Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky
  • 0

Darwinex Zero

pavel.krusek

Otázka

Dobry den,

patram ve svete Darwinexu a mam jednoduchy dotaz.

Pisete, ze Darwinex Zero algoritmicky resite pres `MT5` s vyuzitim (pravdepodobne) `MetaTrader5` python library.
Nema Darwinex nejake API? 
Ja nasel jen https://api.darwinex.com/store/ , ktere je podle vseho pouze pro obchodovani s Darwiny, a ne primo s financnimi assety. A na Zero se obchoduje primo s assety, ne s Darwiny. Naopak, uzivatel svym obchodovanim tvori obchodovatelny Darwin, jestli jsem pochopil behem te chvilky princip, na kterem tento broker funguje.

Prijde mi ponekud nesikovne mit na Linux serveru pusteny `MT5` (byt v headless mode pres asi `xvfb`), ten monitorovat + nejaky autorestart, kdyz spadne. A mit to pustene pres `Wine`... 
Jako samozrejme mozne to je, a asi mi nic jineho nezbyde :D, jen hledam elegantnejsi cestu.
Vy mate MT5 bezici na Linux serveru?

Dik

Pavel

Sdílet pomocí služby

4 odpovědi na tuto otázku

Doporučené příspěvky

• 0
Před 4 hodinami, pavel.krusek napsal/a:

Dobry den,

patram ve svete Darwinexu a mam jednoduchy dotaz.

Pisete, ze Darwinex Zero algoritmicky resite pres `MT5` s vyuzitim (pravdepodobne) `MetaTrader5` python library.
Nema Darwinex nejake API? 
Ja nasel jen https://api.darwinex.com/store/ , ktere je podle vseho pouze pro obchodovani s Darwiny, a ne primo s financnimi assety. A na Zero se obchoduje primo s assety, ne s Darwiny. Naopak, uzivatel svym obchodovanim tvori obchodovatelny Darwin, jestli jsem pochopil behem te chvilky princip, na kterem tento broker funguje.

Prijde mi ponekud nesikovne mit na Linux serveru pusteny `MT5` (byt v headless mode pres asi `xvfb`), ten monitorovat + nejaky autorestart, kdyz spadne. A mit to pustene pres `Wine`... 
Jako samozrejme mozne to je, a asi mi nic jineho nezbyde :D, jen hledam elegantnejsi cestu.
Vy mate MT5 bezici na Linux serveru?

Dik

Pavel

U Darwinexu se dá obchodovat buď skrz MetaTrader nebo TWS od Interactive Brokers.

Sám obchoduji na Windows, a tedy vyžívám API platforem, které mají oba brokeři k dispozici. S Linuxem v tomto ohledu zkušenost nemám.

Sdílet pomocí služby

• 0
53 minutes ago, petr napsal/a:

U Darwinexu se dá obchodovat buď skrz MetaTrader nebo TWS od Interactive Brokers.

Sám obchoduji na Windows, a tedy vyžívám API platforem, které mají oba brokeři k dispozici. S Linuxem v tomto ohledu zkušenost nemám.

Diky za odpoved.

Zajimave info o TWS - to je napsane v JAVE a tak plne spustitelne pod Linuxem.
Pro algo mnohem lepsi od IBKR pouzit IB Gateway:

From the API point of view both platforms are identical. The only difference between them is that the TWS has a much richer interface through which you can place orders, view charts, etc. The IB Gateway is just a proxy with a simple interface aimed at providing the most basic features in order to connect via the API.

More important though, the TWS requires to be restarted at least every 24 hours whereas the IB Gateway can run indefinitely.

IB ma pro algotrading API knihovnu (C++, JAVA a Python). Takze by bylo super rozjet to takto misto MT5. Protoze principialne mi dava smysl, ze stejna API knihovna pojede i pro Darwinex.

Ja vidim, ze Darvinex nabizi IB ucet, otazka je, co Darwinex Zero? Protoze me apriori zajima zkusit prop trading pres Zero, jak o tom pisete.
A tam zminuji pouze MT4 a MT5 (podle typu assets). 

