Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Aha, no je fakt, že některé věci lze koupit jak v lékárně tak v drogérii, třeba pastu na zuby :-)

Mně osobně (z hlediska možné dlouhodobější investice) se každopádně Pfizer líbí moc: nádherný uptrend, Forward P/E jen 9,77, dividenda 3,85%, navíc je to gigant, který těžko zkrachuje. Ale samozřejmě nic není absolutní :-)

PS: Obecně - aby bylo jasno - já o investicích jen přemýšlím, na ostro se do nich vrhnu možná tak za pár let.

• Odpovědí 589
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Udělej si supporty a resistance na WEEKLY grafu a uvidíš, že PFE by mohl být levnější ;-) o takových 5-7%. Ale jinak samozřejmě souhlas, divi 3.80%, navíc docela nízká beta, Viagru budou žrát lidi pořád, neměl bych s tím dlouhodobě problém. Ovšem já mám teď docela balík investovaný v potravinách (MCD, YUM) tak uvidíme. Minimálně počkám do srpna na divi MCD a pak se uvidí, jestli budu dál fandit hamburgerožroutům.

Pokud by se ukázalo, že pravidelnou konzumací jídel z fastfoodů klesá potence, tak by bylo na čase zrotovat investici MCD k PFE ;-)))))

Odesláno

JNJ také sleduji, ale čekám na další pád... mé portfolio je složené z akcií firem, které budou uspokojovat základní lidské potřeby i v době krize. Případně, které jsou potřeba v příznivých dobách a po kterých se bude prahnout v době války. Firmy, které prodávají nebo vyrábějí něco co tu bylo potřeba vždy a žádná krize tomu ještě nezabránila. Firmy co vyrábějí a dodávají něco hmotného. V případě že se jedná o omezené zdroje, nesmí být za ně zatím náhrada.

- farmacie (Buďto nemocem předchází a nebo léčí a to v dobách zlých i dobrých. Šamani tu byli co existuje lidstvo)
- paliva a energie (Dokud neuvidím, že se investuje do alternativních zdrojů, budu držet)
- materiály (Ocel a pod. bez toho to za války také nepůjde. V dobách míru budeme stavět, v dobách krize ničit)
- zbraně (I v relativně klidném období se zbrojí a za války ještě víc. Zbraně tu jsou také odjakživa)
- tabák (Když se nepřestalo kouřit za tisíce let, proč by se tak mělo stát za mého života)
- jídlo (Až nebude, my nebudem. A dokud tu budeme, chci se na něm přiživit)
- ošacení (Jakou by budil důstojnost nahatý voják? Ne, tak opět předpokládám, že se nějaké levné šunty prodávat budou)
...

Asi toť z mé strategie :-) Na výběru akcií není nic zvláštního .. rozhoduji se asi podle podobných kritérií jako všichni ostatní, jen se snažím minimalizovat veškeré poplatky.

Odesláno

Jo! Moje řeč. Jen bych to "zjednodušil" na

* jídlo - to naprostý souhlas
* farmacie - to rovněž souhlas
* u toho zbytku bych trochu váhal, např. osobně bych tabák vyměnil za telekomunikace, neb sice nekouřím, ale telefonuju a používám internet ;-) U investice do zbraní bych měl morální blok atd.

Ale obecně s takovýmto přístupem k investování v podstatě nemůžeš dlouhodobě prodělat.

Odesláno

Jaký máte názor na nynější situaci na burze PSE, konkrétně trh akcie CEZ? Krásný shortový trend od poloviny února, zastavený na S/R úrovni. Ex-dividendový gap, nyní cena opět kolem silné S/R úrovně + cena dostatečně vzdálená od EMA 34. Myslím si, že nyní je čas nakoupit s výhledem zisku cca 4-5% během několika málo jednotek týdnů.

