Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ještě jeden LONG tip: Walt Disney (DIS, mimochodem také součást DIA) doslova před několika minutami vyhlásil hospodářské výsledky, a jsou dobré. Čili uptrend by měl pokračovat... (Samozřejmě nic pro ty, kteří mají rádi, když firma vyrábí nějaké hmatatelné věci ;) )

• Odpovědí 589
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To: tom_swing

"a za reálné peníze si kupují třeba hnojivo na svoji virtuální zahrádku... winking smiley"

:-)) že si za ty reálný peníze nekoupí raději akcie Monsata. I když pravda že se také potýká s jednou aférou za druhou ... možná to virtuální hnojivo bude nakonec docela dobré řešení :-)))) :o))) :)

Odesláno

to: tom_swing

Do DIS bych šel, sice nic nevyrábí, ale jeho užitek také vidím a děti si hráli, hrají a budou hrát. A jestli tomu tak nebude tak potěš, ale takový zábavní průmysl může ohrozit jedině válka. (A virtuální svět, proto si nekoupím akcie Facebooku, Microsoftu, Applu a dalších ... pojďte vyženeme ty děti do lesů) Hele, fakt se mi ty číla u Walta docela líbí, nehledě na mikrodividendu kterou vypisuje a podporu v podobě "Held by Insiders" a "Held by Institutions". To všechno způsobuje větší stabilitu ceny.
Takže nastřádám nějaké peníze na dividendách a budu čekat na pořádnou krizi a pokles tak na 20 dolarů ... jako tehdá v roce 2000.

Odesláno

No, já bych řekl, že Disney by vesele prosperoval dál i během případné války, pokud by jim teda někdo vyloženě nerozbombardoval studia. Každopádně pro lovce tučných dividend DIS zrovna ideální není...

Odesláno

Pro lovce dividend sice ne, ale pro lovce dividend, který si bude chtít zaspekulovat na výrazném poklesu silného titulu, který půjde stoprocentně nahoru ano .-)
Takže čekám na cenu 20 doláčů na akcii.

Odesláno

Buď jsem lovec dividend a kupuji podíl za nějakou rozumnou částku s tím, že se ho už nepustím a nebo jsem spekulant, a hledám podhodnocené akcie. Co bych měl jako spekulant z akcie, která se prodává za poctivou cenu?
Ty máš určitě velký přehled, až objevíš dividendovou akcii, která stojí za to a spadla alespoň o padesát procent, dej mi vědět .-) Já svůj účet kontroluji tak jednou za půl roku a to jen proto, abych za našetřené dividenky mohl přikoupit další tituly. A pak hledám a hledám ... je to únavné a moc mě to nebaví .-)

Odesláno

Můžeš si zkusit třeba pohrát se Screenerem na finviz.com.

Udělal jsem toto: vybrat tituly z indexu S&P 500 s dividendou >5%, které se obchodují pod SMA200 (čili kvalitní akcie, kterým se poslední dobou moc nedařilo) - a vyhodilo mi to 10 akcií:
ETR, EXC, FTR, HRB, LEG, PBI, PPL, RRD, SVU, WIN

finviz.com/screener.ashx?v=341&f=fa_div_high,idx_sp500,ta_sma200_pb&ft=4

(o víc než 50% spadlo FTR)

Odesláno

SVU, ETR, EXC, FTR - moc zadlužené
HRB - se mi líbí, jenže je z oblasti personálních služeb
a vůbec ty ostatní mají také moc velkou hodnotu "Total Debt " ... při prvním průseru budou muset řešit jak samotný průser, tak závazky, které si naložily na svá bedra ...

[bold]LEG ... tuhle jedinou bych vypíchl, ta se mi zdá zajímavá a za těch současných 21 doláčů bych do ní šel. [/bold]

Odesláno

Moc malá s velkým poměrem total cash/total debt ... do toho neinvestuju navíc ze sektoru finance. V tomto sektoru jsem udělal jedinou vyjímku, když jsem před 2ma lety nakoupil na svém dně Citigroup - C ... ale to ještě jen za velmi směšnou částku. Teď už vyplatila čtvrtou mikrodividendu, a čísla také nejsou nejhorší. Teď jde jen o to, jak se k ní do budoucna postaví vláda, která do ní napumpovala peníze. Každopádně tam vidím potenciál růstu a pokud se zadaří, tak jí hodlám prodat a investovat do něčeho bezpečného.

Odesláno

Oni se ji budou snažit udržet při životě za každou cenu, což je dobře pro mě. Hele, teď mě ukecávali z Komerčky, abych si zařídil nějaké pojištění, a důchodové spoření a další všemožné spořící blbiny, tak si dokážeš představit, kam jsem je poslal.
Kdybych se rozhodl Komerčce důvěřovat (jakože u nich mám účet :-) nebo dokonce u nich spořit, proč bych si měl nechat vyplácet jen zlomek toho, co bych dostal jako držitel jejich akcií.

• Vytvořit...