Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 4 týdny později...
  • Odpovědí 589
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Nevím, jestli můj příspěvek není úplně mimo mísu, ale zpozoroval jsem, že od 20.4. je velký rozdíl v cenách akcií Komerční banky na RMS a BCPP. Šlo by toho využít tak, že nakoupím na BCPP za 4025 a hned prodám na RMS za 4180? Rozdíl je nějakých 155Kč za akcii, což ve výsledku po odečtení poplatků dělá zisk při koupi 10 akcií cca 1225Kč, což je cca 3% z objemu!!!
Kde je v mé úvaze zádrhel, nebo to jde takto udělat?

• 2 months later...
Odesláno

Zdravím, poslední dny mi pořád do firmy volají brokeři z Tokya (netuším proč zrovna z Tokya a kdo jim dal vůbec číslo), že prý by měly brzy až o 30 % stoupnout ceny CLH. Údajně kvůli xxx miliónové zakázce co společnost získala nebo má získat (teď nevím) na odstraňování škod po úniku ropy. Slyšel o tom někdo nebo se mě jen pokouší Japončíci obrat o peníze?

Odesláno

to Stanley:

Mělo by to jít, jde o to, že se akcie musejí "uvolnit" (u Fia nebo BCPP) a pak je můžeš prodat v druhém systému. Tento proces prý trvá cca 2 dny. Dozvěděl jsem se to na oficiálním semináři od Fia.

• 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj, přihodím něco ze svého watchlistu:

GS (Goldmann§Sachs) - W formace v downtrendu na daily grafu, včera učebnicový test 20EMA na daily, stochastics - není v oversold oblasti:), MACD - divergence na daily,
na weekly grafu býčí svíčka a včerejší test trendline

U GS pozor - goldmani rádi shortují sami sebe!!

Můj odhad - test 50EMA, resp. 200EMA na daily grafu (20EMA na weekly)

Pozorně sledovat fundamenty a bankovní sektor (Citygroup,BAC - to by mohli být také tahouni tento týden)

Včerejší lídři: Microsoft,Google, Intel,Quallcomm

Dá se říct, že trh je připravený k rally a hodně bude také záležet na fundamentech..

Přeji úspěšný týden

V

P.S. Pamatuj: Friend is your friend, use SL a always take your profits

(tu)

Odesláno

To Stanley.

Před pár lety jsem udělal podobný obchod. Akcie jsem kdysi kupoval v RMS a byly tedy vedeny ve SCP. Následně po další delší době jsem se rozhodl, že je prodám přes burzu a proto jsem zavolal makléřovi, který je převedl ze SCP na můj účet u Patrie a následně zobchodoval.Vše proběhlo během čtvrhodiny. To samé by mělo proběhnout obráceně. Například koupím akcie na burze. Poté zavolám makléřovi a nechám si je převest do SCP a poté zobchoduji v RMS. Nevidím důvod, proč to musí trvat dva dny. Z technického hlediska to je pro makléře práce na pár desítek vteřin. Buď jsou firmy u kterých to jde a firmy, které se nám snaží házet klacky pod nohy, nebo to jedním směrem jde a druhým se spožděním.

Odesláno

Merkur1:
Akcie z RMS prodat na BCPP by asi neměl být problém, přesně jak píšeš, ale obráceně mi ve Fio sdělili, že to trvá cca 2 dny, než se odblokují. Každopádně teď když už jsou všechny akcie vedeny v CDCP, tak to bude asi všechno jinak, třeba i rychlejší, nevím.

Odesláno

Stanley Napsal:
-------------------------------------------------------
> radim2:
> Na RMS je to T+0.

Je to přesně tak, jak píše radim. Převádět se dají až akcie, které fyzicky vlastníš. Pokud je koupíš na RMS pak si seš majitelem okamžitě a tudíž můžeš zadat pokyn na převod na BCPP (u ČEZu, Telefonicy, KB, Uni a Tabáku to jde v rámci jednoho obchodníka přímo přes E.broker a není třeba nikam volat. U ostatních se to musí, jestli se nepletu, zadat přes pobočku osobně, nebo telefonicky).

Při nákupu na burze je to složitější. Vypořádání je až v T+3, takže papíry fyzicky vlastníš až třetí den po obchodu a tudíž pokyn na převod zadáš až pak. Se zařazení CDCP tento problém asi nezmizí. Vypořádání bude pořád odlišné. Po vypořádání obchodu by ale němělo nic bránit prodeji an druhé burze.

• 2 týdny později...
Odesláno

Právě jsem absolvoval 25 minutový rozhovor s makléřem z Honkongu, který se mi snažil prodat pozici v akciích firmy, která údajně vyhrála kontrakt na likvidaci škod v mexickém zálivu (CLH) Clean Harbors.

Nevím čim jsem si zasloužil jejich pozornost, ale ze zvědavosti jsem si to poslechl. Zajímá mě, jestli s tím máte někdo zkušenosti a jestli se dá na takových doporučeních dlouhodobě fungovat.

PS: Jo tak vidím, že to už někdo hlásil před měsícem...

• Vytvořit...