Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Maatej
Nechci aby to vyznelo spatne ale precti toto vlakno cele zabere ti to max 2hodky a najdes hodne novych informaci a vse ti bude jasne, je tam i hodne odkazu na dalsi zdroje kde je mnoho indikatoru atp. To jak rozeznas od sebe indikator a EA jsem psal v minulem prispevku.
Nicmene abych ti to aspon trosku ulehcil
www.lightpatch.com/forex/mt_yahoo/
www.strategybuilderfx.com

Proc neverit dlouhym svicim? Proto ze nevis jak trh reagoval "uvnitr" teto svice, ale i toto se nekolikrat probiralo na tomto vlakne.

Mira

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Zdravím všechny,

dotaz k programování MT4 - problém "proměnná".
Chci se ujistit, že má úvaha je správná ohledně spolehnutí se na hodnoty proměnných. Na 100% se mohu spolehnout na hodnotu, kterou spočítám při aktuálním běhu EA v reakci na daný tick. Hodnoty, které byly spočteny v minulých spuštěních (v reakci na ticky) asi nemusí být korektní a tím pádem není vhodné na ně spoléhat?
Nebo to mám pustit z hlavy, na hodnoty se spolehnout a nemusím pokaždé všechno vypočítávat znova.

Doufám, že jsem to specifikoval jasně... Díky za reakce

Sasa

Odesláno

sasa:
proměnná, pokud ji nedeklaruješ jako statickou, se nuluje každým spuštěním programu, tzn. každým tickem. Možná máš na mysli počítání hodnot indikátoru, které se ukládá do bufferu, tzn. do paměti. Potom stačí vždy dopočítat jen poslední hodnotu a ostatní vytáhnout z bufferu.
Milan

Odesláno

Volf:
díky, první část odpovědi byla ta, kterou jsem hledal.
Jak se ale řeší výpadek programu. Při back testingu to nehrozí, ale v reálu se může MT z jakéhokoli důvodu ukončit a pak při znovu spuštění si myslím, že ani "static" nepomůže.
No nic, asi to nebude tak horké.
Sasa

Odesláno

Když se jen přeruší spojení, tak to nevadí. Horší je situace, když by se restartoval program. Potom asi nezbývá nic jiného, než v init() ty potřebné proměnné nějak dopočítat.

Odesláno

MarekSk
chtěl bych se zeptat na multimediální indikátor pro hlídání 1hour tunelu - je možné nějak vybrat pouze určité páry? Je to skvělý pomocník, až teď - při aktivním sledování tunelu - jsem jej plně docenil :) (tu)
Díky

Odesláno

Tak, ako mi poradil DarkMan (vdaka:), precital som si toto vlakno. Som zas o nieco mudreji a mam par otazok. Kto vie, poprosim vas o odpovede.
Najviac ma matie tie problemy s casom na platforme, u brokera, pri datach z alpari... Ako to vlastne je? Som z toho jelen. Skusam tak zaciatocnicky backtestovat Milanov EA Hans123MV2. Data mam teda z aplari, demo od MIG. Je treba nieco nastavit ohladne casu?

Ak mam data z alpari a nove prichadzaju zo servera MIGu, su tieto kompatibilne? Mozem teda testovat tak, ze zahrniem do testovacieho obdobia stare data z alpari a nove z MIGu?
Zatial asi tolko. Akurat som to cele docital a som z toho este mimo:).

Vdaka za ochotu a odpovede.

Odesláno

Testoval som Hans123MV2 povodnu verziu na datach od alpari od 1.1.2006 do 30.4.2006 na M1 EUR/USD metodou Every tick (recalculate zapnute). Po 4 mesiacoch mi vysla cista strata -2950 usd. Mohol by mi niekto potvrdit tento vysledok? Ma vobec backtestovanie v MT4 nejaku vypovednu hodnotu, ked, ako citam, kazdy dostane pri backteste ine vysledky?

1480

Odesláno

Maatej:
V systemu Hans se nastavuji entry dle CET casu takze pokud mas data od alpari, mig tak nemusis menit s casem nic protoze tyto brokeri pouzivaji CET timezone takze start1=9 start2=14
Kdyby jsi pouzival ibfx tak tem ma GMT coz je v tuto chvili CET = GMT - 2 takze start1=7 start2=12
Doufam, ze je ti jasne ze pokud naimportujes data z alpari do ibfx tak pouzivas na backtest nastaveni pro alpari ale pro trading pouzivas nastaveni pro ibfx.

Btw: ta ztrata se mi nezda ale sam obchoduji modifikovanej hans takze nemam vysledku pro "originalniho" hanse.

Mira

Odesláno

Glader:
Omlouvam se, ja obchoduji ranni range v 9 CET ne v 10 CET jak se uvidi v originalu.... proto ty odlisnosti

Jeste jsem ta udelal jeden kopanec pokud ma broker GMT timezone tak je to nyni GMT = CET - 2 takze pro orig. nastaveni hanse bude v tuto chvili start1=8 start2=12, protoze prvni entry se nastavuji v 10 CET a druhe 14 CET

jeste jednou sorry
Mira

Odesláno

Vdaka za upozornenie, DarkMan. Mohol by si nejako, prosim ta, popisat ako obbchodujes Hansa123 ty? V breakout systemoch som novy, tak by som rad ziskal nejaku inspiraciu:).

Este by som sa rad spytal, na co sluzi funkcia recalculate a kedy ju treba zapinat. Z manualu k MT4 mi to nie je nejako jasne.

Dakujem.

Martin

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...