Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

TO:ALL
Chci poděkovat všem, kteří nám (mě) pomáhají při studiu v MT. Díky českým překladům programování ve MT, které jste poskytli zde na fóru, jste zrychlili mé učení několikanásobně. VŠEM TEDY OBZVÁŠTĚ VELKÝ DÍK.
Nicméně, jsem v pozici, kdy jsem schopen si vytvořit indikátor....ALE,není mi zatím jasné:
Vím, běh programu indikátoru musím tvořit tak, že zjistím počet svící dozadu a nanich zpětně nakreslím indikátory a pak následuje druhá část programu, které kreslí "on-line". Napsal jsem zjednodušeně.
- ALE jak je to s EA? Podle příkladu EA v překladu, který je na tomto vlákně už tenhle ten postup není. Mám to chápat tak, že při výpočtu profitabilnosti na historických grafech toto počítač dělá automaticky?
- při výpočtu profitabilnosti pro every tick počítač má jakoby "uložené" ticky pro každou svíci? Dejme tomu, že mám v systému zabudovaný StopLoss. A počítač uzavře obchod třeba v půli svíci na historickém grafu?

Omlouvám se za zmatený způsob psaní,snažil jsem se to napsat zjednodušeně. Díky všem za pomoc.(tu)

Marek

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

MarekSK:
v indikátorech je spousta výpočtů, které není třeba opakovat, proto se uloží do paměti a pak se jenom použijí. Zobrazují minulost. Ale EA pracuje v reálném čase, reaguje na současnost. Nepoužívá výpočty minulosti, pouze to, co se děje zrovna teď - protnutí MA, dosažení hodnoty apod.
Jak funguje backtest - program projede historii dat řekněme zrychleně tak jak by se odehrávala v reálném čase. Má k tomu zásobu historických dat a se všemi provede výpočet. Nemá ticková data, ale minimálně minutová, ale určité ticky z nich dokáže simulovat. A proč reaguje uprostřed svíce? To je přece normální věc, prostě byly splněny podmínky pro tuto reakci a program ji uskutečnil. Program se totiž spouští při každém příchozím ticku, pokaždé kontroluje podmínky pro otevření či zavření pozice.
Milan

Odesláno

@ BigBull

pozeral som sa na data z forexite.com. Su to minutove data a ja som hned v prvom subore z r. 2001 nasiel prilis vela medzier na cabli, niekedy chybalo az 10 minut. To sa mi nepaci, dalej som ich ani neprezeral. Nasiel som este odkaz na zdroj ratedata.gaincapital.com ale k tomu ake su to data v akom formate sa dostanem az tento tyzden. Rychlost downloadu z tohto webu je ale priserna. Uplne najsamsuper keby sa podarilo vydolovat data z IBfx.
Dute.

Odesláno

TO: Volf
Díky za objasnění,zatím jsem v pozici, kdy si v indikátorech dělám profit výpočty sám(něco jako jsme dělávali-děláme v AOS). :) Tam je ale problém, že změny v pozicích a počítání profitu je na základě ukončení svíce....
Chci tento týden zabruslit do EA a začít si omakávat, jak to vlastně pracuje(začít od velmi primitívních nákup-prodej). Protože chci začít používat výhodu MT(jeho automatickou optimalizaci). TAKŽE: když udělám např. jednoduchý EA(např.ReversStopSystem), který bude umět nakupovat a prodávat a spustím počítání profitu, MT pojede od svých prvních svící až k poslední, které má načtené? Asi je to fakt stupidní otázka, ale když tak přemýšlím, tak jinak to asi nebude...... Jak to bude ale s počítáním profitabilnosti u EA, kdy budu v programu používát např. tři časové periody? No nic, už se raději nebudu dál ptát a zítra do toho skočím rovnýma nohama a hledat pravdy. Každopádně jsem z MT přímo unešený!!! Plnohodnotný programovací jazyk, se kterým jsou svázána data z grafů---nekonečné možnosti!
Uctivě děkuji za pomoc všem!

Odesláno

MarekSK:
V strategy testeru si nastav období testování podle libovůle.
Pokud máš v EA nějaké omezení pro různé časy, EA bude počítat jen to, co sis nastavil.
Tvé nadšení pro MT sdílím také, rozhodně pro obchodování není nic lepšího!
Milan

Odesláno

Tento indikator, ktery je obsazovan na serveru forex-tsd do EA mi nejde spustit. Muzete nekdo poradit?

