Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

robopole,

řekl bych, že se potvrzují tvá slova a souhlasím s tebou. COM short by rádi prodávali, ale už asi nikdo nechce kupovat. Vypadá to, že Large Long uzavírají své pozice. Small L už začali v posl.týdnu COTu. Trochu mě mate nárůst 9tis. u COM long, možná využili poklesu z 23.2 a třeba potřebovali nakupovat (což by mohlo výhledově ovlivnit vývoj poklesu - co když ještě budou potřebovat nakoupit?)

Já jsem Short (pap.) takže je to fajn (ale jen pap. :-( ).

Třeba se taky někdo veze dolů.

Pro mě otázka zní - kam až to půjde - kam dát nejlépe SL nebo PT (PT zatím moc nepoužívám).
Mohlo by to jít tak k 222. Ale to je spíš přání než odhad. Uvidím co bude zítra.

• Odpovědí 305
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Greenhorne Jardo,

někde jsem uvedl, že COM Long potřebují ještě trochu nakoupit a jdeme na sever. Dnes to právě přichází.

Za poslední čtyři dny COM Short vyprodali (správně vykoupili) asi 30000 kontraktů. Dnes začnou nakupovat COM Long a COM Short budou prodávat co jim přijde na pit. V sobotu porovnáme s COT. Dnešní L bude 227-4 a pak jen výš.

radim

Odesláno

Ahoj Radime,
odpovídám narychlo ( podívej na datum a čas), ještě než se dneska bude víc obchodovat, než večer vyjde COT, aby to nevypadalo, že chci být chytrý jen podle toho, co se stalo.
ALE, k tomu, abych dokázal některé věci domyslet do detailu bych možná potřeboval zase trochu postrčit.
Jistě by stačilo naznačit, ať se musím snažit.... to funguje.

1) Když se objevil pondělní gap, tak jsem si ho nedokázal nijak logicky vysvětlit. Byl totiž na více komoditách.
Takže snad nějaký fundament.

2) kukuřice se rozběhla short. Jenže když jsem se podíval na COT tak si myslím, že COMM ještě nevykonali, co měli a přišlo to v okamžiku, kdy měl stejně nastat "plánovaný" pokles ceny na dno jakéhosi kanálu. Tohle všechno se COMM ohromně hodilo do jejich taktiky a tak ještě nechali dojít k falešnému proražení. No super. Říkal jsem si, že je asi otázkou času, kdy to otočí a doufal jsem, že to všechno nesmete vlna spekulantů. No Comm to ustáli, takže OK.
Nebo jinak, myslíš si, že by tenhle manévr mohl být nějak ohrožený ?

3) Zajímavé je, jak jsi dokázal napsat, že se kukuřice otočí zrovna v den, kdy se skutečně otočila a psal jsi to ještě před obchodními hodinami. ?? Zkusím probádat Vol/OI ?? Na to jsem opravdu ještě greenhorn.
Trochu jsem si to protitrendově tipnul v Lean Hogs. Je to trh, který nesleduji, tak jsem ho "sjel" za pár hodin od začátku roku. Jenom graf a COT, tak uvidíme.

Zdravím s přáním pěkného víkendu. Greenhorn Jarda.

Odesláno

...v momentě, kdy Radim odeslal svůj příspěvek, že trh spadne na 227,4 a pak už jen na sever, byl low na elektronice ( nikdo by to neuhádl) 227,4 (souvislosti čistě náhodné !!!) . Mimochodem trh po otevření na 227,4 vůbec nespadl a držel se výš. Radime promiň, ale lidičky sem chodí pro seriózní informace...
Luboš

Odesláno

Pionýři malované děti,

Já v pionýru byl, ostatní ne tak moje slovo bude vždy platit. Na elektroniku se skoro nikdy nedívám. Asi začnu.

Učiním výpis ze svého deníku.

09.03.2006 CORN CK06

Varianta jedna - pokud otevře okolo 228-0 tak spadne na 227.4, chci BUY 228-0.
Pokud nenaváže chci 1. BUY 229-4.
2. BUY 230-2.
Tento obsah včetně grafického odůvodnění jsem den dopředu zaslal e-mail svému příteli také obchodníkovi. Pokud mi nebude věřeno, požádám jej o dobrozdání.

Na 10.03.2006 přikoupit BUY 232-0.

Nemám důvody dělat ramena, a taky mne to trošku ale opravdu malou tak trošku nas……

radim

Odesláno

Greenhorne Jardo,

rád ti budu v tvém snažení velmi a upřímně nápomocen, ale zde již nikoli. Pokud mi nějak sdělíš e-mail, bude to vhodný komunikační kanál.

