Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 589
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Jinak jsem koukal na to Tesco, počkám, až spadnou na dolar a pak nakoupím ... může mi někdo říci, jak mohl poměr P/B dosáhnout hodnoty 94? To musí být bublina jako blázen. Optimální by bylo, kdyby ta akcie spadla na samé dno ještě dříve, než FED natiskne další peníze.

Odesláno

beraniste:

omlouvám se za možná hloupý dotaz: Tesco je někde obchodovatelné za dolary?

Myslíte, že FED zase začne s tištěním peněz? Zatím to vypadá na pravý opak...?

Díky.

Odesláno

Sugaro, dobrý tip ... také jsem už na to koukal a asi bych i do toho šel, ale kdy se to otočí? Já tu firmu neznám a ani nevím, proč teď padá.
Co se mi velmi zamlouvá jsou marže, ukazatele návratnosti investic a hlavně zadlužení. Také mají narozdíl od jiných dost slušné zásoby peněz na překonání nejméně roční krize. Obávám se, že by v tomto případě mohl být obrat do býčího trendu tak rychlý, že by mohl být problém včas zareagovat. Co vy? Budete čekat na nějakou výraznější rezistenci?

Odesláno

Ještě koukám na tu akcii COH a protože se v některých řádcích výkazů nevyznám, zeptám se Vás na toto. Ta firma vykázala cca o 300 milionů menší zisk než v předchozích 2 letech, ale přitom tržby byly prakticky stejné. Tak si pokládám otázku, kam ty peníze zmizely? Pokud mrknu do casflow, a jestli to dobře chápu, tak ve srovnání s předchozími roky vyplatili zhruba o 40M více na dividendách, za 120M udělali větší zpětný odkup akcií a za 200M více investovali. To prostě nevidím, jako něco negativního.

Odesláno

Taky to nevidím jako něco negativního.
Podniká v odvětví Textile - Apparel Footwear & Accessorie
Nevím jak moc je to prestižní značka, nebo na jakou cílovku se orientuje.
Počkal bych na cenu 30, ale tam to třeba spadnout nemusí a obchod se prošvihne.
A teď babo raď :)

Odesláno

Beraniste - presne tie marže a returny aj mňa hneď zaujali. Plus pekná dividenda. Čo sa týka toho zisku, tak za posledný rok mali nižšie tržby ako minulý rok, takže nie stejné. Skôr nerozumiem presne štruktúre vlastného kapitálu. Čo presne znamená Additional paid-in-capital ? A prečo tam vidím accumulated deficit, keď firma vykazuje iba zisky ??

Čo sa týka vstupu, je zbytočné špekulovať, že kedy. Jednoducho kúpim teraz X kusov akcií + nejaké naked put a hotovo.

• Vytvořit...