještě nejsou spekulanti zásobeni dostatkem short pozic.
Greenhorn.

Odesláno

Dobrý den Tak se zdá že prognóza COTu je tady,Nevím jestli bych mohl situaci na grafu přímo označit za dvojté dno,ale dalo se očekávat že k určitému obratu dojde,rozhodně se vykreslil pěkný signál do long pozice,a já do toho papírově jdu. LCM06 vstup na 79.60 SL:79.10

1033

Odesláno

Zdravím.
chci se jenom zeptat, co jsi myslel tím že:

"Tak se zdá že prognóza COTu je tady"

Díval jsem se na něj a nic moc nevidím (mám na mysli "Comerc"). Můžeš být prosím trochu konkrétnější?

Dík
Ivan

Odesláno

To Johan

Jsem čistě technický spekulant,snažím se především řídit grafickými formacemi,což znamená že COT nesleduji,tedy aspoň né pravidelně.Chtěl jsem využít článku který napsal greenhorn, který mi připadá, že COTu rozumí.Prostě když vám TA dá signál a pak se s vašim názorem shoduje názor dalšího člověka,který uvažuje a spekuluje jinak, tak to určitě potěší.

Příjemný den přeje Láďa

Odesláno

Ahoj vespolek, jestli to dobře chápu, Bushman odeslal příspěvek, v čase, kdy byla situace grafu tak, jak je to přiloženém obrázku. V té době nás to ještě asi oba těšilo... Bushmane, díky za podporu - naše chvilka určitě přijde. Ahoj. Greenhorn.

1039

Odesláno

Zdravím,
tomu signálu z grafu jsem rozuměl, ale nerozuměl jsem signálu od COTu. To neměla být kritika, ale dotaz, kde COT posílá signál nebo něco signalizuje. Snažím se ho pochopit, jsem teprve v začátcích. Jediné co jsem tam viděl, že spec.large snižují long a u comerc ho mírně navyšují. Spíš to vnímám, že comerc začnou tlačit cenu dolu a přitom zvyšovat své pozice v long a mezitím ten pomyslnej tanker otočí na sever.

Hodně úspěchů
Ivan :)

• Vytvořit...