Odesláno

Zajíci, zajíci. Já jsem asi amoralista, protože nejraději spekuluji s liskými hříchy :-)

Jak je to krásně vymyšlené ... podpořme tabákový průmysl, dejme lidem to, co jim chutná a zpříjemněme jim život. Nejen že nám do peněženky nasypou poprvé, ale díky lékařské péči, kterou budou následně při dlouhodobém užívání tabáku potřebovat nasypou i podruhé, potřetí a když se zadaří, tak až do konce života ... do farmaceut. průmyslu. A na takovém léčení se jejich investice do karcinomu jedině znásobí. Čím méně peněz jim zbyde tím lépe. Vzhledem k tomu, že lidská důstojnost jentak lámat nejde, předpokládám, že ošacení chodit budou a ta troška co jim zbyde .. tu otočej za jídlo, aby si mohli další den zase zakouřit. Čím více takové lidi budeme vysávat, tím ve větších depresích budou a cigareta, jejich "věrná kamarádka" jim bude chybět čím dál víc. Čím déle je budeme připravovat o peníze, tím větší jistotu budeme mít, že přijdou druhý den opět do práce .. a třeba to bude zrovna nějaký ten tabákový koncern :-) No je to taková pohádka s pěkným koncem, ale proč ne :-)

Jinak telekomunikace jsou také dobrá volba. Každopádně vše co se týče komunikace, protože nekomunikovat = nežít. Bez komunikace by nebylo možné dosáhnout vůbec ničeho. Na informacích a desinformacích se také vyhrávají války. Jednou jsem četl kníhu od "Backové" a jmenovala se "Teorie memů". Velmi pěkné, doporučuji. Jak velký vynález byl telefon a k čemu slouží? A jak důležitý je internet a jakou má spojitost s komunikací? A co satelity, gps atd ... jestli za můj život přjde jediná firma s něčím novým, průlomovým, co by mohlo komunikaci zrychlit, spřesnit a jednoduše posunout opět o krok dopředu, hned tam do ni nasypu pořádný balík.

Odesláno

Líbí se mi na PG debit spread AUG 12 +60 -65 za 1.77 s BE na 61.77.
Ruší mě od toho očekávaný pokles IV, takže asi zkusím nějaký put credit spread a počkám si jestli IV padne a ten debit ještě zlevní.

Každopádně díky za tip :)
jirka

Odesláno

To beraniste: To, co navrhuješ se označuje anglickým "sinful investing" a je to regulérní strategie (www.investopedia.com/articles/01/040401.asp#axzz2091ROLE3). Ještě obsahuje zbraně a hazard ;-) Já na to prostě morálně nemám, ale jinak samozřejmě, všechno co tu píšeš má hlavu a patu a reálně s tím vyděláš. Na tuty minimálně v hozizontu několika let ;-)

To jiriB: Tak já mám na férovku 10 kousků PG 120721P00060000, páč přiřazení by mi nevadilo. A až event. vyprší, vypíšu srpnové. PG má prostě na 60 USD silnej support, to je celá ta slavná úvaha ;-)

Odesláno

luk.popelka Napsal:
-------------------------------------------------------
> Jaký máte názor na nynější situaci na burze PSE,
> konkrétně trh akcie CEZ? Krásný shortový trend od
> poloviny února, zastavený na S/R úrovni.
> Ex-dividendový gap, nyní cena opět kolem silné S/R
> úrovně + cena dostatečně vzdálená od EMA 34.
> Myslím si, že nyní je čas nakoupit s výhledem
> zisku cca 4-5% během několika málo jednotek týdnů.

Dnes výstup. Pěkná korekce k hlavnímu downtrendu, proražení se nekonalo. EMA34 horizontální pozice na úrovni ceny akcie. Zda-li bude uptrend pokračovat? Netuším, ale nyní by cena mohla jít nějakou dobu do strany.

Souhrn:
4.7. nákup 694
12.7 prodej 723
29pips = 4,18% zisk bez popl. (ty sem nepíši, vždy mě to naštve :) )
Nakonec v trhu kratší termín než jsem původně čekal.

Pěkný večer.

• 3 týdny později...
Odesláno

Když jsem se dneska koukl do svého portfolia, měl jsem docela radost z XOM. Nejen že přinesl za tu krátkou dobu co jsem ho nesledoval zisk 50%, ale když jsem zkoukl jaké má šance do budoucna, nenašl jsem v klíčové analýze jediný parametr, který by mě znepokojoval. Co myslíte, já jsem téměř rozhodnut držet dál.

• Vytvořit...