Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Najskor mi to dobre vychadzalo s PT 12 a SL 10. Ale casom som zistila, ze som mohla mat 2-3 nasobny zisk ak by som nemala PT. tak som zacala experimentovat :), Ale viedlo to skor k negativnym vysledkom... Teraz som zacala obchodovat s 2 kontraktmi naraz, s jednym vystup na PT a s druhym pokracujem v ramci moznosti dalej, ale je to dost narocne na psychiku, hlavne ked chytite SL

• Odpovědí 1,7k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Corporate- já to mám hodně složité aby to fakt vyfiltrovala to znamená. že mi nevadí že se ZLR utvořilo dřív než je 6 úseček do trendu a nevadí mi v jaké výšce se utvořilo ale podmínkou je že buď lsma nebo SW - jedno z toho musí mít barvu strany do které nakupuju - long či shor. to znam že do longu jdu tehdy když lsma je červená a SW zelený nebo obráceně. a ta hlavní podmínka je že TCCI musí být výš než CCI a zároveň musí společně vystřelit vzhůru ale pokud tohle je splněno ale zároveň TCCI i CCI jsou stále ještě pod 100 úrovní tak to neberu. taky platí že do obchodu vstupuju jen na svíci která má správnou barvu. Doji svíce a hammer mě nezajímají. ZLR po divergenci beru jen když TCCI pod tím ZLR bylo pod LSMA a teď vystřelilo zpět. první ZLR beru do úrovně 153 a další i do 200. Ale taky platí že když CCI je víš jak 110 tak SW musí být zelený.

můj plán zrovna nemám u sebe tak jsem to psala z hlavy ale určitě jsem na něco zapomněla :oD, ale takhle složitý postup tě asi nezajímá radši viď? ale výsledky nese :o)

Odesláno

jenom co takhle sleduji vase prizpevky, tak soudim ze to co minite jako "vychazi dobre" myslite celkovy zisk paternu. To vsechno je do zacatku hrozne prima, ale obavam se ze cela vec okolo obchodovani neni zase tak jednoducha a ze jako zasadni hraci jsou ve hre spise RRR, Drawdown, nejvetsi pocet ztrat za sebou a hodne jinych drobnejsich nuanci. Zkratka vstupy jsou jako najiti potncialniho brodu na rece, clovek ale ve vode porad musi byt opatrny na proud a taky se pouhlizet po krokodylech:)
Moc prima vec co tu mnohokrat vysla v clancich je ze clovek proste udrzuje adekvatni RRR, tzn filtruje vstupy take podle pomeru mozneho potencialu a zvoleneho S/L (ideal lepsi nez 2:1). Az tohle zacnete resit uvidite kde je vlastne zakopan pes. Vyse DD je dulezita pro psychiku a taky a nezapomente ze kuprikladu 50%propad uctu potrebuje 100% zhodnoceni na BE! Vyfiltrovat ZLR je tedy prima, ale zkuste se podivat vice na rizeni otevrene pozice primo po vstupu(tzn. po kolika barech vystoupim kdyz jde trh do strany nebo proti me, jak vystoupim kdyz se trh zacne posunovat hodne rychle v mem smeru-jestli nepouziju k vystupu misto treba PT treba Trailing SL nebo vystup na pivotu atd.). Priznam se cim dyl koukam do grafu, tim vice se divam jinam nez ke vstupum. Preju hodne stesti a trpelivosti s hratkama s Money managementem.

Odesláno

To Jenal

To s tím brodem, to je přesný! Celý trading je o pravděpodobnostech a psychice a to samozřejmě souvisí jak se vstupy (což byl obsah mých příspěvků) tak s výstupy a samozřejmě s řízením pozice. Nicméně si stojím za tím, že 100 obchodů s 60%pravděpodobností na vstupu je lepší, než 230 obchodů se 40% pravděpodobností na vstupu. Výstupy jsou samozřejmě kapitola sama pro sebe, a to o mnoho obsáhlejší.

Přeji hodně zdaru!

