Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

mam maly problemik s EA, kt. som vyprodukoval, v podstate to ani nie je EA, pretoze pozicie neotvara, ale ma na starosti ich zatvaraniei, kedze otvaram rucne v smere predchazajuceho baru, moze byt naraz otvorenych povedzme 6 pozicii long a 3 short a niekedy je problem vypocitat, ako si to stoji, t.j. spocita zisk/stratu zo vsetkych poziici, a ak je zisk vecsi ako pozadovany target, zavrie vsetky pozicie, bol by som rad, ak by sa na to pozrel zdatneji programator a odhalil chybicku, kt., som si nevsimol

2239

Odesláno

roxo: U ktereho brokera to testujes? Podivej se jak a oznacovane pary. Napr. IBFX mini ucet ma oznacovane pary EURUSDm a ne EURUSD. To by mohl byt duvod proc ti to nic nedela. Teda jetli to je ten problem tohodle EA.
Kaja

Odesláno

Zbezne jsem na to koukl a mas to dobre pokud jsem to teda dobre pochopil co chces :) jen promenou profit deklarujes jako globalni proto ti furt narusta profit. Ty ji musis kazdym pruchodem EA (kazdym tickem) nulovat Deklaruj tu premenou ve funkci Start() nebo ji ve funkci start na zacatku vynuluj.

takze ..
//+------------------------------------------------------------------+
//| expert start function |
//+------------------------------------------------------------------+
int start()
{
double profit=0;
....

zavirani pro prislusny par
for (i=0;i {
OrderSelect(i,SELECT_BY_POS,MODE_TRADES);
if (OrderSymbol()==Symbol()){ //Zavre jen objednavky pro prislusny par na kterem bezi EA, pozor zavre vsechny i od jinych ea to musis identifikovat napr. pomoci magicnumber
switch (OrderType())
{
case OP_BUY: OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(),Bid,3);
break;
case OP_SELL: OrderClose(OrderTicket(),OrderLots(),Ask,3);
break;
}
}
}

Odesláno

diky chalani za pomoc, chyba bola v oznacovani parov, kedze mam mini ucet, musi tam byt za parom este m ako napisal koblih, a rovnako som sa sekol vo vypocitavani zisku v pipsoch, kedze povedzme vyraz (Bid-OrderOpenPrice()) vam vyhodi desatinne cislo, kt. musite podla paru este vynasobit cislom, napr. pri GBPJPY 222.50-222.10=0.4 * 100 = 40 pipsov, a tiez som prehodil premennu profit ako radi DarkMan, nuz programatorsky chlebicek nie je lahky, zvlast pre ludi, kt. naposledy programovali na gymply :-)

Odesláno

roxo: no vydis to jsem prehlidl ze jsi to nemel vynasobeny tou hodnotou jak je dany par kotovany :)
Jinak kazdy par je kotovany jinak proto ma MT predefinovanou promenou ktera se pro toto pouziva je to "Point"

takze pak to bude nejak takto (OrderOpenPrice() - Bid) * Point = pocet pips

Odesláno

na pare eurusd som otvoril 10 pozicii, 2 long, 8 short, nastavil som celkovy zisk na 10 pipsov, akonahle bol celkovy zisk nad 10 pipsov, pozicie sa zacali zatvarat, 6 sa zatvorilo hned, 2 asi po minute a ostali tam vysiet este dve, zatial ich nezatvorilo, aj ked malo, poradili by ste mi nejaky kontrolny kod, aby si to skontrolovalo, ci sa maju zatvorit aj tie "neposlusne", pretoze tak daleko moje programatorske schopnosti v MT zatial nesahaju..:-)

Odesláno

roxo:
"Musis premyslet jako ten program" tzn kdyz ti 6 ea pozavira a ty dalsich tickem mazes promenou profit tak mi ten profit neda o nech 10pips ze, ponevadz mam pulku davno zavrenou. Musis si tam dat globalni promenou kterou nastavis na urcitou hodnotu (true) kdyz je profit tech 10pips, no a jestlize dalsi pruchodem ea (tickem) zjistim ze je tato globalni promena nastavena na TRUE nekontroluju profit ale zaviram automaticky a jakmile mam vse pozavirane nastavim tuto glob. promenou zpet na FALSE.

Mira

Odesláno

To:Velevážený temnýmuž..."Darkman"

Že mě to nenapadlo divím se a stydím zároveň.
Velice ti děkuji za radu s tím templeatem ušetřil jsi mi tím spoustu klikání ...pokud bych mohl nějak pomoci ... ochotně a rád vždy k službám ...
Odesláno

Možná to nějákému neangličtináři poslouží- našel jsem na Metatrader překlad do slovenštiny. Stačí nakopirovat přiložený soubor do složky: C://Program Files/Metatrader/languages/ a dále se v platformě přepnout na sLovenštinu a restartovat platformu.

2255

Odesláno

Jedna otázečka - je to celkem drobnost, ale nemůžu najít řešení: Je možné u otevřené pozice v MT4 doplnit poznámku (comment)? Případně - je možné to udělat u uzavřené pozice? Před otevřením někdy není čas nebo zapomenu, při více obchodech denně mi pak večer chybí do deníku některé impulzy, které mne k otevření nebo uzavření pozice vedly...

Odesláno

Otakza pre Backtesting:

stale dookola sa mi stava zaujmava vec pri backtestingu v MT4.
Scenario je nasledovne:

Mam hociaky Obchodny System zacnem ho testovat Live. Spustim nedelu a neham bezat online live do konca tyzna.
potom spetne spustim backtesting na ten isty tyzden a hodnoty v zisku pripadne strate su maximalne rozdielne.
Ked sa na to pozrem blizssie tak dotycny system dava uplne ine entry point. neviem ako to je mozne a to sa mi stalo pri 3roznych verejnych OS.

Vsimol si to dakto s vas uz ties ? ..

:)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...