Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

TO:Volf Dobrý den, jsem tu naprostý nováček a tak mám pár "hloupých dotazů", pročetl jsem si diskusi, ale pokud již na ně bylo zodpovězeno, tak se předem omlouvám. Založil jsem si u INTERBANK FX demo účet a testuji si tam obchodní strategie, protože mi programování v C++ nedělá až takové potíže (vypsat něco na obrazovku dokážu), nemám v tomto skvělém programu nějaké potíže. Ale není mi jasné, kde bere MetaTrader 4 při testování grafy. Je pravda, že horentně stahuje z internetu, ale pochybuju, že 500 Kb bude mít celá roční historie páru EUR\USD. Potom by mě zajímalo nakolik je toto testování přesné a pokud možno jak funguje (systém). Dále bych se chtěl zeptat, jestli lze na skutečném účtu jít do mínusu. Respektive, kdyby moje budoucí obchody nejely jak předpokládám, měl bych rád něco do pusy :) Připojuji graf mého backtestu, jestli je množství vypčtených svící adekvátní jednomu roku. Závěrem bych chtěl poděkovat SIDovi za super články a tobě Volfe za neocenitelné informace o MT (tu)

1249

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

killteck:
jsem rád, že tu máme někoho, komu nedělá potíž programovat. Zmáčkni si v MT F2 a dostaneš se do historie dat. 512 svíček je skutečně jen základní hodnota, data si musíš sehnat a nahrát je do historie. Já mám minutových za necelé dva roky asi 600.000. O přesnosti/nepřesnosti testování toho bylo napsáno již hodně, já mám názor ten, že např. breakout systémy mohou mít výsledek testu poměrně přesný, systémy s indikátory mohou mít menší odchylky od reálu. Ale jako první informace o použitelnosti systému je backtest vynikající. Ony se stejně podmínky trhu neustále mění, takže nikdy nebude trading odrazem backtestu.
Na reálném účtu nemůžeš jít do mínusu, broker zastaví tvé obchody na nule.
Tomu tvému backtestu moc nevěřím, je třeba mít více dat. O používání strategy testeru byl napsán článek, odkaz tu je v diskuzi.
Milan

Odesláno

zdravím protože jsem naprostý antitalent co se týče znalostí o programování, to víte ročník 72, prohledával jsem internet a našel něco pro neznalé jako jsem já, tak s chutí do toho, tak snad neporuším žádné pravidla přestože se jedná o tuzemské stránky.

sallyx.org/sally/c/

Odesláno

killteck Napsal:
-----
Ale není mi jasné, kde bere
> MetaTrader 4 při testování grafy. Je pravda, že
> horentně stahuje z internetu, ale pochybuju, že
> 500 Kb bude mít celá roční historie páru EUR\USD.
> Potom by mě zajímalo nakolik je toto testování
> přesné a pokud možno jak funguje (systém).

několik stránek předem tu někdo (mě) radil, jak dostat do MT delší historii

> Dále bych se chtěl zeptat, jestli lze na skutečném
> účtu jít do mínusu. Respektive, kdyby moje budoucí
> obchody nejely jak předpokládám, měl bych rád něco
> do pusy

ztratit můžeš jen to, co jsi do toho vložil
pokud se ti nebude dařit v obchodování, nejhorší výsledek může pro tebe být 0 (nula)
pokud budeš mít otevřené pozice, na které ti nebude stačit margin (záloha na obchod s pákou), nastane tzv. Margincall, tzn. že systém sám ti tvoje pozice "vyhodí"
snad sjsem to napsal srozumitelně :)

Odesláno

MarekSk Napsal:
-------------------------------------------------------
> Ten Indikátor je zde
Přílohy: A_Stop_reverse_system.mq4 A_Stop_reverse_system.ex4

pánové, mě to nechodí, mám to v adresáři Experts, přetáhnout na okno s grafem mi to nejde (to není první AE)
Stategy tester taky nic "nevyrobil", no v čem to, chodí to někomu ?
Rád vyzkouším kde co a mrzí mě, že mi to nechodí :-(

Odesláno

bachmann Napsal:
> pánové, mě to nechodí, mám to v adresáři Experts,
> přetáhnout na okno s grafem mi to nejde (to není
> první AE)
> Stategy tester taky nic "nevyrobil", no v čem to,
> chodí to někomu ?
> Rád vyzkouším kde co a mrzí mě, že mi to nechodí
> :-(

To je indikátor takže to musí přijít do adresáře
C:\Program Files\MetaTrader 4\experts\indicators

Marku, mě to fachčí, ale když smažu ten indikátor zůstanou mi v grafu nějaké čísla. To je schválně nebo je to bota? Navíc ty čísla jsou taková dost velká a tučně, když jsou dvě blízko sebe je to nečitelné.

Odesláno

díky oběma
má nějakou hlubší logiku to, že AE i Indikator mají stejnou příponu a musím tedy kouknout do zdrojáku, co to vlastně je ?
a neudělám chybu, když nerozumím programování a nakopíruji ty *.mq4 do obou adresářů a až při spuštění MT zjistím, co to vlastně je ( :S)

Odesláno

bachman
proste to tak je. Ale zrovna MarekSk uvedl ze se jedna o indicator staci jen cist :). Pokud jsi nejsi jisty tak se koukni do zdrojaku pokud najdes ve scriptu string OrderSend jde o EA casem ti to nebude delat problem.

Koblih
ty cisla tam zustanou protoze jsem vlkladany jako objekty, je to stejne jako by jsi vlozil do grafu napr caru taky tam zustane do de doby nez ji smazes takze pres CTRL + B muzes ty cisla smazat nebo reopen grafu

Mira

Odesláno

Chtěl jsem poslat skript na zrušení těch čísel(aktuálního profitu). Ale DarkMan mě předběhl s ještě jednodušším postupem . Díky za něj.
Marek

Lidi, do konce týdne chci udělat indikátor na 1 hour tunel, který bude vyhledávat ze všech měnových párů prorážení tunelu, bude na to upozorňovat, bude počítat profit displey. Dám ho hned na sklo. Prosím o připomínky pro podmínky vstupu. Pokud nebudu :), tak tam udělám podmínky s pevným SL. Zatím
Marek

Odesláno

to All:
Po pol roku testovania dema MT4 by som rad založil ostry ucet u nejakeho brokera /samozrejme MT4/. Ale vybrat si je tazsie. Najviac sa mi pozdava Interbank FX, ale nasiel som aj svajciarskeho brokera MIG Investment, ktory ponuka to co IBFX, ale ma lepsie spready na pary GBP/USD a USD/JPN. Poznate niekto tuto firmu? Mate s nou niekto nejake skusenosti. Nerad by som sliapol vedla. Dakujem.

Odesláno

MarekSK:
na profit display se vybodni, je to jen taková obezlička ve VT, když tam není testování strategií. V MT máš plnohodnotný strategy tester, není třeba si komplikovat život. Jinak máš dobrý nápad s vyhledáváním šancí.

Milan

Odesláno

TO:VOLF
No jo, ale když testování strategií v MT je nepřehledné(alespoň pro mne), protože vyhodí data a já se nemohu podívat, kde nakupoval, kde prodával a pak nevím ,jestli můj systém vůbec pracuje dobře........A nebo mi něco nedochází?

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...