Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Teď nemluvíš o Nokii, že? :-) Nezapomeň na to, že stále přichází s novými produkty a ať jsou dobré či nejsou, dokážou tak držet investory v očekávání něčeho lepšího. Navíc se blíží výplatní den dividend. Když byli loni v totálním srabu a před krachem, vypsali je, teď je budou muset vypsat také. Budou muset! Proč? To je snad jasné ...

• 2 týdny později...
  • Odpovědí 589
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

beraniste Napsal:
-------------------------------------------------------
> Teď nemluvíš o Nokii, že? :-) Nezapomeň na to, že
> stále přichází s novými produkty a ať jsou dobré
> či nejsou, dokážou tak držet investory v očekávání
> něčeho lepšího. Navíc se blíží výplatní den
> dividend. Když byli loni v totálním srabu a před
> krachem, vypsali je, teď je budou muset vypsat
> také. Budou muset! Proč? To je snad jasné ...

Dobrý den,
tak jak ve včerejším světle vidíte ty Vaše jistoty?! :) Jasné, ne?

Pěkný den a hodně jistoty na trhu.

Odesláno

Nevyplacení dividendy je stále jenom návrh, protože potřebují více hotovosti. Kdo ví, jak to všechno dopadne, a jestli by nevyplacení nenapáchalo mnohem více škody. Jinak se Nokii vede velmi dobře a já budu držet dál :-)

Odesláno

Snad se na ní ještě chvilku svezu a stihnu vystoupit před další krizí, myslím, že to by byl ten hřebíček do rakve, s kterým by padla. Potřeba financí na další vývoj, konkurence jako prase a krize do toho, to by byl konec.

Odesláno

Hledání dna je dost ošidná záležitost :)
Do května bych ale taky očekával spíše růst většiny titulů napříč celým trhem, takže by ti to vyjít mohlo. V květnu pak může přijít tradiční květnový "výplach".

Nok zatím taky držím.

Odesláno

No, když jsem tu před půl rokem hovořil o tom, že do Applu není dobré investovat, že ho čeká strmý pád, tak jsem si mimo jiné spočítal další dno na hodnotě 442 dolarů. Přesto si tím hledáním dna nejsem nikdy vůbec jistý a tak nakoupím první balík nyní a druhý si nechám na případné zředění na hodnotě 350 dolarů. Každopádně na této cenové hladině bych investici nepovažoval za hrubou chybu ani v případě, že by Apple ještě klesl.
Pokud zanedbám poslední nákupní šílenství kolem sedmiseti dolarů, mohu brát v úvahu poslední rezistenci na úrovni 650 ti. Vzhledem k tomu, že 32% papírů leželo v rukou drobných investorů a spekulantů, dá se očekávat další rezistence právě na již zmiňovaných 442 dolarech.
ROE a zadluženost jsou na dobrých hodnotách, pro mě jasný vstup.

• 2 týdny později...
Odesláno

Ony ty ceny byly často dost přemrštěné, takže se nedivím že v některých případech začaly padat. Předpokládám, že v květnu nastanou klasické akciové výprodeje a spadnou ještě níže.

Odesláno

Put/call ratio je 0.62 z pátku, takže je hodně lidí, kteří to vidí jako ty, ale pátek byl celkově bullish day.
Já jám prodanou PUTku na 440, takže určitě souhlasím, jen dodávám nastupujte, ale "Mind the gap" (down) !

• 1 year later...

• Vytvořit...