Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Sierra Chart a její možnosti

Břonda

Doporučené příspěvky

Alec: No, prave - protoze ted nejsou obchodni hodiny... Odpocitavani funguje pouze a jenom v tom case, ktery mas v Sierre nastaveny. Tj. kdyz mas nastavene obchodni hodiny, bude odpocitavani fungovat pouze v obchodnich hodinach. Kdybys mel nastavene zobrazovani od 5:47 do 6:28, pak by odpocitavani fungovalo pouze v tomto case. Jinak totiz nema co odpocitavat - zadna dalsi svice se totiz mimo Tebou definovany cas do grafu nezakresluje.

Sdílet pomocí služby

Ahoj tak jak jsem mel velke potize s prechodem z RSI v TNT na intradenni RSI v Sierre tak uz jsem mozna dosel na to, v cem to je. U TNT je nastaveno "exponencialni" vypocet RSI ale neni tam moznost nastaveni Z CEHO SE TO POCITA. Tedy jestli je to O,H, L, nebo C. Dalsi moznosti nastaveni jsou na "Simple" a "Widers Smoothing" Zatimco v Sierre neni moznost si nastavit jestli se jedna o "exponencialni", "Simple"nebo "Widers Smoothing", zato je tam moznost nastavit pocitani RSI podle různych kombinaci O,H,L,C. No a tady je zakopany pes. Musel jsem si v Sierre nastavit "OHLC Avg" aby mne to konecne zacalo ukazovat podobne RSI na jake jsem byl zvykly v TNT. Zaverný tip: chceteli mit "presnejsi" nebo "uhlazenejsi" RSI v Sierre, musite si prenastavit pocitani z "Close" na "OHLC Avg" Pro mne je to dulezite protoze mi to nehaze tolik signalu a jsem v rozhodovani mnohem jistejsi. Lepe se to "cte". V priloze posilam priklad "klasickeho nastaveni na Close" a nastaveni na "OHLC Avg"

1693

1694

Sdílet pomocí služby

Martine,

já se samozřejmě bavím o obchodování (zobrazování odpoítávače) v obchodních hodinách.

Na Woodiem jsem taky řešil proč mám CCI jinak zobrazený než on a tak jsem došel k tomu, že používá jen obchodní hodiny. Čímž se ten indikátor hodně změní (a určitě jsem nebyl sám). Zkoušel jsem to už dřív, ale to jsem si to vrátil zpět na celý den. Takže u Woodieho mi to trochu chybělo a na pondělí bych to rád zprovoznil.

Díky za zájem

Sdílet pomocí služby

Alesi,

no, v tom pripade doporucuji mrknout na ftrader.de a stahnout aktualni verzi jejich odpocitavace. Zaroven je zapotrebi zkontrolovat, zda mu odpovida verze Sierry, kterou pouzivas (viz dokumentace k ftraderu).

ad obchodni hodiny - No, ze Woodie pro obchodovani na vetsine trzich pouziva jen hlavni obchodni hodiny se pise prakticky v kazdem dokumentu, opakovane to zaznelo i tady na foru a v kazdem pripade rozhodne neni problem se primo na seminari Woodieho zeptat...

Drzim palce, at v pondeli vse funguje tak jak ma. Hodne uspechu,

Sdílet pomocí služby

Tak jsem se konecne dostal k tomu, abych rozepsal podivne chovani Sierry, jak jsem na nej narazil minuly tyden a zlehka natuknul v DAYTRADING minuleho tydne. Popis chyby: Sierra nedokaze korektne vyexportovat MND soubor do ITXT. Dusledek: Casove znacky v ITXT jsou zprehazene, bud na urovni dni (nejdrive data 6. dne, pak 7. a pak opet chvili 6. den) nebo i uvnitr dne (hodnota v 00:07:00 shodna s hodnotou 07:00:00). Ze se jedna o chybu lze dokazat zpetnym (chybnym) naimportovanim ITXT do Sierry. Prikladam obrazek tehoz kontraktniho mesice zobrazeneho od tehoz dne (zleva). Horni graf je originalni MND, druhy je vyexportovany z MND do ITXT a zpet naimportovany. Prosim nekoho o vyzkouseni, pokud se bug potvrdi na vice instalacich, bylo by asi vhodne ho nahlasit :). Sam jsem tim, nez jsem na chybu prisel, stravil docela dost casu.

1698

Sdílet pomocí služby

Marku,

otestoval jsem export import na verzi 79 a závěr je následující:
- export je to itxt souboru správný, časouvá souslednost záznamů v itxt formátu je správná
- import vyexportovaného itxt souboru zpět do sierry dělá chyby, problematické jsou dle mého názoru místa s nulovým volume, ale problémů tam bude asi víc. Částenčně se to dá vyřešit okleštěním obchodních hodin 15:30-22:15. To však způsobí, že se na začátek obchodního dne vloží prázné údaje, ale už nemíchá různé obchodní dny.

Cca před měsím jsem exportovaná data importoval do Amibrokeru a import proběhl normálně. Údaje byly stejné v Amibrokeru i v Sierre.

Jakub

Sdílet pomocí služby

Dobrý den Alec,

I já jsem měl v pátek na Woodym problém s časovačem. Nevím jestli je to tvůj broblém, ale pokud omezím obchodní hodiny (např. konec na 15:30 v americe) tak přesně v 15:30 [ital] našeho času[/ital] mě přestane fungovat odpočet. Jinými slovy omezení obchodních hodin se vztahuje na naše čas. pásmo. Dál jsem to zatím neřešil.

Přeji hezký den
Zbyněk

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...