Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

2 JiM36:

Takze jak to presne pocitat ? Jako parametr dame delku.. (napr 10 => vezmu poslednich 10 hi a udelam prumer a poslednich 10 low/10... - co vyjde je aktualni pro danou svicku... ) Takhle ? Sklon urcime podle ceho ? Resp. podle ceho urcit jestli zobrazovat hi nebo low....

Nasel bych nekde mozna po netu zdrojak z TradeStation nebo z ceho to bylo, ale jednak se mi to nechce ted hledat, a hlavne si muzes rict jak to presne chces... takze takhle je to asi lepsi

Odesláno

Rob99:
Přesně jak říkáš - variabilní EMA podle počtu úseček zpětně, u zobrazování nad/pod bych vycházel, pokud to bude možné, ze sklonu klasického EMA počítaného z close úseček za stejnou periodu.

Odesláno

Posilam jeste jednu variantu. Ta predchozi ma vystup ctverecky o velikosti 2 (coz asi neni uplne prakticke) tahle verze uz to ma jako point o velikosti 1. Asi by to slo dat jako dalsi parametr (velikost vystupu + Drawstyle), ale to az nekdy priste, kdyby to bylo nejak super potreba. Neni zac ;)

12503

Odesláno

2 jadvig :

Na verzi 561 a vyssi (a rekl bych ze i par verzi dolu) uz ten tvuj indikator nefunguje. Proto jsem to prepsal a prelozil pro novejsi verze Sierry. Pro vypocet je taky pouzito EMA s nastavitelnou delkou.

Odesláno

jadvig:
Díky za snahu!

Rob99:
Díky, už to pracuje. Když už jsme u indikátorů a jsi takový machr, dokázal bys napsat indikátor, který by sledoval sklon EMA podle rozdílu její hodnoty vůči předchozí úsečce? (případně průměru x-úseček zpět). Výstup by mohl být v okně v horním rohu obrazovky, něco jako má CountDown Timer?
Chtěl bych to vyzkoušet jako jeden z možných filtrů.
Pokud tedy příliš neotravuju. ;)
Díky JiM.

Odesláno

Neotravujes, ale asi sem uplne nepochopil zadani :(

Rekneme ze EMA ma hodnotu na aktualni usecce 600, na predchozi 595. A ty chces nekde zobrazit hodnotu +5 ? Eventuelne kdyz zadas "delku" tak se vypocita prumer EMA za zadanou delku a to opet odecist od aktualni hodnoty a to nekde zobrazit ?

Odesláno

Tak copak o to, uhel lze vypocitat pomerne snadno pomoci vět kolegů Sina a Kosina, problem je, ze k tomu neni dostatek informaci (I kdyz asi je, protoze Woodiho panel CCI myslim pocita sklony ve stupnich, takze to urcite nejak jde). Vyjdu-li z pravouhleho trojuhelnika, tak znam jeden uhel (ten pravy) + jednu stranu (rozdil hodnot aktualni a predchozi usecky) A my by sme potrebovali znat jeste vzdalenost mezi temi jednotlivymi useckami , aby sme dostali hodnotu druhe strany a meli dve prilehle k tomu pravemu uhlu. A to nevim kolik je... Pak by sme spocitali vsechno ostatni. Jestli by nekdo dodal algoritmus nebo ma nejakej napad, muzeme to zkusit.

Ten ciselnej rozdil sem dam behem dne.

Odesláno

Cožpak o to, se vzdáleností mezi úsečkami bych si hlavu příliš nelámal, dosadil bych konstantu 1, ke které by se úměrně přizpůsobil(co se jednotek týče) i rozdíl mezi hodnotami EMA. Sice by ten úhel zřejmě nebyl úplně správně, ale mně jde o dynamiku změny, ne o absolutní hodnoty. Tudíž mi ale bohatě stačí i pouhé automatické vyčíslení rozdílu někde přehledně zobrazené. (tu)

Odesláno

To zobrazeni hodnoty dam jako v countbaru, tzn. procento zvrchu, a pocet baru zleva/zprava, at se s tim da hybat. No ono stejne... kdyz zvolis EMA nad 10, tak nedostanes moc jine hodnoty nez 0, 0.1 nebo -0.1... takze zadnou velkou dynamiku bych tam nehledal...

Odesláno

To je samozřejmě problém, já to zatím řeším excelovskou tabulkou, kde vyuzívám zaokrouhlení EMA na 3 desetinná místa a výsledek násobím 10.000, aby ten rozdíl byl lépe uchopitelný:
Viz tabulka:
úsečka EMA proti předchozí úsečce
18:30 630,051
18:33 630,140 1,41
18:36 630,235 1,51
18:39 630,290 0,87
18:42 630,353 1,00
18:45 630,407 0,86

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...