Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím vás obchodníci. Xcem sa uistiť, alebo zmeniť moju predstavu o zadávaní orderov buystop a sellstop v MT. MT zobrazuje sviečky v grafe podľa bidovej ceny.
A teraz príklad na buy stop:
rozhodol som sa že buystop zadám na bidovej cene napr. 2,0000. V praxi
at price: 2,0000+spread(3)= 2,0003
stoploss(20pipov): 2,0000-0,0020= 1,9980 (tzn. reálny SL bude 23 pipov)
TakeProfit(60pipov): 2,0000+0,0060= 2,0060 (tzn. reálny TP bude 57 pipov)

a príklad na sellstop:
rozhodol som sa že sellstop zadám na bidovej cene napr. 2,0000. V praxi
at price: 2,0000= 2,0000
stoploss(20pipov): 2,0000+0,0020+spread= 2,0023 (tzn. reálny SL bude 23 pipov)
TakeProfit(60pipov): 2,0000-0,0060+spread= 1,9943 (tzn. reálny TP bude 57 pipov)

Dobre to počítam, alebo to má byť nejako inak?

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

piso:
MT umí pracovat s ask i bid. Ano, na grafu je bid..... proč ale nevyužít v EA možnost pracovat i s ask. Spread stejně většina brokerů roztahuje. Takže:
- nakupujeme za ask, prodáváme za bid.
- SL pro long je bid-SL*point, pro short ask+SL*point
- TP pro long je ask+TP*point, pro short bid-TP*point
Milan

Odesláno

2volf: áno, tak nejako si predstavujem, že by mala platforma pracovať. Ale skript, resp. EA na takéto zadávanie orderov som ešte nevidel. Môžem poprosiť? :-) Poprípade aj na mail: PISOSIPzavináčINMAILbodkaSK. Vopred vďaka

Odesláno

Dobrý den,

vážení, znáte někdo přesně formát, v jakém je třeba zadat čas do editoru na časové ose grafu instrumentů v MT4?
Když se chci v MT4 podívat na graf nějakého instrumentu s TF: M1 za období někdy před dávnem, třeba 3.1.2008 od 12:30, mám problém, který se dá řešit buď velmi kostrbatě, nebo elegantně využitím editace času na spodní straně grafu. Existuje tam červená nápověda, ale ještě se mi to bohužel nikdy nepodařilo zadat správně. Varianty tohoto formátu
EURUSD,1 2008.01.03 12:30 (snad je to takhle podle nápovědy)
už jsem vyzkoušel několik, ale po následném ENTER spadnu vždy do předchozího stavu grafu. Zná někdo formát, který funguje?
Děkuji za radu. :)
Lerak

Odesláno

To Lerak:
Kdyz toto pouzivam, tak mam otevrenej graf a minutaz meny, kterou chci videt. Klepnut ENTER, zobrazi se tam to okno. A do nej napisu datum ve formatu DD.MM.RRRR Cas uz si pak doscroluju mysi. MT4 mam nastavene v anglictine. Ovsem windows xp jsou ceske. Takze proto to asi bere ceskej format data.
H.

Odesláno

jo jo, když tam zadáš datum, který nemáš v historii, skočí ti to na začátek dat, u kterejch tvá historie začíná. Jinak potvrzuju funkčnost ve formátu DD.MM.RRRR v české verzi MT4. Díky za sdělení vychytávky, o které sem nevěděl.

Odesláno

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jestli v MT jde následující: dejme tomu, že držím pozici 10 lot a chci se zbavit pouze 5 lot a 5 si nechat. Je to možné? Jak případně na to?

Dík za odpovědi.
Flash6

Odesláno

flash6:
pokud to chceš dělat ručně, pak při zavírání pozice zvolíš kolik lotů chceš zavřít, pokud to chceš po EA, dáš do funkce OrderClose() počet lotů, které chceš.

Odesláno

Zdravím,

potřeboval bych zjistit jestli lze v MT naprogramovat tyto věci.

Časový stop, který by se vždy automaticky spustil ihned po ručním spuštění obchodu, měl by pracovat následovně: prvních 10 minut by měřil jestli je obchod spíše v + nebo v - pokud by byl třeba 40% času v mínusu tak by se obchod automaticky zavřel. Prostě sem tam vytuhnu a nejsem schopnej obchod zavřít i kdybych měl, tohle by mi hodně pomohlo.

Dále po vstupu automatické umístění SL ve vzdálenosti, která odpovídá průměru voalitili posledních 10 úseček.

Nakonec funkci posunutí stoplossu při profitu 8pip na 1 pip do plusu. Dělal bych to klidně ručně ale můj broker mi to tak blízko nedovolí. Jestli kvůli tomu musím změnit brokera tak klidně, zatím jen demákuju, ale potřebuju co nejmenší spread asi jako každej :)

Pokud víte co s tím tak prosím poraďte jak by se to zhruba řešilo.
Dík za odpovědi.

fxmagico

Odesláno

Zdravim vsetkych.

Potreboval by som od sikovnych ludi jeden skriptik. Potreboval by som skript, ktory by mi na existujuce BUY signaly v grafe automaticky zadaval opacne SELL prikazy, najlepsie so SL 10 a TP 10. Potrebujem to aplikovat iba na BUY prikazy uz zadane a beziace v grafe. Pracujem s minutovym grafom EUR/USD.
Najlepsie by bolo ak by ten skript bezal po aktivovani automaticky bez nutnosti zadavat ho rucne po kazdom obchode.

Dakujem za snahu a pomoc.

looper

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...