Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 4 týdny později...
  • Odpovědí 45
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

zdravim, goodbody ta chybova hlaska je preto ze to bolo zadavane v simulacnom ucte alebo to malo inu pricinu? tiez sa snazim a vypisuje mi to to iste. (vyzera ze to bude tym uctom lebo nemozem obchodovat ani jednotlive opcie)
Dik, Dusan

• 2 týdny později...
Odesláno

A není to omezení z důvodu daytradingu na malém účtu?
Pokud máš méně než 25K USD, nesmíš provést na akciích víc než 3 daytrade obchody za 5 dnů. Někteří brokeři implementují ochranu, že ti nedovolí otevřít víc než 3 pozice za jeden den, protože v případě margin callu by mohlo dojít k uzavření ten den otevřených pozic a byl bys označen jako day trader, což znamená zablokování účtu na 90 dnů.

Odesláno

Myk, uz je to OK, nemal som trading access na opcie, ked mi to aktivovali je to v poriadku, nejde sice napriklad rut v simulovanom alebo advisor ucte ale na hlavnom vyzera ze je to ok, to mi staci
Dik, Dusan

• 1 year later...
Odesláno

Zdravím,

mám dotaz k uzavření pozic v TWS před vypršením expirace. V simulated trading mám otevřený IC a nevím jakým způsobem si je uzavřu. Může mi v tom někdo poradit ? Našel jsem si v programu při kliknutí na otevřenou pozici možnost "close position" dále mi to ale hlásí že musím zvolit cenu. Co mám zadat, cenu opce za danou strike ? Jaká cena by byla optimální pro uzavření ? Musím se to v TWS udělat pro všechny pozice zvlášť ?

Dík moc za info

Begy

Odesláno

Begy,
já zavírám opačnou operací k otevření, tj. vytvořím IC stejným způsobem jako pro otevření (pomocí Option Spreads) a na vytvořeném combo řádku kliknu pravým - první odkaz Trade a vyberu opačnou operaci, než jsem pozici otevíral (otevření IC - Buy, uzavření tedy Sell). Vytvoří se příkaz, zvolím počet pozic a případně upravím cenu.

Richard

• 1 month later...
Odesláno

Zdravim,

mam dotaz ohledne otevreni vertikalniho spreadu v IB. Vim jak se otevira IC v IB. Chtel jsem si zkusit zadat postupne otevreni 2 vertikalnich spreadu. Problem zkusim popsat na hypotetickem prikladu. Rekneme, ze chci otevrit IC: CALL -500/510, PUT -300/290. Jinymi slovy otevrenim tohoto IC oteviram zroven 2 vertikalni spready. Pri zadavani nakupu IC postupuji klasicky pres combo prikaz, zadam IC, buy a vyspecifikuji . Stejnou logikou jsem se snazil nejprve zadat nakup CALL vertikalniho spreadu a tedy zadaval obdobne combo prikaz, zvolil vertikalni spread, buy a zacal specifikaci... po zadani buy CALL 510 mi to jiz neumoznuje zadat sell CALL -500, ale nabizi mi to zadani striku pouze vetsiho nez 510. Obdobny problem byl i u PUT vertikalniho spreadu. Muze nekdo poradit v cem je problem. Dekuji. Roman

• 3 týdny později...
Odesláno

to all

Pri obchodovani opcii sledujem platformu TOS aj IB. Premia za jednotlive call a put opcie su rovnake v TOS aj v IB. Problem je ale v tom, ze ked vypisem strategiu IC za urcite premium, tak ma v TOS exekuuje bez problemov, ale v IB vobec. V IB ma exekuuje az ked znizim celkove premium cca 20-30 USD oproti TOS. Ako je to mozne? Mam v TWS nieco zle nastavene?

Odesláno

to goldengym
paper nebo live?
TOS a IB používají jiné algoritmy pro exekuci na paper účtu. TOS dává plnění mid téměř okamžitě, i když v reálu bys na takové plnění musel čekal i velmi dlouho nebo bys ho vůbec nedostal. Naproti tomu IB se víc blíží realitě.

U reálného tradingu bývá lepší plnění u IB, rozdíl je způsobem jiným typem routingu obchodních příkazů.

Odesláno

goldengym:
Pokud máš od IB jenom demo (nemáš otevřen účet), tak veškeré údaje jsou nesmysly. Slouží pouze k prohlédnutí platformy, ale hodnoty neodpovídají realitě !!!
Vašek

• Vytvořit...