Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 50
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

to tatiana:

zdravim, pres FIO sem posilal penize americkemu brokerovi (OEC), ale jelikoz to bylo v EUR, tak to slo do anglicke banky... dobre bylo, ze se dala pouzit v ramci evropy lacinejsi Europlatba...
nevidim zadny duvod, proc by platba do USA mela byt nejaky problem, akorat se bude muset pouzit normalni zahranicni platba, ktera je jen o neco drazsi... a ucet, ze ktereho posilate penize musi byt veden na stejne jmeno, jako je ucet u brokera (tedy u OEC to tak je a myslim, ze jinde taky --- jedna se o nejaky US zakon)

doufam, ze jsem vam aspon trochu pomohl s pozdravem a pranim dobrych obchodu medrico

Odesláno

Účty obchodní a účet, ze kterého funduješ musí být na shodné jmého - ochrana proti praní špinavých peněz, identif. plateb. Pozor FIO nemá IBAN má jen pro platby do USA a jinam podúčty u ČSOB, takže banka pro přátele v USA je ČSOB. Jirka :)

Odesláno

to georgequaran:

zdravim te, ale musim te opravit... FIO ma SWIFT kod (FIOZSKBAXXX) a tim padem i cislo uctu v mezinarodnim formatu (IBAN) sam u nich mam ucet a provadim zahranicni penezni operace... jsou sice vedeny u CSOB, ale zalozeny pres FIO a tudiz vse (vedeni a operace u nas) zdarma...

s pozdravem medrico

• 1 month later...
Odesláno

no, ja FIO mam a platbu jsem realizovala-tam i zpet, takze mohu napsat svoje osobni zkusenosti. Platba FIO (ucet vedeny v CZK)-IB probehla v pohode. Pokud to nekoho zajima, za 10k USD jsem zaplatila 768,-Kc+mi strhli jeste $30 primo u IB-myslim, ze jsem uvedla platbu OUR.
"Drobna" potiz ovsem byla s posilanim penez z IB, protoze ucty u FIO nemaji IBAN - penize se tak neposilaji primo na vas ucet, ale na sberny ucet u CSOB (neni tedy pravdou, ze penize musi byt posilany na ucet vedeny na stejne jmeno jako je vlastnik uctu u IB). A jelikoz pri zadani prikazu u IB ani nelze zadat nejakou poznamku k platbe, variabilni symbol ci neco, podle ceho by u FIO platbu identifikovali, skonci vase penize na jejich uctu neidentifikovanych plateb. Vy pak musite fyzicky zajit na pobocku FIO, donest kopii prikazu od IB (ja si okopirovala obrazovku z Account Managementu) a podepsat cestne prohlaseni, ze ty penize jsou vase. Penize jsou vam pak pripsany behem nekolika dni.
Tuto zkusenost jsem udelala v rijnu 2010, kdy jsem si poslala jenom zkusebnich $100 (doted jsem jen syslovala na vetsi ucet:)), takze uvidim, jestli to tak bude probihat i kdyz si ted zacnu posilat vyplatu od IB kazdy kvartal.

Jinak-rada bych Vas pozdravila, pani Hostalkova-kdyz jsem zacinala v zari 2007 louskat financnik, Vase prispevky pro mne byly velkou inspiraci a rikala jsem si, kam ze jste se podela, ze uz Vas tu nevidam-tak vitejte zpet :)
g.

• 4 týdny později...
Odesláno

nagato, co presne potrebujes-posilat penize kres kartu nebo s ni platit na internetu?? Jestli platit na internetu, tak to je mozne, ze musis mit povoleno platit i na internetu a to je nejlepsi zeptat se v bance, ktera Ti kartu vystavila. Posilani penez pres kartu neznam, nevyuzivam, takze radit nemuzu.

• 5 týdnů později...
  • 2 months later...
Odesláno

Netusite jestli existuji i forexovi brokeri kteri poskytuji zaroven spotove konverze men ? Dost by mi to zjednodusilo schema brokeruv ucet-muj ucet-smenarna-muj ucet na pouhe brokeruv ucet-muj ucet. Kurzy ktere nabizeji banky sice tohle urychli, ale 3% z castky a vice mi proste prijdou nechutne.

Odesláno

nagato
a máš vůbec v bance povolené transakce přes internet? Pokud ano, jaký máš limit? Já když chtěl prvně platit na netu kartou, tak jsem koukal, že to nejde. Tak jsem šel do banky a zjistil jsem, že o to musíš požádat. třeba to má každá banka jinak, třeba ne, nevim. Al je to možnost, rptoč ti to nefunguje.

• 3 months later...
Odesláno

Oanda a nejlevnejsi prevod ?
Na supportu Oandy mi rekli, ze pro prevody v EURech je mozne pouzit pouze SEPA a SWIFT platby; u FIO vyuzivaji Europlatby pres Target2 za 2 Eura...a maji k dispozici pouze BIC kod a neni k dispozici SWIFT kod; formular pro fundovani u Oandy pripousti BIC kod misto SWIFT kodu;
Moje otazka zni - je mozne fundovat v EURech ucet u Oandy timto zpusobem i kdyz jej broker neuvadi ? Je snad nejaky rozdil mezi BIC u Target2 a BIC u neceho jineho ?
A druha otazka - vite o nejakem jinem levnem zpusobu bankovniho prevodu ?

Odesláno

Zdravím všechny.
Dnes jsem se díval po různu, jak nafundovat na jaře účet u Brokera.

Defacto jsem dospěl k závěru, že je jedno kde si založím účet a přes koho to pošlu.
Dělat detailní porovnávání - jen bych s tím porovnáváním ztrácel drahocený čas.

Všichni mají +- stejné poplatky do zahraničí (1% z převáděných peněž - min cca 250,- ; max 1500,-). Nejvíce se lišil poplatek min. Někteří měli třeba 500 (Reifka).

A jelikož je pro mě nejblíže Česká spořitelna, udělám si tam osobní účet a hotovo....

PS: výše zmiňovaná www.financial.cz nemá funkční web.

Odesláno

MixaJ: No to máš v podstatě pravdu, i když zase pak platit bance za vedení osobního účtu poplatky- konkrétně spořce bych se vyhýbal jako čert kříži. Osobně bych doporučit fio, tam aspoň nic neplatíš měsíčně za vedení účtu a řešit jestli zaplatím o 50Kč někde více za převod a přitom si založit účet, kde každý rok vyhodím z okna naprosto zbytečně pěkných pár stovek na poplatcích mi přijde absurdní..

Odesláno

Fio ma jednu "drobnou" potiz, ktera se projevi az si budes chtit zacit posilat penize od brokera - ucty u FIO nemaji IBAN - penize se tak neposilaji primo na vas ucet, ale na sberny ucet u CSOB a je pak nutne osobne navstivit pobocku a dopapirovat celou transakci - psala jsem o tom zde www.financnik.cz/forum/read.php?18,9207,159029#msg-159029. Ale na posilani penez z/do Slovenska je Fio supr (tu).
Kvuli poplatku za vedeni uctu, ktere mi prijdou jako nehoraznost (stejne jako Lukasovi84) vyuzivam ucet u RB - pri mesicnim obratu 25.000 mas vedeni zdarma.
g.

• Vytvořit...