Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim,

mohu poprosit o vysvetleni presneho vyznamu (rozdilu) mezi polozkami Ord Price a Fill Price v TSim+, pripadne take Ord Qty vs. Fill Qty a Ord Time vs. Fill Time?

Dale me zajima - cena "Avg" u specifikace drzene pozice vyjadruje rozdil mezi Bid a Ask (v jake casove periode?) nebo jde o prumer nekolika (kolika?) LAST?

A posledni vec k TSim+ a zkratkam v nem pouzivanym - Open PL a Closed PL vyjadruje co presne? Open PL signalizuje zisk/ztratu? Pokud ano, proc neni real-time? A co vyjadruje Closed PL (se stavem uctu mi nekoresponduje)?

Dekuji,

Odesláno

Martine,
Ord Price je cena, za kterou jste zadal příkaz do trhu, Fill Price je cena za kterou byl příkaz ve skutečnosti exekuován (vyplněn). Avg představuje průměrnou cenu za kterou byly pozice otevřeny (např. pokud jste otevíral více kontraktů a každý za trochu jinou cenu).
Cena BID a ASK reprezentují nabídku a poptávku. Bid reprezentuje cenu za kterou lze aktuálně prodat, ASK je cena, za kterou lze aktuálně koupit. Pokud tedy zadáte příkaz BUY MARKET pak budete automaticky exekuován za cenu blízké ASK (tedy za tu vyšší), pokud zadáte příkaz SELL MARKET pak budete exekuován za cenu blízké BID (tedy za tu nižší).
Cena LAST představuje cenu, za kterou došlo k trhu k poslednímu spárování příkazů (tedy jde o cenu v minulosti).
Open PL je představuje profit/ztrátu otevřených pozic (jde o realtime zisk/ztratu). Closed PL je celkový profit/ztráta dnes obchodovaných ale již uzavřených obchodů.
Petr

Odesláno

Dobrý den,
měl bych jeden praktickej dotázek. Stalo se Vám někdy při používání tohoto programu, že by se Vám neaktivoval SL?
Mě bohužel jo a docela mě to zarazilo, že to není až tak spolehlivý. Nevím v čem byla chyba. Mám Sierru a IB a další mé SL to vždy chytilo. Pouze jeden ne a ten mě bohužel stál pár krejcarů, než jsem z toho obchodu vyšel za market.
Máte někdo podobnou zkušenost?:S

PETr

Odesláno

To se mi stalo nedávno, ale po dalších 20 USD se probral. Žádnej fofr to na trhu nebyl, takže neznám důvod.Myslím, že to nebyla chyba v Tsim, protože příkaz už byl zadán a v tu chvíli je to už věc TWS platformy IB. Mám ještě jeden postřeh. Trošku se liší výpis z IB a výsledky na Tsimu. Ale jsou to drobný.

• 1 month later...
Odesláno

Dobrý večer, měl bych dotaz rovněž k neaktivaci zadaného SL. Teprve se se vším seznamuji (X hodin), postupuji dle ebooku pro IB. Asi mám někde něco nenastaveno, nevím, ale dnes mi ještě nebyl aktivován automaticky nastavený SL, či již trail SL. Nemůže to být tím, že IB platforma TWS je demo? Kdyby ano, jaký by pak mělo smysl simulovat obchody v TSim+? Přikládám vzorový screenshot, kde jsem koupil YM za market 10980, později jsem přitáhnul SL i PT (abych nemusel dlouho čekat), a to SL na 10970 (stop sell). Cena šla proti mne, tudíž bych měl být venku za cenu blízkou SL, ale bohužel se tak nestalo. V okamžiku uložení byla Bid cena 10966 (možná už 10 min). Omlouvám se jestli je to nějaký triviální problém, hodnou chvíli si nad tím lámu hlavu a nic. Děkuji za odpověď. doublebay

748

Odesláno

Zdravím,
jak zde již několikrát zaznělo - demo verze IB je "k ničemu". Data jsou poskytována tak, aby s nima nebylo možné pracovat a ani na nich trénovat. Tzn. potíže s největší pravděpodobností budou právě z tohoto důvodu.
Zkuste v úterý realtime data od IB a uvidíte, že to bude fungovat úplně jinak.
Petr

• 4 týdny později...
Odesláno

Zdravím všechny traedry :-)
Snažím se vše sladit dohromady, ale nevím si rady s Tsim+. Jak se vám to zobrazuje? Mě jako exelovská tabulka plná záložek - což je velmi vzdálené jednoduchosti Tsim+ ze screenshotu manuálu k ovládání IB (Tsim+). Přitom instalace proběhla OK - poradíte někdo? :S

Odesláno

Je to možný - s tím jiným programem. Udělal jsem to takto:
1) link na www.tradingsimulation.com
2) V Site menu druhá položka Tsim+
3) V rozbalovací liště čtvrtá možnost - Instalation
4) Otevře se nová stránky kde v bodě 1. je modře Here
5) Pak jsem uložil na disk soubor InstallAX.exe
6) Tento exe soubor jsem spustil, intalace proběhla. Jen v jedné fázi jsem cosi ignoroval

Je to tak správně?

Ale nikde se mi nezobrazila žádná ikonka. Jak vy ten program spouštíte?

Díky princ.

Odesláno

JJ chápu, ale mám pocit že nemám co vložit. Je to takhle: Soubor InstallAX.exe se nainstaluje do složky JTS a v ní jedinej spustitelnej soubor je exelovská tabulka. Tato:

857

Odesláno

Vím že to není ono, ale nic jiného spustit nejde. Při instalaci mi to žádnou chybu nevyhodilo. Jedině , že sem nainstaloval blbej program. Proto by mi pomohlo kdyby jste tu třeba vložili ikonku jakou to spouštíte a název instalačního programu. Možná jsem jen nainstaloval nějakou nezbytnou součást a je třeba v instalaci pokračovat dále. Díky za pomoc.

princ

• Vytvořit...