Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Millis:

Co se týče toho co jsem napsala, tak to byl jen příklad pro zjednodušení, ten EA by si měl hodnotu zjistit sám jestli to půjde :) Přikládám script Account details, ten se vloží do složky Script. Po vložení na graf se zobrazí informace o účtu, např. maximální povolený počet obchodovaných lotů daného brokera, minimální hodnota lotu, Swapy a v neposlední řadě i hodnota ticku (funguje pro účty v dolarech, eurech i jiných měnách), vždy si danou hodnotu spočítá sám podle páru a měny účtu. Tak mě napadlo nějak tyto indikátory spojit v jeden EA, aby se staral o celkový Money Management, včetně TrailingSL, velikosti lotu apod. Já bych se starala jen o samotné obchodování, kdy vstoupit, vystoupit z pozice apod.
Mělo by si to po každém obchodu spočítat nové hodnoty, jako stav účtu apod. a vypočítat následnou velikost lotu pro další obchod (v případě 2000usd (či eur) 2% a 50sl by to bylo těch 0.08lotů, v dalším obchodě třeba už 0.09lotů (nebo 0.07) atd, podle výše účtu, aby se vždy dodržela ta dvě procenta risku).
Ale bohužel sama na to programování nemám :( V indikátorech umím naprogramovat barvy, typy čar, nastavení a podobné věci, ale vytvořit něco nového (ať už od píky nebo z něčeho) je zatím nad mé síly :(

Myslím že by to pomohlo nejen mě, ale spoustě ostatním :)

Mockrát děkuji :)

Odesláno

To Volf:
Testuji Carolco EA na Demu i na live účtu (zatím nic moc). Nechám to ještě běžet a pak bych Tě poprosil možná o vylepšení. Už teď mám pár nápadů, ale počkám měsíc, abych věděl, jak to běhá v reálu.. Už nyní jsem si ale všiml, že zadává příkazy i u vnitřní svíce, jejíž rozpětí je větší než 100 pips. Pokud je rozpětí vnitřní svíce větší než 100 pips, příkazy nezadávat!!!

Tak kdybys náhodou měl čas to ještě upravit, budu vděčnej.. Dík K.

Odesláno

To Volf:

Možná s těmi vylepšeními bych to zkusil už teď... já vím, jsem hroznej..

Bude to zásadní modifikace, ale MM zůstává stejný.

Celá filosofie vychází ze známého přísloví "Trend Is Your Friend" takže:
Sell a Buy příkazy se budou zadávat pouze jedním směrem na High nebo Low vnitřní svíce dle trendu. Trend určíme podle Close první 4hodinové svíce předchozího týdne.
např.: obchodujeme v týdnu 2.6.-6.6.2008 čekáme na vnitřní svíci. Jestliže Close vnitřní svíce je pod cenou Close prvni 4H svíce, která se utvořila 25.5. 00:00-4:00 zadá se příkaz Sell na Low vnitřní svíce a SL na High vnitřní svíce. MM zůstává, jen bych vyhodil trailing (dělal bych ho ručně, neboť jde o to dostat se do trendu třeba na 3-10 dní)..
Děkuju. K.

Odesláno

To Volf:

Ještě jsem zapomněl...
Sell a Buy příkazy mají platnost pouze 8H (tedy 2 svíce po dokončení vnitřní svíce)
Pokud držíme pozici a utvoří se vnitřní svíce, pozici neuzavíráme a držíme nadále. Žádný další Stop příkaz se nezadá..

:)

Odesláno

Carolco:
Zdá se mi, že si už trochu moc vymýšlíš. Rád pomohu těm, kteří mají otestovaný systém, který potřebují naprogramovat, ale nejsem tu pro to, abych s tebou systém vyvíjel a v něm zkoušel, co tě zrovna napadne. Změny, které navrhuješ mění koncepci, kterou jsi zadával původně, bude to chtít hlubší zásah do EA. Pokud budu mít koncem týdne čas, mohu se na to ještě podívat, ale spíš bych ti doporučil naučit se těch pár příkazů mql, abys byl schopen experimentovat s EA sám.
Milan

Odesláno

To WWWTrader:

Diky za report. Uz jsem pochopil, jak se s tim ma zachazet. Dam vedet, az to otestuju tak tyden a pustim se do toho obchazeni nejakym zpusobem, aby s tim slo obchodovat live.

H.

