Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Nox:

Co máš na mysli "jak dostanu WCCI do MT4" ? Chceš indikátor CCI podle Woodieho nebo EAčko ?
V MT4 máš jediné místo, kam můžeš kopírovat soubory *.mq4.
Pro Expert Advisors je to do ..\adresar s MT4\experts........... tam kopirujes EAs
pro Indikatory je to ..\adresar s MT4\experts\indicators
a pro Scripty je to ..\adresar s MT4\experts\scripts

Co je co:
Indikator - je zpravidla urcite zpracovani dat vychazejici z grafu a podle sveho kodu se ti zobrazi bud v separatnim okne nebo v hlavni okne grafu - jakmile si jednou indikator otevres, jede ti nonstop a jeho program se oktivuje pri kazdem intervalu zvoleneho timeframu (napr u M1 kazdou minutu, u M15 každých 15 minut apod.) - moznosti jazyka MQL4 jsou ale tak siroke, ze ti indikator muze signalizovat cokoliv, co nema s grafem nic spolecneho

EA (Expert advisor) - bezi na pozadi (poznaš to podle smajliku v pravem hornim okne grafu) a bud ti jenom kresli do grafu signaly nebo vypisuje ruzne hodnoty ale hlavne, v pripade, ze je tak napsan, muze za tebe i sam obchodovat (coz indikator nemuze). K testovani EA se nejcasteji pouziva interni program MT4 zvaný Strategy Tester

Script - je kod, ktery kdyz zaktivujes, tak se vyvola jedrazove a probehne pouze jednou a dost. Muze napr. zavrit vsechny otevrene pozice apod.

Slusny indikator WCCI pro MT4 najdes napr. tady foru, myslim, ze ho publikoval Milan Volf.

JVC

Odesláno

To: JvcBroker

Dík moc :) zatim to chci jen jako indikator. ... ale ted narazim na to ze nevim jak dostat do jednoho Indikatoroveho panelu vsechno dohromady co tam patri ...
Odesláno

To NOX:

Uz mas ten indikator WCCI ? Jake indikatory bys chtel zkombinovat ? (u nekterych to nejde - viz ma poznamka pred tim, zalezi jestli indikator je napsany pro hlavni okno grafu nebo pro svoje vlastni okno)
"natahat" indikatory do jednoho okna muzes pouze takove, ktere maji ve svem kodu v casti instrukci preprocessoru shodnou direktivu property

Najdes ji snadno - ihned za uvodnimi kometari, tvar je:

#property indicator_separate_window (pak jde indikator do vlastniho okna)
nebo
#property indicator_chart_window (pak jde indikator do okna grafu)

JVC
[bold] [/bold]

Odesláno

...ja teprve s WCCI zacinam a moc by mi pomohlo kdybych vedel jak to cele nastavait aby to vypapdalo jako ty obrazky v serialu o WoodieCCI nebo v tom PDF nebo videu ...nemate to nekdo nastavene tak jak to v nih vypada? ...ze by ste to nekdo sem hodili...

dik

NOX

Odesláno

To Nox:

Vládneš-li anglickým jazykem tak si nastav vše podle tohoto linku: www.forex-tsd.com/42655-post24.html a postahuj si vše potřebné (na konci stranky)
V začátcích si ale myslím bohatě vystačíš s indikátorem SuperWoodiesCCI.mq4 najdeš ho i tu www.financnik.cz/forum/read.php?13,21606,21639#msg-21639 (vloženo kolegou koblih)
Ovládáš-li ruštinu, můžeš směle zabrouzdat např. do vod www.fxexpert.ru (musíš se ale zaregistrovat - tam jsou neuvěřitelní mágové na MT4 / v kladném slova smyslu)

Woodieho jiz asi 4 roky neobchoduju, takže nejsem "live expert" na tento systém, ale nejlépe by ses cítilm asi na stránkách jejich klubu

Good luck

JVC

Odesláno

Odpověd je prostá - indikátory, nebo obecně - EAs, Indikátory nebo Scripty, přeložené ze zdrojového kódu do výkonné podoby (programátoři to znají pod správným pojmem kompilace) získají příponu .ex4
Jedním z důvodů může být například to, že autor nechce, aby někdo viděl, jak daný kód napsal a tak zdroj neposkytne a nebo si nepřeje, aby někdo jeho kód upravoval - a to je případ, proč soubory nemusí fungovat.

Může za to seqence, které zpravidla vypadá takto:

if (ServerAddress!="fx.forex.com" and ServerAddress!="217.20.163.27" and ServerAddress!="mt.forex.com" and ServerAddress!="212.82.204.93") then
{
Print("Indikátor pracuje pouze pro klienty firmy Forex");
Exit;
};

jinýmy slovy, když někdo napíše Indikátor, nebo EAs nebo Script, vybaví ho kontrolou serveru a vy ho spustite napr. v demu MT4 jineho brokera nepojede vam to a vypise to napr. hlasku kterou jsem pouzil v prikladu vyse. Mate-li zdroj - řešení je prosté: danou sequenci vymažete, nebo zaremujete.
Nemate-li zdroj, musite .ex4 file decompilovat a pak odstranit........ (ale jestli je to copyrightovsky ciste si nejsem jist)

JVC

Odesláno

To Nox:

Proč jsem upustil od WCCI ? Řekněme, že stárnu a má pohodlnost mne přinutila napsat AOS na jiném principu, které mi přináší permanentně vysoký výkon, mohu se na něj spolehnout a nemusímm na něj hledět. U WCCI jsem musel a Woodieho jsem tenkrát neuměl oprogramovat tak, aby to fungovalo, MT4ka ještě neexistovala. Dneska by to již nebyl problém. MQL4 je pekelně mocný nástroj. Bezkonkurenčně nejlepší (když vynechám superdrahé hi-end systémy, které tu běžní lidé i bohatí nevlastní a ani nebudou mít potřebu vlastnit)

JVC

Odesláno

To kurkapetr.

Trailing Stop se připojuje v MT4 vždy na již otevřenou pozici. Připojení TS poznáte na symbolu ticketu na levé straně Terminálu v záložce Trade – v ikonce pozice se objeví malé Téčko.

Zásadní věc, kterou je třeba si uvědomit při použití TS je fakt, že TS chrání vaši pozici pouze tehdy, je-li v provozu váš počítač a client Terminal. Jinými slovy – TS se neregistruje na brokerskem serveru jako je tomu u klasického StopLoss.

Princip funkce je již prostý: když aktivujete na otevřené pozici SL např. s parametrem 15pips a trh jde správným směrem (takže bodujete), jakmile se od otevřené pozice dostane aktuální cena na větší distanc než 15pips, Trailing Stop se vleče (odtud i jméno / trailing znamená v angličtině stopovat nebo také vléci se za něčím, nebo být vlečen) za aktuální pozicí a to ve vzdálenosti 15pips (samozřejmě jen směrem kterým bodujete)

Lepší je programové řešení TS, kdy je možné přenášet úpravou parametrů otevřené pozice SL na server.

Jo a ještě jedna poznámka - možnost TS na MT4 kupodivu neposkytuje každý broker

JVC

Odesláno

jvcbroker:
jsi si jistý s tím TS? Měl jsem za to, že odesílá modifikační příkazy na server. Proto se mi taky mění hodnota SL v terminálu. Stejně jako by to dělal EA. Pokud by při nárazu na "fiktivní SL" měl kontrolovat tvůj počítač, docházelo by asi pořád ke slippage... A to nedochází.
M.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...