Odesláno

to jenal:
Souhlasím že výše DD je důležitá a rozhodující pro psychiku. Když jsem přešel na live tak hned po prvních obchodech jsem se dostal do plusu a začal chytračit. Myslel jsem že jsem chytřejší než trh. No dopadlo to samozřejmě špatně a ten propad mě hodně rychle vyléčil. Taky mě to na nějakou dobu vrátilo pouze k becktestům.

Akorát můžeš mi vysvětlit co znamená: při 50% propadu 100% zhodnocení na BE?

bergson

Odesláno

bergson:
mas pocatecni ucet 5000, po par obchodech se dostanes do drawdown 2500, tedy 50%uctu, na to se dostat z 2500 zpet na 5000 je ale potreba 2500 zhodnotit o celych 100%...nic sloziteho!

phynek:
celkove bych za sebe rekl ze mensi pocet obchodu je lepsi, uz jen diky tomu ze proste nejses porad u pc, nebo nejses na 100%soustredenej takze hodne jich nestihnes nebo nezvladnes, min obchodu tedy logicky znamena i min ztrat a tim mensi zatez na psychiku...je to jednoducha rovnice...ale urcite se najde hodne lidi kterym bude vyhovovat uplny opak...je to tudiz asi hodne individualni...:)

Odesláno

Pokud je stav Vašeho účtu 5000 usd , nevyjde Vám několik obchodů a Vy ztratíte 2500 usd, tak jste přišel o polovinu svého účtu, tedy 50%. Fajn, máte 2500 a logicky se chcete dostat na původní stav. To znamená, že musíte vydělat 2,500 usd, tedy zhodnotit Váš vklad o 100 % abyste byl zpátky na Vašich pěti tisících. BE je zkratka pro break even, tedy stav, kdy jste nic nevydělal, ani nic neztratil.

Odesláno

to Veronika

Myslel jsem to tak, že největší řada obchodů, které tvoří nulu je 60, na jiném místě v celkové řadě je to třeba 20, na jiném 5. Vypočítáním průměru se doberu k číslu 14, takže V PRŮMĚRU je opravdu těch čtrnáct na nule a patnáctý tvoří profit z dlouhodobého pohledu. To neznamená, že je 14 po sobě v mínusu. Nejvíce prodělečných obchodů v řadě mám 6 a profitových 5.

Odesláno

to josee
jde o to psychologicky hodnotit obchodování až po určitém počtu obchodů, věděl bych, že jsem tři obchody prodělal, další dva zase vydělal, další tři zase prodělal, ale nezlomilo by mě to, protože až třeba po 40 obchodech bych udělal tlustou čáru a hodnil, jestli ten danej časovej úsek je v normě, nebo vybočuje z normy...

Odesláno

To Bergson, JenaL
Tiez som mala podobnu situaciu. Za jeden den som dosiahla zisk 1500 a myslela som ze to uz proste ovladam. Samozrejme o dva tyzdne na to som bola na B/E a o dalsie dva v strate - 2000. V zaciatkoch som vobec nedokazala dodrziavat svoj OS a dost som tym zaplatila. Brala som obchody ktore som vobec nemala v plane, zmena SL, neskory vstup... Ale bolo to dobre k tomu aby som vsetko prehodnotila. Momentalne znovu backtestujem, vylepsujem OS a pracujem na svojej psychike . Dufam ze uz skoro budem schopna vychytat vsetkych zralokov ;) Tiez som prisla na to /aj ked som uz pred tym o tom vela citala/ ze vediet vstupovat je dolezite ale riadenie pozicie a vystupovanie je doslova umenie... Ale nie je nad vlastne skusenosti!

Pekny vecer,
Silvia

Odesláno

to Everest & Richard

ahoj pánové,

jak máte nastavenou LSMA, já jí mám pořád červenou? A ještě prosím zda-li by bylo možné poslat obrázek toho, jak vypadá vaše nastavení Amira 7 v některý den, abych to mohl porovnat.

Díky a zdravím

Pavel

• Vytvořit...