Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

herman:
toto je zrovna system ktery jde na MT otestovat velmi presne, ja jsem pro ten system napsal svou EA ale vysledky jsou nicmoc aspon na jednom paru (cable - mirne v zisku) . Ted to mam pustene na demu na 3parech a uvidime co z toho bude. Ale tak jak to popisuje fxigor je hodne "syrove" chce to vytunit :)

Mira

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to Dark Man

To je mi jasne.Mna len zarazaju tie diametralne rozdiely medzi EA a rucnym testom (aj na strategybuilderi) Potencial metoda urcite ma.Ja by som vynechall aj ten Igorov indikator,a nahradil ho beznym ATR

herman

Odesláno

herman:
rád se na to podívám, jak jsem do toho mrknul, je to vlastně upravený můj soubor pro Hans123, ale věřím, že DarkMan má soubor, který splňuje pravidla dobře. Jinak můj dojem z lehkého pohledu na věc je ten, že nejvíc se ztrácí tím, že pokud celý den je v trendu jedním směrem, nabere to jedno entry, ale to druhé se neustále posouvá, takže když na konci dne dojde k vychladnutí trendu a retracementu, tak to zbytečně nabere druhou objednávku, která způsobí ztrátu. Možná by se vyplatilo toto entry dřív vymazat (např. v 15 hod.)
Milan

Odesláno

to Volf

Da sa skusat cokolvek,ja mam tiez zopar napadov.Ale v mojom kratkom rucnom backteste (ktory je samozrejme maly,aby bol statisticky vyznamny),vychadzali tieto opacne entry vyrazne ziskove.

herman

Odesláno

dzink

Ja som testoval januar.Ale prave v tom by mohla byt vyhoda tohto systemu,ze mozno lepsie funguje v dobe range,co je velmi neobvykle...Ak by to tak vyslo v testoch,bol by to dobry doplnok do systemoveho portfolia.

herman

Odesláno

Dneska jsem zkousel rozchodit Backtesting asi pul dne. Naistaloval a skopiroval MT asi 5 krat od ruznych spolecnosti, ale porad nic. Pak jsem na neco prisel:

Pri Importu dat jsem nejdrive importoval data ze souboru brokera v levem panelu (pozadovanou menu a casovani v kterem mam i historicka data (M1)), cimz se zaplnilo prazdne okno s tabulkou (coz se mi s historickymi daty nepovedlo) a teprve do techto dat jsem naimportoval historicka data.

Pak je mozne nova data umazat a mit tak soubor jen s historickymi daty, ale pak se mi data nezobrazila a na grafu byla hlaska ze ceka na update. Takze jsem to neumazaval a facha to.

Stale ale mam problem s tim, ze se mi testuje jen urcite casove pasmo zpet. Ted je to jen od zari 2005, pritom mam nactena data z cervna 2006. Kdyz dam testovat treba jen jeden mesic ve 2004 vypise to tuhle hlasku:

12:24:04 2004.06.17 13:00 Hans123MV2 EURUSDm,M1: invalid stoploss for OrderSend function
12:24:04 2004.06.17 13:00 Hans123MV2 EURUSDm,M1: invalid price for OrderSend function
12:24:04 2004.06.17 13:00 Hans123MV2 EURUSDm,M1: invalid stoploss for OrderSend function
12:24:04 2004.06.17 13:00 Hans123MV2 EURUSDm,M1: invalid price for OrderSend function
...

Nevite cim to je?

Diky

Odesláno

kurkapetr:
prostě tam nemáš žádná data pro toto období. Polopaticky:
1. stáhneš 1M data z Alpari.
2. rozzipuješ je.
3. vymažeš všechna data z MT4 (Program files/MT4/history)
4. Spustíš MT4 a nastavíš v Options max. počet svíček v historii a na grafu
5. stiskneš F2
6. najedeš na symbol, který chceš importovat
7. Zkontroluješ všechna TF toho symbolu, případně nalezená data vymažeš.
8. Vstoupíš do 1M TF toho symbolu
9. Importuješ 1M data
10. Uzavřeš okno dat
11. Spustíš Offline 1M graf toho symbolu
12. Na tento graf aplikuješ Period Converter pro každé TF, které chceš používat
13. restartuješ MT4
14. V okně Otevřít offline zkontroluješ naimportovaná/vypočítaná data, jestli mají správné počáteční datum
15. Vše je v pořádku, můžeš testovat. V případě, že ne, je někde chyba (nejspíš ve špatném postupu)

