Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

já obchoduji akcie asi 12 let a můžu vás ubezpečit, že to není tak jednoduché jako třeba indexi futures. U akcií musíte něco vědět o podniku o jeho aktivitách, investicích, účetních bilancích, aktivech, pasívech ,apod. U futures nemusíte rozumět ničemu. Jen sledujete cenu nahoru a dolů. Jen zde musíte rozumět základním pojmům a umět číst grafy.Akcie podniků musíte studovat nepřetržitě. K úspěšnému obchodování futures stačí příprava cca.4000 až 5000 hod.

• 2 years later...
  • Odpovědí 30
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

dobrý den, jsem totální začátečník, potřebuji vysvětlit zkratky e-mini trhů. Když si otevřu grafy na Barchart.com, jsou tam názvy, které jsem na Finančníkovi nikde nenašel. Tak třeba : Mini SP 500 Index : (ESH0) - H je březen, co je to ES, a co ta nula na konci? Nebo u E-Mini Russel : (RJH0) co je to RJ a ta nula na konci? Je to zkratka nějaké komodity?Jak z těchto zkratek poznám, jakou komoditu obchoduji? Nezlobte se, projel jsem tady všechno ,ale asi je to taková prkotina, že to tady snad ani nikde není....... Díky.

Odesláno

leeenfield3:

oficiální specifikace jednotlivých komodit najdete vždy na stránkách příslušné burzy, kde se obchoduje..
př. mini russell 2000: www.theice.com/productguide/ProductDetails.shtml?specId=86

PS. to proč je např. na barchartu russell označovaný jako RJ má určitě nějaký důvod (možná něco prostého), ale s tím bude muset poradit někdo jiný..já přesně nevím, jen bych spekuloval..důležité je každopádně se vždy řídit tím, jak to má dáno váš broker, platforma..

majkll

• 2 months later...
Odesláno

Dobrý den,
jsem naprostý začátečník a chci se zeptat jaké jsou základní kroky pro obchodování s např. E-mini S&P 500 a kolik musím minimalně investovat. Jsem student a mé finanční prostředky jsou omezené.

Předem děkuji za odpověď

Odesláno

No najprv si prejst tuto sajtu , precitat nejaku tu knihu / mozem odporucit napr. od panov Nesnidala a Podhajskeho .) / stiahnut nejaky analyticky software + datafeed / dost preferovane a aj z mojej skusenosti doporucene Ninja Trader+Zen-Fire / , ,,nastudovat ,, si dany trh / vo vasom pripade E-mini S&P 500 / no a minimalna investicia zavisi od brokera . pokial viem tak sa da aj od 2500 USD ale ako sa vsade radi tak pod 5000 USD je to len hra .

• 1 month later...
Odesláno

Ahoj,
v komoditach sa moc nevyznam, a chcel by som sa ochranit pred inflaciou diverzifikaciou portfolia zlatom, ale nie tak velkym ako 1 kontrakt. Existuje mini gold kontrakt? Ucet mam u IB....
Vdaka,
Erik.

Odesláno

@Hadesdark
pod tradingem jsem zadny contract search nenasel, jen lookup, co mne vyhodi webovou stranku, kde muzu hledat, a 8Q jsem nasel, takze dekuji :). Mensi jednotka jak 33 unci jse teda neda obchodovat? Chtel jsem neco vo velkosti tak 10 unci, 0.1 contractu, ale snad me zas ten mini nezrujinuje :)
Jeste jednou dik!

• Vytvořit...