Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny tradery,
mám přečtenou zatím jen knihu Bohatý táta, chudý táta. Podle mě ta kniha není samospasitelná, nedá přesný návod jak se k bohatství dopracovat, ale rozhodně je tam podle mě hodně užitečných myšlenek pro každého, kdo se o tohle zajímá. Jinou knihu kterou jsem četl, je kniha od Napoleona Hilla Myšlením k bohatství, kterou mám přelouskanou několikrát tam i zpět. Co vy na to, četl ji tu někdo, co si o ní myslíte? Díky za úvahy...

Ax

• Odpovědí 168
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

knihu MYSLENIM K BOHATSTVí od NAPOLEONA HILLA, jsem si koupil protoze ji doporucovel ROBERT.T.KIYOSHAKI v jedne ze svich knih. Tato kniha jse mi velice libyla, v teto knize jsem nasel spoustu potrebnych a dulezitych veci. Kazdemu tuto knihu doporucuji, je to skvela kniha.
(tu)

Odesláno

Zdravím všechny tradery,
osobně si myslím, že číst knihy R. Kyosakiho a další podobné je velmi dobré, ovšem pouze ve stylu číst je "jako bibli", tzn. pročíst si je několikrát, dobře a dlouze se nad nimi zamyslet a vzít si z nich to nejdůležitější pro sebe a svůj rozvoj. Rozhodně to není o tom, že teď jsem to přečetl a jsem jiný člověk. Přečtení je začátek cesty, je to impuls, pro někoho větší, pro někoho menší, někdo vydrží, nekdo ne. Ale samotná cesta k cíli je ještě dost dlouhá. Každopádně i psaní a vydávání knih, zvláště pokud jsou žádané a prodávané je celkem dobrý byznys, však se o tom RK také v knihách zmiňuje, takže se nedivím, že od něho vyšlo více knih, kde se základní myšlenka opakuje a jen tam pouze novější či jiná "omáčka".

Ax

Odesláno

Někdo čte knihy, jiný obchoduje. Vyberte si knihu, která vám objasní praktické indicie obchodování. Ostatní je jen omáčka o ničem a dá vám jen povznášející pocit, že ted změním život a bude to bomba.

Odesláno

To: pajik

s tím částečně souhlasím a už několikrát jsem to chtěl sem napsat, ale nenašel jsem odvahu.

Ale zase je fakt, že každý potřebuje jinou motivaci, takže to možná někomu opravdu pomáhá. Myšlení je v tradingu smrtelně důležité, ale myslím, že to chce trošku jinou literaturu, která řeší konkrétně myšlení tradera. Navíc jedině zkušenosti donutí člověka myslet jinak.
Já osobně jsem chytil odpor k výše zmíněným knihám, protože mi to připadalo, jak manuál myšlení pro prodejce předražené kosmetiky, vysavačů a dalších velmi dobře známých šíleností. Něco se samozřejmě použít dá, takže tohle berte jen jako můj osobní pocit. Dobře vím, že mám pravdu jen z části, a proto to nechci jednoznačně odsuzovat, jako nepoužitelné pro ostatní ;)

Odesláno

jj souhlasím s vama, osobně jsem to vše přečetl a dalo mi to fakt jen ten pocit, ale zase k vůli kiosakimu jsem se začal vůbec zabývat tradingem a pod, takže vlastně mě to dalo směr, a to je tak podle mě jediné co to může dát, Směr a motivaci, nic víc. Ale rozhodně se to nedá tak, že si člověk přečte knížku, zahraje hru a za rok je milionář.

• 3 týdny později...
Odesláno

Přidám taky svou trošku do mlýna...

Knížku Bohatý táta Chudý táta jsem (k velkému překvapení) dostal jako motivační knížku v jedné MLM firmě. Postupně jsem si přikoupil další Kiyosakiho knížky, tedy můj názor:

Jelikož jsem se k tomuto tématu dostal v MLM vůbec mi reklama na tento obor nevadí (v současné době jsem už normální zaměstananec s trošku lepším platem). Vlastnost MLM kterou vychvaluje Kiyosaki je myslím neoodiskutovatelná (kdo to nezkusil asi o tom moc neví...) - nikde jinde nemá váš "šéf" zájem na vašem rozvoji - na druhou stranu úroveň většiny MLM obchodníků je alespoň co jsem zažil dost mizerná.

Co se týče knížek samotných - dost se opakují, ale v každé je nějaká (podstatná) myšlenka navíc - proto je nezavrhuji. Hra Cashflow 101 je po jejich přečtení ale neuvěřitelně stupidní a jsem rád, že jsem si ji jen půjčil. Pozorovatelný vliv RK knih na mě zatím moc není - jen víc čtu podobnou literaturu. Na základě poslední knihy "proroctví" jsem se začal zajímat o opce. Když jsem totto slovo zadal do google k mému překvapení jsem nakonec skončil na těchto stránkách (asi po dni :-) a jsem rád že jsem tu.

Každopádně co dosud nevím - proč by mělo být obchodování komodit přitažlivější než opce (pro smrtelníky s několika málo 1000$ a hlavně jestli to celé vůbec funguje. Jinak Kiyosaki technické obchodíky myslím zrovna dvakrát neobdivoval.

Odesláno

Zdravím Vás,
já jsem dostal knížku Bohatý táta k vánocům. Byl to super dárek a od té doby jsem si koupil většinu titulů od R. Kiyosakiho. A knížku Bohatý táta jsem koupil všem svým kolegům. Vím, že po přečtení se člověk nestane hned superbohatým, ale pokud přemýšlí tak si najde spoustu návodů a tipů, které může v životě využít. :-)
Koupil jsem si i hru Cashflow. Je sice velmi zjednodušená, ale principy fungují. Hrajeme ji s kolegy v kanceláři a je to nejoblíbenější hra mého 9-letého synka :-)

Kdyby všichni spoluobčané přečetli knížku a zahráli si hru , tak by u nás bylo méně exekucí .....
Každý den se totiž setkávám s tím, že u spousty lidí chybí finanční inteligence .....

Petr

• 4 týdny později...
Odesláno

Robert Kiyosaki je štvrtou generáciou amerických japoncov a vyrástol na Hawaji. Po skončení školy v New Yorku sa pripojil k námorným silám a išiel do Vietnamu ako dôstojník a pilot bojového vrtuľníka. Po vojne išiel pracovať do Xerox Corporation a v roku 1977 založil firmu, ktorá priniesla na trh prvú nylonovú peňaženku pre surfistov. S pocitom, že má niečo dôležité pre učenie založil v roku 1985 novú firmu, poskytujúcu školenia ako podnikať a investovať desiatkam tisíc študentov na celom svete.

Vo veku 47 rokov Robert opustil svoje firmy a odišiel do dôchodku, aby venoval svoj čas písaniu. V roku 1997 vydal New York Times bestseller, Bohatý táta, chudý táta. Čoskoro potom napísal knihy Cashflow kvadrant, Bohatý táta radí jak investovat a iné knihy.

• Vytvořit...