Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den,

zajimalo by me, zda nejaky indikator ukazuje prumernou volatilitu trhu (v USD), pripadne kde se da neco takoveho ziskat.

Pokud to dobre chapu, tak by jistym voditkem (nevim jak presnym) mela byt vyska marginu. muzete mi to nekdo potvrdit?

Je spravna ma uvaha, ze novacek (s malym uctem 2000-5000$), by si mel vybirat trhy s mensi volatilitou/marginem - a pritom prihlizet aby byla vysoka/vissi likvidita?

Diky

Pete

Odesláno

Dobrý večer,
"Historic volatility" můžete najít např. zde: www.futuresource.com/charts/charts.jsp.
Výška marginu souvisí s volatillitou a nováček by si skutečně měl vybírat trhy s menší volatilitou, což jsou např. zde již několikrát zmiňované cukr a kukuřice. I zde se však dají dobře nejen vydělat, ale i ztratit slušné peníze, rozhodně o zábavu je postaráno...
Přeji vytrvalost a úspěch, Iveta.
  • 1 year later...
Odesláno

Dotaz na odborníky.

Prošel jsem skoro všechny příspěvky ale nikde jsem nenašel, jak se vypočítá např ATR-7 days?
Je to mat. průměr denních rozpětí Low-High za posledních 7 dnů?

Předem díky za odpověď. :-)

Milan

Odesláno

Nazdar tradeři,

existuje nějaký zdroj udávající celkový denní pohyb ceny komodity? Popřípadě nějaké softwarové řešení tohoto výpočtu? Pokud to tady někde je, tak se omlouvám, ale hledám to už cca 3 hodiny(a nejenom tady) a pořád nic. :S

Odesláno

pata

Díky za tip. Snad to tam někde najdu.
Všude kde jsem byl je změna xx bodů($] do + nebo -, ale to kolik bodů ev. $ ta cena celkem urazila za den, týden ... nikde - pokud to teda někdo sleduje.

Odesláno

Je pravda, že u futures konttraktů je tik 1/4. U opcí je to, a nevím proč 1/8.

Někde je hodnota tiku metrická 0,25, ale ve zkrácené podobě 0,2. Sejně tak 0.75 je zkraceno na 0.7, (0.2,0.5,0.7).

Nevím zdali je potřeba pro výpočty (odhady) jít do takových podrobností.

rarit

• 6 months later...
Odesláno

Pokud jsem dobře četl manuál, tak bychom si měli vybírat trh s takovou volatilitou, která sedí na výši našeho obchodního účtu. Pokud nemám moc velký kapitál, tak je riskantní obchodovat na trhu s vyšší volatilitou. Je to tak? a lze to nějak konkretizovat?

Odesláno

Je to tak. Konkretizovat to nelze - je to otázka každého individuality a účtu. Asi těžko půjdete s účtem 5000 do trhu, který dělá průměrný denní pohyb 2000 USD a více, s takovými penězi můžete do trhu, který dělá průměrně tak 200-300 USD. Také záleží, kolik snesete SL. Pokud máte účet 100,000 USD a nevadí vám SL 2,000 USD můžete jít do velkého S&P nebo energií. Projeďte si trhy, důkladně se s nimi seznamte a sám dostanete konrétní odpověď pro sebe samotného.

• Vytvořit...