Pokud by toto byla poslední naše komunikace, tak jedna upřímnost. COT je výborná skutečnost, ale nedá se podle něho obchodovat. Musíš mít „nějakou jinou pomůcku“. COT ti jenom dává jistotu v potvrzení HRUBÉHO a TVRDÉHO směru. Tou pomůckou ale v žádném případě není žádný ze známých indikátorů, včetně RSI a divergencí. Mohl bych mnoho povídat jak různé MA indikátory pracují co je příčinou jejich možností a hlavně nevýhod a ještě hlavněji, nemožností. Tedy proč je nepoužívat. Jde o dobrání se podstaty indikátorů. To, že někdo něco nechápe, není důvod k ošklivému jednání.

Diskutéři SBOHEM.

Démon radim.

Odesláno

Radime,
Tvoje příspěvky byly zajímavé a snažím se dopátrat, jak poměrně přesně určuješ směry a hodnoty. Jak vidět, nemám asi šanci a zemřu v nevědomosti :D. Mám návrh, protože by bylo škoda, kdyby jsi opustil tohle forum. Otevři si svoje vlákno, ve kterém by jsi nám neznalcům polopatě vysvětlil, kudy se ubírají Tvoje myšlenky. Zatím z nich, jak sleduji, není nikdo moudrý. A kdo nebude chtit, tak Tvoje vlákno nemusi sledovat. Myslíš si, že je to výzva?? Třeba budeš obdoba Libice s jeho TSS ;).

Přeji hezký den

Johan

Odesláno

Jenom bych navázal na svůj příspěvek , který jsem vložil March 10, 2006 06:00PM.
Celkově si myslím, že to klaplo.
Spekulanti si pěkně zahrábli short - dobře jim tak chamtivcům, kdo by na burzu nosil peníze, že jo.
Ne že bych je celkově nějak podceňoval, ale obchodovat kukuřici v posledních 5ti týdnech
dokáží pouze ti, kdo se bezvadně orientují v trhu a dokáží myslet protitrendově - prostě borci.
A nebo na druhé straně zase milovníci adrenalinových sportů s velkými účty, které však musí často dotovat - abych na někoho nezapoměl...
Commercilal - (long i short) nakoupili za sníženou(dotovanou) cenu. Teď už záleží, kolik ještě kolik mají na prodej.
Spekulanti budou likvidovat nákupem své short pozice, takže to COMM nedá ani moc práce.

Myslím si, že kukřice půjde v long někam do oblasti 240 - 245. Berte to s rezevou. Tady dost záleží na spekulantech, ale většinou je na ně "spolehnutí".

Radime, je mi to líto jak jsi se rozhodl, ale máš na to i kousek morálního práva. Možná bylo dobré to obhájit.
Na posledním setkání v Praze jsem trpělivě vysvětloval zájemcům podstatu COTu. Vypsat to sem všechno do diskuze, to se ani nedá. Při analýze totiž běží v hlavě "na pozadí" mnoho dalších věcí. Některé si sám člověk ani neuvědomuje. A pak to někomu vysvětluj... Bůh suď.

Všem úspěšný následující týden přeje Greenhorn.

Odesláno

Dobrý den, Nerad vstupuji do diskuse, když nemám co říct nebo podpořit argumentama. COT sleduji od začátku cca ledna, kdy mě Greenhorn k němu přivedl. Snad se shodneme, že COMM jsou nejdůležitější na trhu a s tím je spojen i jejich ZÁJEM. Jejich podíl na OI je kolem 50%. Svým působením se snaží mít cenu tam kde potřebují a jako všude, neradi mají rychlé změny. Chápu tedy cenu jako vyvážený výsledek jednání COMM. Každý týden se podívám jak se projevil jejich zájem, tedy kolik procent přibylo - ubylo na straně LONG a podobně se podívám na stranu SHORT. Porovnáním pak dostanu kam je cena asi tlačena (nahoru - dolů). Vycházím z toho , že nárůst Long pozic vede k růstu ceny a naopak. Zatím nenám zpracovaný systém, ale jen pro informaci přikládám obrázek, kde jsou naznačeny COT reporty, jejich interpretace a jak se cena chovala po uvolnění. Výklad nechť si každý doplní. Rád rovněž budu za vaše komentáře a připomínky. Přeji hezký den Zbyněk

1022

• Vytvořit...