Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

heh 8 pipsu??? :-// tak na tohle jsem nastesti jeste nedoplatil....

ale jak jsem tady posledne zminoval MIG spolecnost, tak docela uvazuji, ze si zkusim u nich otevrit ucet, trosku podrobneji jsem studoval jejich smlouvu a docela se mi zamlouvaji.... treba o navyseni spreadu tam psali jenom v pripade, ze bude clovek chtit obchodovat nejake extremni pozice treba nad 200lotu u paru EUR/USD... rovnez je i zajimava alternativa mit otevreny ucet v jine mene nez USD atd. atd.

Odesláno

Brokeru s MT je pomerne dost (nastesti :)) Tech 8 pips me taky trochu neprijemne prekvapilo - pak je problem zadavat stopku - chvili je spread 4 pipsy, ale pak se to vrati do te neprijemne zony kde vsichni maji umistene SL a najednou je to 8 pips. Ale neni to zadna tragedie, krom toho u tunelovy strategie je mi to burt :) Ale davam dohromady strategii na pivoty a data, a tam to neni uplne dobry.

Odesláno

tawa Napsal:
-------------------------------------------------------
> ale jak jsem tady posledne zminoval MIG
> spolecnost, tak docela uvazuji, ze si zkusim u
> nich otevrit ucet, trosku podrobneji jsem studoval
> jejich smlouvu a docela se mi zamlouvaji.... treba
> o navyseni spreadu tam psali jenom v pripade, ze
> bude clovek chtit obchodovat nejake extremni
> pozice treba nad 200lotu u paru EUR/USD... rovnez
> je i zajimava alternativa mit otevreny ucet v jine
> mene nez USD atd. atd.

Taky me zaujal MIG, snad jen toto (viz. dokumentace k otevreni osobniho uctu):
6.1. The Client’s money will not be segregated from MIG Investments SA money. It may be used by MIG Investments
SA in the course of MIG Investments SA business and, in the case of bankruptcy, the Client will rank as a general unsecured creditor of MIG Investments SA.
... tezko rict jak velky je to problem u Svycarske spolecnosti regulovane Svycarskym ministerstvem financi a s uctem u druhe nejvetsi svycarske banky.

Odesláno

Hm, to neni uplne OK. Nekteri brokeri maji oddelene klientske ucty a sve penize, to mi pripada serioznejsi. I kdyz ani pak neni jednoduche se k nim dostat (viz Refco), aspon jsou vedene stranou a fyzicky existuji i v pripade krachu brokera.

Odesláno

Dnes sa mi stala zaujímavá vec na MTčku. Indikátor Pivotlines je diametrálne odlišný v porovnaní s VTčkom a tentokrát myslím, že nesprávne hodnoty ukazuje MTčko, pretože podľa neho by sa trh pohyboval ďaleko za hranicami R3 a S3!!! Neviete, čím sa to mohlo stať? Resp. ako to opraviť?

1453

Odesláno

galant:
No, jelikož ti PP počítá s hodnotami včerejšího dvouhodinového obchodování, tak se nediv, že v pondělí vypočítá hodnoty nesprávně. Těžko říct, jestli by skript měl spíše počítat s pátečními hodnotami nebo v pondělí spíše PP ignorovat.
Milan

Odesláno

@ galant
pondelky byvaju problematicke pri pivotoch. Okrem toho ze niekto rata pivoty podla GMT a niekto podla EST(napr VT) co zalezi na brokerovi, este je v pondelok otazne co s nedelou. Niekto rata pivoty pre pondelok len z nedele(co je asi uplne zle) , niekto len z piatku a niekto z piatku + nedele. preto asi ten rozdiel.

Odesláno

To Volf a Dute:
díky. Teraz je to už jasné. Prepočítal som si to aj ručne a naozaj tieto pivoty sú vypočítané zo "včerajšieho" obchodného dňa. Ale vcelku to človeka mätie, hlavne, keď chce podľa nich obchodovať ;)

Odesláno

All: zrovna lezim v pivot skriptu - z (nejen) techto duvodu :) V priloze je soubor, ktery vam umozni nastavit casovou odchylku. Predpoklada se, ze vas cas na platforme je GMT, proto se to jmenuje Pivot_GMT ;) Pro spravnou kalkulaci pivotu pouzivejte cas 00.00 NYT, respektive tam dejte odchylku, o kolik ma MT udelat casovy posun pri vypoctu.. Co se tyka vypoctu z nedelniho casu - jak na ty pivoty koukam, neni to uplne spatne, odrazelo se to cestou od nich. Akorat se to ted trochu rozjelo, ale to se holt stava :))

1457

Odesláno

Zdravim, prave zacinam s Metatraderom, lebo VT je oproti tomu len nepodareny vtip. Vedel by mi niekto zo skusenych borcov povedat, kde najdem do MT 4 indikatory a experty? A ako ich rozlisim, lebo vo VT sa dali rozlisit podla koncovky suboru, ale tu sa to nejako neda. Aspon som zatial na to neprisiel.

Este by som sa chcel spytat, preco mi niekedy pri backtestingu spravi ovela vecsiu stratu ako mam nastaveny sl? Napr mam sl 25 pipsov na eurusd a par obchodov uzavrie na -3000 usd s 1 lotom. Vie niekto poradit?

Dakujem za odpovede.

Odesláno

to Maatej:
Vitej v v klubu. Indikatory a EA maji stejnou koncovku .mq4 takze podle te to nepoznas ale jakmile nakouknes do par scriptu bude ti jasne jestli jde o EA nebo indikator, napr v EA se nechazeji funkce zacinajici na Order (OrderSend(), OrderClose(), OrderModify())
Nicmene indikatory jsou umisteny v adresari "adresar MT4/experts/indicators"
a EA jsou v adresari "adresar MT4/experts"
po kazdem nahrati nove EA nebo indikatoru musis restarnout MT.

S tim backtestingem tezko rict zalezi jak je ta EA napsana ale nicmene doporucuji precist cele toto vlakno jsou tam nekde dulezite odkazy kde najdes popis jak spravne nastavit MT pro backtesting

Mira

Odesláno

ja myslim, ze odpoved ac na prvni pohled se nemusi zdat zrejma, je velmi jednoducha, pri backtestingu v MT4 clovek nepracuje z tickovymi daty uplne, ale vyuziva treba minutove svicky a proste castokrat je trh velmi rychly a temer kazdy den muzeme najit docela dlouhe svice na takovych grafech

pak uz zalezi na kazdem, zda takovemu backtestingu uveri nebo ne, samozrejme kazde takove podezrele misto jde zkontrolovat rucne nebo si udelat statistiku delek svici atd. atd.

a nebo se porozhlednout po sofistikovanejsi platforme

Odesláno

Dark Man

Vdaka za odpoved. Myslel som skor, kde na internete najdem hotove indikatory alebo Experty ako sa daju napr najst pre VT. Zadalsie, ked neviem rozlisit indikator od expertu podla koncovky, ako viem, do akeho adresara ich mam dat?

to tawa

Moc som tomu neporozumel. Preco by som neveril dlhej sviecke? Sak ked ju trh vytvoril, co mozem proti tomu urobit? Preco su take miesta podozrele? A preco je rozdiel ci testujem s pomocou tickou alebo pomocou sviecok? Pre teba asi primitivne otazky, ale v MT som uplne novy, tak som dost vedla. Vdaka za trpezlivost;)).

Su nejake lepsie programy, ktore su zadarmo alebo za mensi poplatok?

Vdaka moc.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...