//+------------------------------------------------------------------+
//| TrendStrengthEMA.mq4 |
//|
#property copyright "][aoc 2006"
#property link "forex.xcd.ru/"

#property indicator_separate_window
#property indicator_buffers 1

#property indicator_color1 Yellow
#property indicator_level1 0
//#property indicator_maximum 0.02
//#property indicator_minimum -0.02

double TS[];

//| Custom indicator initialization function |
int init()
{
IndicatorBuffers(1);

IndicatorShortName("TrendStrenghtEMA");

SetIndexBuffer(0,TS);
SetIndexStyle(0, DRAW_HISTOGRAM, STYLE_SOLID, 1, Blue);
SetIndexDrawBegin(0,2);
SetIndexLabel(0,"TS");

//---- indicators
//----
return(0);
}
//| Custor indicator deinitialization function |
int deinit()
{
//---- TODO: add your code here

//----
return(0);
}
//| Custom indicator iteration function |
int start()
{
int shift,counted_bars=IndicatorCounted();
//double ma40dbl;
double ma0, ma1, ma2, ma3, ma4, ma5, ma6, ma7, ma8, ma9, tmp;
//---- TODO: add your code here

//---- check for possible errors
if(counted_bars //---- last counted bar will be recounted
if(counted_bars>0) counted_bars--;
//limit=Bars-counted_bars;
//---- main loop
//---- main calculation loop
shift=Bars-1;
while(shift>=0)
{
tmp=iMA(NULL,0,11,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,shift);
ma1=tmp-iMA(NULL,0,5,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,shift);
ma2=tmp-iMA(NULL,0,10,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,shift);
ma3=tmp-iMA(NULL,0,15,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,shift);
ma4=tmp-iMA(NULL,0,20,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,shift);
ma5=tmp-iMA(NULL,0,25,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,shift);
ma6=tmp-iMA(NULL,0,30,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,shift);
ma7=tmp-iMA(NULL,0,40,0,MODE_EMA,PRICE_CLOSE,shift);

TS[shift]=(ma1+ma2+ma3+ma4+ma5+ma6+ma7)/7;

shift--;//
}

//----
return(0);
}

Kompilace probehne ok, zkuste prosim...

Odesláno

TO:Volf
Díky, už je mi to jasné.

TO:All
Tak abych přispěl alespoň něčím do mlýna, přikládám Indikátor StopReversSystém, který i počítá aktuální profit. Takže klasika:nakopírovat do experts/indicator, pak zkompilovat a pak natáhnout do 30min grafu. Pak ukazuje klasicky Revers úsečku, šipky nákupní i prodejní a u každé změny pozice napíše také aktuální profit. To jen tak pro kontrolu klasického backtestu u MT, jestli se to bude shodovat. TO jsem ještě nezjistil, ale dopíšu tento příspěvek a začnu na tom pracovat...
Můj postřeh: Skuste si např. graf NZD-USD, kde to vychází nejlépe s hodnotou 0.00501 a omezit na 5.000 svíček (jako u max počtu u VT) a hoďte tam Revers,vyjde cca profit +500-600 pips(u VT mi ukazuje podobně). Dejte si pak např. 9.000 svíček a najednou je z toho nula jako BRNO. Historické data ještě neumím, takže nemohu zatím sloužit.
Tento indikátor může sloužit i jako přiklad, jak si hrát s textem na grafu. Třeba.... :). Text dostat do grafu mi trvalo celé dopoledne.
Tak a jdu pokračovat
Marek

Odesláno

tigerFx:

nekde v tom vlakne je indikator ktery se jmenuje mafibo a nebo wilson mel primo na svych strankach indikatory, je zbytecne to programovat kdyz uz to je vytvorene a odzkousene, staci jen pohledat dal bych ti ho do prilohy ale jelikoz jsem prisel o HDD tak nemam zadny data (td).

Mira

Odesláno

tigerFX:
Nejjednodušší cesta je: Klikni na kterýkoli graf a pak na Indicators > Trend > Moving Average. V Moving Average v zápožce Parameters dáš Period 55, Shift 0, MA method simple, Apply to Median Price. Zvolíš si Style (barva čáry, tloušťka čáry a typ čáry).
Zatím ještě NEMAČKÁŠ OK, ale přejdeš na záložku Levels a nastavíš si jednotlivé plus i mínus fibo úrovně pomocí tlačítka ADD, zase si zvolíš jejich Style.
Dáš OK a máš tam základní SMA 55 s fibo úrovněmi.

Stejně si nastavíš SMA 8, s tím, že v políčku Apply to bude Close. Fibo úrovně už nenastavuješ.
To je vše, pro 4 h graf.
Pak stiskneš Templates > Save Template > napíšeš třeba Vegas a dáš uložit. Tím máš uloženou šablonu, kterou jednoduše kdykoli aplikuješ na kterýkoli graf tím, že klikneš do grafu, zvolíš Templates a klikneš na ten svůj už uložený Vegas.

Obdobně si můžeš vyrobit i weekly nastavení na 4H tunel, ale to je lepší naprogramovat, aby ti to zrovna odečítalo momentum. A s tím už ti zatím neporadím, protože to neumím. :)
Happy trading,
Petr

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...