Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Dute:
dík. Síce tento Tvoj template je trochu odlišný od toho, čo používa autor (aspoň podľa screenshotov,ktoré zverejnil), ale aspoň som si urobil vizuálnu predstavu, o čo ide. Teraz ešte naštudovať a zvládnuť správny spôsob obchodovania.
:)Martin

Odesláno

@ galant,
template naozaj nie je zhodny s tym co je na zaciatku, ale ako neskor na fore uvidis, takto sa to casom vyvinulo. System je to zaujimavy, upraveny na obchodovanie v nasom case, forwardtesting sa robi od 24.3., k dispozicii je chat na ktorom sa vyhlasuju signaly. Treba vediet ze s backtestom za dlhsie obdobie je trocha problem, Hist_StepMa_Stoch v nastaveni v akom sa pouziva, umoznuje iba 2000 barovu historiu, v inom nastaveni to uz zasa nie je tento system. Aj toto je vsak mozne trochu komplikovanym sposobom obist a backtest vykonat. Jedna sa podla autora mimochodom profi obchodnika o robustny,svingovy system, podla mna je podobny 1H od Vegasa alebo systemu Cat50Fx od Niny ak poznas. Pacia sa mi jednoduche, jednoznacne signaly, v podstate si vystacis s MA a Hist_StepMa_Stoch.
Dute

Odesláno

To Dute:
opýtam sa asi hlúposť, ktorú si určite ujasním, keď sa prelúskam diskusiou k nemu, ale chcem sa opýtať na ten MA. Aký druh je potrebné používať a s akou periódou? Alebo je princípom hlavne to, že sa na všetkých troch menových pároch použije rovnaké nastavenie a pozície otáčame, až keď posledný pár dá príslušný signál? Ak by to bolo takto, tak by nebolo potrebné ani používanie väčšiny indikátorov,ktoré dal autor k dispozícii, stačil by MA štandardne z MTčka a spomínaný Hist_StepMa_Stoch.
Ale asi je to naozaj nie také jednoduché, pretože vychádzam zatiaľ len z prvých stránok diskusie o tomto systéme.

Odesláno

@ galant,
Zacinalo sa s Ema 89, potom prisla uprava na VarMA 52(modra). Okrem nej je nevyhnutna este Hist_StepMa_Stoch.
Aktualne su obchodovane pary EUR/USD, GBP/USD, USD/CHF, EUR/JPY. Vsetky maju rovnake nastavenie.Najnovsie zistili, ze ak prve tri pary budu obchodovat tak, ze pozicie otacame az ked da signal aj posledny z tychto troch parov usetria si par obchodov(asi 40 za 4 mesiace) a vykonnost systemu vzrastla o 16%. To nie je zle. Eur/JPY sa obchoduje solo, ale su snahy testovat dalsie dva jenove pary a urobit tak dalsiu trojicu parov obchodovanu obdobne spolu. A v kazdom pripade odporucam prejst cele forum, hlavne autorove prispevky.

Odesláno

To Dute:
dík za ďalšie info. Momentálne sa prelúskávam ešte len cez 7-8 stránku a čím ďalej ma tento systém viac zaujíma. Na prvý pohľad by mohol zapadnúť k mojej stratégii, ktorú obchodujem live, ale ako som už spomínal, zatiaľ je to ešte len také oťukávanie a oboznamovanie sa s grafmi, takže uvidíme.
Obchoduješ túto metódu aspoň na demo účte? Ak áno, s akými priebežnými výsledkami?

Odesláno

@ galant
ano na demo ucte (Alpari), vies co, vysledky odkedy bezim subezne s nimi,(cca 3-4tyzdne) su takmer zhodne s ich. Ale je pravda ze co som iba backtestoval od 1. marca a porovnaval s autorovymi vysledkami,bol som na tom mierne horsie a neda so to podla mna vsetko pripisat prechodu z Ema89 na VarMa52. Tak uvidime dalej:)

Odesláno

To all: Ahoj. Nevite nekdo proc se mi ztratila data? Pracuji na demu u Interbank a zmizela mi data na nekterych grafech. Vubec se mi nedari je dostat zpatky. Mam diru mezi rokem 2003 a dubnem 2006. Tim padem mam zkreslene MA. Poradte mi prosim nekdo jak to uvest do puvodniho stavu. Uz jsem to i nekolikrat preinstaloval a nic. U jineho brokera, napr. u Gimexu mi data nabehnou vsechna. Diky predem za radu.

Odesláno

to Petros:
Podle me to ze se ti zratili svicky je dano tim ze ti evidentne chyby data mas tam gap jak blazen
Vypni MT a smaz z adresa MT4/history/adresa brokera/ soubory pro dany par a pak pust znovu MT natahnou se ti aktualni data od brokera.

Nevim jestli dobre chapu ten dotaz na "prehazovani grafu", myslis listu dole pod grafem kde jsou zalozky jednotlivych otevrenych grafu? Pokud ano tak to prehazovat nejde ale muzes vyuzit profilu pro jednotlive meny - zmačkni F5 -

Snad to ti pomuze
Mira

Odesláno

mel bych na zde pritomne dotaz, jestli nekdo nevyuziva demo od strategybuildera... v ramci ruzneho testovani, jsem si stahnul jejich verzi, ale mam problem s vyuzitim historickych dat z alpari, po nacteni mi vyhazuji EA chybu o invalid price atd. atd. a kdyz znova zapnu program tak vsechny data zmizi a mam akorat tech par dnu primo od moneytecu a tam uz samozrejme EA chodi bezproblemove

nesetkal se s tim nekdo??

Odesláno

@ tawa
skus pozriet Tools/Options/Charts kolko mas nastavene "Max bar in history" a "Max bar in chart" , daj do oboch same deviatky az po koniec, restartuj program a znovu natiahni historiu.
Dute

Odesláno

dute>> uff dekuji za radu az se cervenam :), ale tedkom mi uz sice zustavaji historicka data v programu, ovsem porad na nich mi nefunguji EA... vypisuje to stejne chybovou hlasku, uz jsem si tady z fora stahnul Volfuv aos pro hansuv system at mam jistotu a rovnez pokud jedu na historickych datech z alpari tak je problem do doby nez se system dostane na obdobi, ktere je stazeno primo od moneytecu

Odesláno

@ tawa
ja som Volfov aos testoval na deme Alpari+databanka Alpari. Robil som to kvoli tomu aby som nemusel pri importe historie upravovat cas na datach. Predsa len Alpari funguje na CET, databanka je pravdepodobne tiez CET ale demo SBFX bezi asi na inej casovej zone, mozno GMT,neviem presne. Podla mna bude problem s tymto, naimportoval si databanku s CET na system s inym casom. Na toto treba pri AOS kde sa pracuje aj s casom davat bacha.
Dute

Odesláno

@ tawa
teraz ma napadlo ked spominas problem na prelome dat maneytec/alpari. Asi by bolo dobre pred importom dat z Alpari, vymazat prislusny existujuci subor dat z Moneytecu, budes mat data len Alpari.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...