Odesláno

To stanley:
Jak je psano v prispevcich vyse, s jakoukoliv zmenou nastaveni to koncilo spatne. Takze ty pekne vypisy jsou, jak zjistis z nich, delane na uctu s 5K USD a startuji s pozici 0,1 lotu. Maximalne to obchoduje 1,6 lotu. Pri techto poctech by tech 5K USD ci spise 10K USD melo stacit k tomu, abys to mohl provozovat na tech 4 menovejch parech. Jine nebrat, zkousim to i na vic, ale ty ctyri jsou pro to skutecne dobre.

Ma to ovsem hacek. System nekde sebral kolega WWWTrader a mame pouze prelozenou verzi chodici pouze na demo uctech. Takze ja si to testuji na demu a zkousim prijit na to, jak to obejit aby to umelo obchodovat na live, pripadne jak to vubec funguje, abych si to mohl udelat sam. Toto vse je bez garance uspechu. Byt metody, jak toho docilit si dovedu predstavit.

Muzes se tedy snazit a zkoumat a programovat take. GL

H.

Odesláno

Habaso:
Díky za info. Účet 5K je pro mne v pohodě. Programování je ale pro mě španělskou vesnicí:-( Brácha manželky je ale na programování dobrej, tak by možná mohl na něco přijít. Zkusím se ho zeptat, jestli by to nešlo nějak rozpitvat. Nejde mi ale do hlavy, jak ten program pozná, že je spuštěný na demu. Na jaké 4 páry to je vhodné? A proč ne na ty ostatní?
Ještě jsi psal, že to máš puštěné na 6 separátních účtech. Myslíš tím 6 počítačů? Já mám založené na jednom počítači 3 účty a když je přepnu, tak mám pocit, že se automaticky systém vypne. Jak mám docílit toho, aby se ty strategie při změně účtu nevypínaly?

Odesláno

markonn:
Díky moc, ale myslím, že to mám už zaškrtnuté. Musím se na to pořádně podívat, jestli to opravdu přestane obchodovat strategie při změně účtu. Jestli se tohle musí zaškrtnout v možnostech pro každý účet zvlášť, tak to bude asi ta chyba.

Odesláno

To Stanley:

Ano, abych mohl snadno pozorovat jednotlive pary ve vysledcich, mam to na separatnich uctech. Toho docilis tak, ze si nainstalujes meta trader nekolikrat do ruznych adresaru. Dokonce ani nemusis instalovat, staci vypnout jej a pak zkopirovat adresar do tech nekolika dalsich. Pak si muzes spoustet nekolik instanci meta traderu a v kazdem byt prihlaseny k jinemu uctu brokera.

Co se tyce doho dema. V MQL je jedna konkretni funkce slouzici k moznosti ukazovat prelozenej kod funkcni jen na demo. Je to fce IsDemo. Vzhledem v tomu, ze je to dane jednou konkrektni funkci, tak je mozna mozne to obejit zmenou primo v ex4 souboru provedenou nejakym HEX editorem, nebo pripadne zmenit prislusnej kod teto funkce primo vevnitr meta traderu. Jak jsem uz psal, je to takova hackerska vyssi divci. Nicmene kazdej, kdo kdy neco cracknul v assembleru by to mohl dokazat. Uznavam ovsem, ze to nejsou dokonce ani bezne programatorske dovednosti, natozpak pro lidi zde, vetsina s odporem naucit se tech par jednoduchosti v MQL.

Dalsi mozna cesta je napsat si spy program sedici ve windows a prostrednictvim odchytavani zprav posilanych vevnitr oken objektum v okne trade sledovat, jak ten EA meni prikazy na demu. A jak pridava ci ubira pokyny. Nasledne tyto informace pouzivat k tomu, aby na jinem meta traderu bezelo primitivni EA a prostrednictvim volani DDL knihovny komunikovalo s spy softwarem a obchodovalo to same, co se deje na tom demu. Opet to ovsem nepatri k jednoduchym vecem a je to pro zmenu vyssi divci programatoru pro wokna.

Dalsi moznost je provozovat ten demovej meta trader na linuxu prostrednictvim WINE. Coz je emulator woknovejch programu. Meta trader je pod nim funkcni. A nasledne je mozne si upravit WINE k obrazu svemu, opet za ucelem sledovani co vlastne ten demovej meta trader provadi a delat to same v nejakem jinem.

No a posledni cesta co me napada je odchytavat na urovni packetu komunikaci meta traderu se serverem a podle ni si brat info o obchodovani. Ale tam se obavam, ze komunikace je sifrovana pres SSL a ze tato cesta nepujde. Nicmene ty tri uvedene vyse urcite vsechny fungujou a jde jimi projit.

H.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...