Chtel jsem si prvni vse pripravit, protoze Zero nema zadny demo ucet, tam chteji rovnou poplatek, a teprve pak tam "vyrazit".
Nicmene podle toho, co vidim, tak TWS nebo lepe IB Gateway na Zero nepojede.

Jestli Vas mohu poprosit, muzete mi jen potvrdit, ze na Zero je jedinou volbou MT?

Pak mam jeste dotaz k Vasim kurzum. Docela me zaujaly, samozrejme nejvic, jak stavite strategie pro algo. O vyuku programovani zajem nemam :) 
Takze nevim, ktery kurz by pro me byl vhodny.
Mozna by bylo lepsi Vam poslat mail ohledne tohoto? Nechal jsem si poslat Vase videa z uvodniho kurzu zdarma, kde asi vse predstavujete, tak bych se na to podival (jeste jsem je nevidel) a pak bych se ozval? Je to pro Vas OK?

Jinak, jen pro zajimavost, na reseni uz delam - je to docker container, kde pres Wine je MT5 a Metatrader5 Python library.
Pak na Linuxu je RabbitMQ a "windows container" funguje jako microservice.
To pujde :)

Sdílet pomocí služby

• 0
Před 15 hodinami, pavel.krusek napsal/a:

Diky za odpoved.

Zajimave info o TWS - to je napsane v JAVE a tak plne spustitelne pod Linuxem.
Pro algo mnohem lepsi od IBKR pouzit IB Gateway:

From the API point of view both platforms are identical. The only difference between them is that the TWS has a much richer interface through which you can place orders, view charts, etc. The IB Gateway is just a proxy with a simple interface aimed at providing the most basic features in order to connect via the API.

More important though, the TWS requires to be restarted at least every 24 hours whereas the IB Gateway can run indefinitely.

IB ma pro algotrading API knihovnu (C++, JAVA a Python). Takze by bylo super rozjet to takto misto MT5. Protoze principialne mi dava smysl, ze stejna API knihovna pojede i pro Darwinex.

Ja vidim, ze Darvinex nabizi IB ucet, otazka je, co Darwinex Zero? Protoze me apriori zajima zkusit prop trading pres Zero, jak o tom pisete.
A tam zminuji pouze MT4 a MT5 (podle typu assets). 

Chtel jsem si prvni vse pripravit, protoze Zero nema zadny demo ucet, tam chteji rovnou poplatek, a teprve pak tam "vyrazit".
Nicmene podle toho, co vidim, tak TWS nebo lepe IB Gateway na Zero nepojede.

Jestli Vas mohu poprosit, muzete mi jen potvrdit, ze na Zero je jedinou volbou MT?

Pak mam jeste dotaz k Vasim kurzum. Docela me zaujaly, samozrejme nejvic, jak stavite strategie pro algo. O vyuku programovani zajem nemam :) 
Takze nevim, ktery kurz by pro me byl vhodny.
Mozna by bylo lepsi Vam poslat mail ohledne tohoto? Nechal jsem si poslat Vase videa z uvodniho kurzu zdarma, kde asi vse predstavujete, tak bych se na to podival (jeste jsem je nevidel) a pak bych se ozval? Je to pro Vas OK?

Jinak, jen pro zajimavost, na reseni uz delam - je to docker container, kde pres Wine je MT5 a Metatrader5 Python library.
Pak na Linuxu je RabbitMQ a "windows container" funguje jako microservice.
To pujde :)

Darwinex zero potřebuje skutečně MetaTrader. Nemají to na jiném platformě, a to ani při použití futures (což je to, co sám využívám).

Ano, přes docker to určitě půjde provozovat. MT5 API je navíc dost jednoduché a zatím se jeví spolehlivě. Řešení mi běží dost samostatně a nemusím řešit žádné komplikace. TWS je na automatizaci náročnější a náchylnější na to, že občas přestane něco fungovat.

Email určitě poslat můžete. Pošlete jej na petr@financnik.cz.

Petr

Sdílet pomocí služby

Zapojte se do diskuze

Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později. Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpověď na otázku

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Předchozí obsah byl obnoven.   Smazat obsah editoru

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Vytvořit...