Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Takže abych nějak začal, jsem začátečník ve stadiu kdy se dokážu orientovat v základních pojmech, dokážu sledovat graf a aplikovat na něj mě známé indikátory. To znamená, že jsem schopen dát dohromady alespoň zákldní obchodní strategii.
Tohle téma zakládám protože mám pocit, že jsem se ucelenou odpověď nikde nedočetl a možná sem akorát špatně hledal.
Kde nejlépe testovat svoje strategie? Ze všech příspěvků jsem usoudil, že jsou min. dvě možnosti. Buď trénovat s grafy zdarma, které jsou ke stažení na internetu, nebo se např. založit účet u IB (intadení obchod) a používat grafy od nich.
Programátor nejsem, takže testování v exelu by mi zabralo dost času byť není nijak extra složité a proto se spíš asi přikláním k druhé možnosti. Teď mne napadlo jestli třeba není varianta pořídit si program sierra chart a možnost natáhnout si do ní historická data volně ke stažení z nějaké tady doporučené stránky.
Předem všem děkuju za reakce. Tyto stránky jsou pro mně neocenitelnou pomocí a inspirací v obchodování i v životě díky vstřícnosti jakou tady nacházím. Sem se ňák rozepsal co?? :-)) Hodně štěstí v tradingu

• Odpovědí 135
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím Viki !
Možností je samozřejmě více. Záleží rovněž na tom, pro co se rozhodnete. Budete-li obchodovat pozičně a rozhodnete se pro pořízení TNT s account pluginem (279 USD-slevy), budete mít k dispozici na backtesting historická data mnoho let zpátky. Tozhodnete-li se pro ID, pak pro začátek je ideální Sierra (48 USD/3měsíce) + zakoupit historická minutová data od SC Magic, kde za 2letá data zaplatíte za 1 titul 16 USD. Není ovšem nad to, když si můžete ověřit svoji obchodní strategii na reálných datech, tedy zřídit si účet u ID a fundovat ho min. 2000 USD.

Odesláno

Dobrý den Viki,

pokud se rozhodnete obchodovat intradenně doporučil bych Vám založit účet u IB a fundovat ho. Dostane tak real data za pouhých 10 USD/měsíc (pokud obchodujete a vyděláte IB na poplatcích 30 USD jsou data grátis). Co se týče grafů: existuje mnoho řešení, některá jsou i zadarmo. Většina lidí zde používá Sierra charts, protože je to levné a přitom velmi dobré řešení. Jak psal Břonda do Sierry je možné velmi levně dokoupit i data pro backtest. Navíc existujou i fora, kde uživatelé tyto soubory poskytují a jsou volně ke stažení. Jenom upozorňuji, že jsem to nikdy takhle nezískával takže nemohu říci, jestli jsou data kvalitní, v jakém time frame jsou ukládány atd.

Jakub

• 11 months later...
Odesláno

TO BRONA:

Stiahol som si vyvoj ceny (napr zlata kontrakt na december 2006) z TNT, okrem daneho kontraktu, tam su data priamo od roku 1,2,2002. Ked si ale otvorim kontrakt zo septembra 2006 a porovnam data, ktore v nom su tiez, tak napr.z roku 2003 su ine ako v tom predchadzajucom kontrakte... neviete preco to je tak? Tieto data si chcem stiahnut a ich pre backtest do Metastocku.

Dakujem za odpoved ;)

Odesláno

Dobrý den Lukáši,

Abych pravdu řekl tvůj příspěvek mě pobavil. Mrkni na datum Vikiho příspěvku. Je to rok staré :D....
Je pěkně vidět jaký pokrok za ten rok udělal.

Přeji hezký den
Zbyněk

Odesláno

:-D tak ted se smeju a stydim zaroven. a to si jeste rikam, viki a zacatecnik ktery dokaze jen sledovat grafy a nejaky ten indikator. ha ha ha. cetl jsem prispevek stormera a hned nad nim byl viki. tak jsem necekal ze to je rok. LOL

Odesláno

Stromer jestli dobře rozumím, tak se díváš na dva různé kontraktní měsíce. Cena se pro každý kontraktní měsíc vyvíjí trochu jinak..Pro backtest to chce kontraktní měsíce spojené za sebou.

Odesláno

to viki: asi sa chapeme dobre.... je mi jasne ze sa vyvija trochu inak... ale ked si zoberiem aluminium tak hodnota 1.12.2004 bola 89,2 v jednom kontrekte a v druhom 79,9 co je velky rozdiel nie? Jeden kontrakt je na december 2006 a druhy na dec.2004. Pravdepodobne sa to tu uz niekde riesilo, ako napajat kontrakty aby sa dalo pracovat s kompletnou casovou radou pre backtest... tak ak ano tak prepac za dotaz... ale to co som uviedol mi pride byt divne :S

Odesláno

Jj může to být i takový rozdíl. Dav má velkou sílu. No ono jsou metody matematické sofistikované, ale podle rozumu, když já přecházím na jiný kontraktní měsíc, tak přecházím ze dne na den, když se v novém kontraktním měsíci objevý dostatečné volume. Ale to je dost obecný. Pozičně neobchoduju, takže přesnou radu ti nedám..

• Vytvořit...