Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 2 týdny později...
  • Odpovědí 589
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

GAP - nyní vidím výhodnější a profitabilnější investici jinde, ale určitě stojí za to se na tuto firmičku podívat. Více jak 10let nazpět vykazuje pozoruhodně stabilní výsledky. Velmi dobře si vedla i v krizi 2008, kdy dosahovala stabilních zisků s rentabilitou vlastního jmění kolem dvaceti procent. Kdyby ještě tak o polovinu spadla, tak není vůbec o čem přemýšlet.

Odesláno

Nakoupil jsem YGE Yingli Green Energy Holding Co Ltd , nyní splatili 70% 5 letýho dluhu (110 milionu dolarů), před měsícem získali 3 velké zakázky v Číně (jedna největší v Číně) na vybudování solárních elektráren 170 MW, 130MW a 40MW, akcie jsou na minimu.

Odesláno

mikunited Napsal:
-------------------------------------------------------
> Nakoupil jsem YGE Yingli Green Energy Holding Co
> Ltd , nyní splatili 70% 5 letýho dluhu (110
> milionu dolarů), před měsícem získali 3 velké
> zakázky v Číně (jedna největší v Číně) na
> vybudování solárních elektráren 170 MW, 130MW a
> 40MW, akcie jsou na minimu.
>
>
Můžete prosím udělat nějaký rozbor, proč zrovna tato akcie? Ať můžeme diskutovat ....

• 3 týdny později...
  • 2 months later...
Odesláno

To beraniste:

Uz roky sledujem ako sa systematicky venujes investovaniu do akcii. Mohol by si prezradit ako ti tvoje tipy na obchody vychadzaju (nico ako rocne percentualne zhodnotenie)? Diky. (tu)

Odesláno

Asi tak, jsem dlouhodobý investor a vyplácí se to. Krátkodobé výkyvy mohou s portfoliem trochu hnout, ale nevadí to. Akcie, které držím od 5-10 let jsou v zisku i přes ty nynější krize. Kromě analýzy zohledňuji i měnové kurzy a vybírám většinou z dividendových titulů, takže i když mě zasáhnou události, jako např. nyní s ropou, stejně jsem tam plus sto procent.

Odesláno

Ahoj,

Kupil si nakoniec GAP? Firma vyzera celkom slusne, trosku stagnuje rast, ale rovnako to plati aj o BKE.

Nakoniec som isiel radsej do BKE. Manazement vlastni cca tretinu akcii, tak dufam, ze to povedu zmysluplne.

• 3 týdny později...
Odesláno

Já jsem nakoupil ty BKE, jak jsem psal, takže už to tam hned první měsíc kreslí 10 procent plus. No a KORS, který jsem nakupoval celý rok mi také dělá radost. Jinak vzhledem k tomu, že už mám nakoupeno co jsem chtěl, mám strategii na další roky jako Hunter (budovat firmu, střádat hotovost, občas nějaká malinkatá nemovitost a čekat). Nyní čekám na 2 tituly, ale tem je potřeba nejméně krize, jako byla 2008. Jsou to BA, do kterých budu přesouvat cca 10% veškerých aktiv a pak CALM, tam půjde cca 2-3%. Obě jsou ale v tuto chvíli zbytečně drahé.

Odesláno

tomhra Napsal:
> Ahoj,
>
> Kupil si nakoniec GAP? Firma vyzera celkom slusne,
> trosku stagnuje rast, ale rovnako to plati aj o
> BKE.
>
> Nakoniec som isiel radsej do BKE. Manazement
> vlastni cca tretinu akcii, tak dufam, ze to povedu
> zmysluplne.

U GAPu je kromě standardních ukazatelů hezké následující ...
ycharts.com/companies/GPS/return_on_equity

ale nekoupil jsem ho, protože jsem nakupoval celý rok KORS. Ovšem do budoucna nevylučuji.

Odesláno

m.hunter Napsal:
> Ja som akcie nechal tak. Teraz neni podla mna vhodna chvila na kupu hociktorej akcie. Pockam si na nejaku vacsiu krizu a potom presuniem velku cas kapital prave do akcii.

Michal

Nedokazem casovat vstup na trh, kedze neviem kedy bude recesia, resp. kriza.
Ak v danej chvili najdem vhodnu investicnu prilezitost, tak kupujem. Kupujem s tym, ze pokial sa vyrazne nezhorsi financna situacia spolocnosti, tak nepredavam.

Pozeram sa na akcie, ako na podiel v spolocnostiach. Vyberam si, ktore kupim a ktore nie. Pri vybere zohladnujem viacere ukazovatele, citam finance vykazy, spravy manazmentu, a dalsie. Hladam skor dovod, preco nekupit, ako dovod kupit.

• Vytvořit...