Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

DarkMan
Perfektné dakujem za nakopnutie, to som si neuvedomil.
Karci
P.S. A ako sa dajú v MT4 vytvoriť subory *.dll (include, resp. library). V New si zvolím Library resp. Include, ale potom neviem čo dalej, kde vložiť kod a ako s nim dalej pracovať, aby som ho mohol pri tvorbe EA použit. Viem, že ked ho už mam tak sa v uvode napise : #import "*.dll" a potom môžem volať funkcie ktoré obsahuje.

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dll v MT4 nevytvoris to musis v C++ a pak zkompilovat, pouziva se jen k tomu aby jsi si dopsal veci co MT neumi

Pokud si chces napsat vlastni knihovnu funkci (vlastni funkce v jazyku MQL) aby jsi ty funkce nemusel v kazde EA psat znova, tak si vytvor prazdny soubor s koncovkou mq4 nabouchej tam ty funkce a uloz do experts\include

a pak jen v prislusne EA to zavolej pres
#include "JMENO_TOHO_SOUBORU_KDE_JSOU_FUNKCE.mq4"

Odesláno

poradí mi programátor jak do příkazu "OrderSend" /řádek 4/ zapíši přesně okamžik otevření obchodu právě v okamžiku , když se mi zobrazí značka na grafu /řádek 1,2,3/

If ((ii > 0)
ExtMapBuffer4 = High-5*Point;
entry=true;
entry_point=Ask;
result=OrderSend(Symbol(),OP_BUY,0.5,Ask,3,0,0,"",MAGICMA,0,Blue);
.
.
.
atd.

díky za radu

Odesláno

Nejsem odborník a rád se nechám poučit. Ale z [bold]ExtMapBuffer4 = High-5*Point; [/bold] usuzuju, že se jedná o indikátor. Myslím si, ža [bold] OrderSend[/bold] můžeš použít jen v EA.

Asi bych to řešil tak, že v EA bych volal svůj indikátor pomocí [bold]iCustom [/bold].

Odesláno

Zdravim,

mate nekdo nejakou zkusenost s touto metodou:
bool WindowScreenShot (string filename, int size_x, int size_y, int start_bar=-1, int chart_scale=-1, int chart_mode=-1)

Mam v grafu TrendLines znazornujici obchody a pro kazdou znich vytvarim screenshot.

Ctvrty parametr urcuje misto v grafu:
"start_bar - Index of the first visible bar in the screen shot..."

Pokusil jsem toto misto ziskat metodou ObjectGetShiftByValue(...), ale bohuzel to nefunguje na 100%. Zhruba polovina screenshotu je z praveho konce grafu (pravdepodobne nejaky default) zbytek je spravne.

Ukazka z kodu:
int shift = ObjectGetShiftByValue(TradeName, ARR_OBJPROP_PRICE1); //ziskam shift TrendLine
WindowScreenShot(TradeName, 1500, 1000, shift+20, 5, -1);

Nejsem si jisty jestli ziskavam shift spravnou cestou, ale nic lepsiho jsem v napovede nenasel.
Mate nekdo nejaky napad jak by to slo?

dekuji
tomas

Odesláno

ano je to pravda /vybral jsem si jej na učení/ . Icustom jsem zkusil. Asi Pokud zavolám např "ii=icustom(xxxx) tak funkce vrací měnící se číslo pravděpodobně s každým tickem, ale já bych rád aby mi vracela jen když se právě zobrazí symbol

Odesláno

Tak si ten indikátor uprav. Někde v příkladech jsem viděl, že měli naprogramovaná střeva-funkce bez zobrazování. A podle parametru vracela buď průběžné hodnoty nebo jen signály. A pak tyhle "střeva" můžeš použít jak pro zobrazování v indikátoru (voláš 2x, jednou pro zobrazení křivky a jednou pro signály), tak v EA, kde použiješ pouze signály k obchodování. Už nevím, kde jsem to viděl, jinak bych to přiložil.

Odesláno

Tak kluci, zatim jsem jen bral, tak je nacase at taky neco dam :) Prikladam muj uplne prvni indikator napsany v MQL.. Je to stupidni indikator, ktery pracuje pouze s minors pairy a nedela nic vic a nic min, nez najde prislusne majorsy, vypocetni metodu a spocte rozdil mezi skutecnou a vypoctenou cenou... Nejspis se to nikomu hodit nebude, ale ja si to doted pocital rucne a jakoze nic moc.. Kdyz uz nic, tak jsou tam implementovane dve myslenky, ktere se daji pouzit v jinych indikatorech. Tou prvni je "lista" nad texty.. pokud ji presunete na jine misto, tak v dalsim ticku se za ni presunou vsechny texty coz ma tvorit dojem "woken".. A druhou myslenkou je fce WriteLn, ktera pouzije posledni pozici kurzoru, tam flakne text a zvysi pozici o dane konstanty.. Kazdopadne jsem narazil na tri uber problemy. prvni je, ze MQL neumi OOP, coz dela z kodu hnusny a neprehledny bastl(asi jako nejlepsi php kod :D ), druha: MQL neumi explicitni casteni.. omg wtf.. a posledni: MQL neumi pretezovat fce takze kdyz chci Write, ktery dela to same akorat ma min parametru, tak ho musim pojmenovat jako ve starickem packalu WriteLn.. No nic.. kazdopadne tady ho mate.. Nemrcet, nenadavat.. zabralo mi to flasku vina a dve clovekohodinky :) jo, obrazek si prejmenujte na mq4...

8847

Odesláno

Airmike:

pochopil jsi to uplne presne :D teda skoro.. co jsem tak vypozoroval(a vubec nevim jestli je to dobre), tak u nekterych paru se to musi otocit a udelat pomer.. napr CADCHF je USDCHF/USDCAD.. rikam nevim jestli to nekomu pomuze, ale byl to muj prvni pokus, tak proc bych se s tim tajil :D

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...