Doba pokročila a vo svete vznikli Propfirmy poskytujúce kapitál ako FTMO, Fintokei, atď.
Ide o to, že česká firma FTMO poskytuje kapitál na obchodovanie za splnenia daných podmienok.Povedzme že tie podmienky splním, a dostanem funded demo account s výškou, za ktorú som si zaplatil daný challenge? Nikde sa neviem dočítať, že zisk ktory dostanem, ze čo je to za typ zisku( príklad:y ak mám zisk z obchodovania Eurusd, tak mám prijem zaradeny medzi ostatné príjmy teda prijem z derivatovych operácii podľa §8 ods. písm. k z.c. 595/2003. a ten v daňovom priznaní napíšem tam kde treba), keďže obchodujem na Demo účte, je to ten istý zisk teda prijem z derivatovych operacii?aký je to prijem Ako to daniť? Na daňové priznanie sa do akej kolónky dáva? Atď atď. Vie niekto viac? iná česká spoločnosť Fintokei by mi mal platiť príjem ako poskytnutie obchodných signalov, ale z hľadiska zákona a dane by som to medzi akú činnosť zaradil? Lebo všade sa píše iba ako získať kapitál a nikde čo ako s tým ziskompracovať ďalej z hľadiska daní a zákona lebo je jasné že to konto iba málo ľudí získa a následne aj udrží.
Viete aj o takejto téme napísať nejaký článok a poradiť? poprípade či je možné založiť si živnosť alebo s.r.o. a dostávať takýto príjem z obchodovania z daných spoločností.
Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později.
Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Otázka
pavlooos
Dobrý deň,
Doba pokročila a vo svete vznikli Propfirmy poskytujúce kapitál ako FTMO, Fintokei, atď.
Ide o to, že česká firma FTMO poskytuje kapitál na obchodovanie za splnenia daných podmienok. Povedzme že tie podmienky splním, a dostanem funded demo account s výškou, za ktorú som si zaplatil daný challenge? Nikde sa neviem dočítať, že zisk ktory dostanem, ze čo je to za typ zisku( príklad:y ak mám zisk z obchodovania Eurusd, tak mám prijem zaradeny medzi ostatné príjmy teda prijem z derivatovych operácii podľa §8 ods. písm. k z.c. 595/2003. a ten v daňovom priznaní napíšem tam kde treba), keďže obchodujem na Demo účte, je to ten istý zisk teda prijem z derivatovych operacii?aký je to prijem Ako to daniť? Na daňové priznanie sa do akej kolónky dáva? Atď atď. Vie niekto viac? iná česká spoločnosť Fintokei by mi mal platiť príjem ako poskytnutie obchodných signalov, ale z hľadiska zákona a dane by som to medzi akú činnosť zaradil? Lebo všade sa píše iba ako získať kapitál a nikde čo ako s tým ziskom pracovať ďalej z hľadiska daní a zákona lebo je jasné že to konto iba málo ľudí získa a následne aj udrží.
Viete aj o takejto téme napísať nejaký článok a poradiť? poprípade či je možné založiť si živnosť alebo s.r.o. a dostávať takýto príjem z obchodovania z daných spoločností.
S pozdravom
2 odpovědi na tuto otázku
Doporučené příspěvky
Zapojte se do diskuze
Příspěvek můžete vložit nyní a registrovat se později. Pokud máte na serveru účet, přihlašte se a příspěvek bude publikován pod Vašim uživatelským jménem.
Poznámka: příspěvek bude uveřejněn po schválení moderátorem.