Pozor na jednu věc, různí brokeři používají různé časy serveru, je vhodné pro testování mít MT4 s časem CET, data z Alpari jsou také v CET.
Milan

Odesláno

Volf:

Díky za kompletní návod, už to funguje :))). Problém asi byl, že jsem ješte v žádnym návodu nenašel tyto body:

6. najedeš na symbol, který chceš importovat
7. Zkontroluješ všechna TF toho symbolu, případně nalezená data vymažeš.
8. Vstoupíš do 1M TF toho symbolu

takže jdu trochu zahřát procesor ;)

Petr

Odesláno

Docela me stale prekvapuje ze novacci maji s backtestingem problemy, naposledy to z me strany odnesl Bachman. Ono to chce asi 3x precist navod a pak se do toho pustit .) Mozna by bylo dobre kdyby kazdy kdo ma s backtestingem problem a nakonec ho vyresil dopsal do wiki upresnujici navod, nebo toto budem probirat stale dokola ... zda se mi to zbytecne kdyz vse bylo receno.

Mirek

Odesláno

DarkMan: ona to je trochu alchymie - clovek to musi delat presne podle navodu, a i pak to nekdy z nevysvetlitelnych duvodu blbne. Pripomina mi to nezdokumentovany algoritmus obnovy databaze MS Exchange serveru na servicepacku 2 - clovek metodou pokus/omyl musel zjistit, ve ktere fazi procesu dat restart a kdy ne, jinak to proste nejelo :)))
Ten muj period converter problem - zkousim to uz asi posesty, na cistou instalaci, kontroluju v task manageru, jestli se neco deje nebo ne, a pokazdy to vypada trochu jinak a zatim to ani jednou nefungovalo.

Odesláno

Dzink:
takovej golden member a takovy problemy ;)
Toz alchymista taky nejsem ale specialne kuvli tobe jsem se pripojil na masinu kde mi to taky neslo a zacal jsem tapat..... moje priznaky.
Soupnu na graf period conveter a v zalozce mi to pouze pise
2006.10.09 14:14:41 period_converter GBPUSD,M1: loaded successfully
cili nezapise nove TF

takze me napadlo ze to je tim ze script nemuze z nejakeho duvodu zapisovat na disk a jelikoz vim ze to zapisuje do adresare MT\History smazal jsem vsechny adresare vsech brokreru. Pak jsem restartoval MT dal Open New Account a otevrel si novy ucet a prihlasil jsem se (to kvuli tomu abych dostal symbol data) pak jsem zase vypl MT a smazal vsechny *.hst soubory z History\Adresar brokera\ to jsou ty co se stahnou po prvni prihlaseni na ucet.

No a pak pustil MT a klasicky postupem jsem importoval data a pripojil na offline graf period convertet a dostal jsem ... olala
2006.10.09 14:19:02 period_converter GBPUSD,M1: 143444 record(s) written
2006.10.09 14:18:56 period_converter GBPUSD,M1: loaded successfully

Mira

Odesláno

DarkMan: diky, uz jsem to rozchodil. Sice trochu jinak... :)) podival jsem se do adresare history, jestli teda se tam fakt nic nezapisuje. Ejhle - zapisovalo se tam, ten konvertovany timeframe tam byl. Period converter se tvari, ze jako bezi dal, v journalu nic ohledne ukonceni. Chvili jsem pockal, a kdyz se porad nic nedelo, dal jsem file -> open offline a tam ta nova perioda byla, akorat ze znak dolaru vedle ni byl vysedly. Zkusil jsem to otevrit - a slo to. Pri dalsi konverzi jsem znovu pretahnul skript na 1min graf a zkusil jinou periodu - zeptalo se me to, jestli to ma zastavit skript, rekl jsem ze jo, takze ho to tam natahlo znovu - a tim samym postupem jsem zkonvertoval dalsi TF. Docela zvlastni postup, ale zatim se zda, ze je funkcni. Pri zbezne kontrole tech novych TF to vypada, ze jsou OK.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...