Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tady bych se přiklonil k DarkManoj, že základy programování jsou vážně jednoduchý, alespoň pro mě bylo jednodušší než se tu někodo domáhat naprogramování každý blbosti to nejdřív zkusit sám, vážně lidi pokud jste to ještě nezkusili nežíkejte že je to španělská vesnice, to zas né, chápu že někdo si s počítačema vážně neroumí, ale neodsoudit to hned aniž byste to zkusili .. navíc se to vážně hodí to umět ;) ... Každopádně, to že tu občas někomu něco napíšu mi absolutně nevadí, člověk se v tom trochu zdokonalí, přijde na nový nápady, samotnýmu by mě plno věcí třeba nikdy nenapadlo ... tak asi tak :)

• Odpovědí 4,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

DarkMan
Ako poznáš vopred čo je kravina a čo nie? Podeľ sa s nami a ušetríme si veľa práce. O to na Finančíku ide (aspoň si naivne myslím). Alebo by sme mohli založiť nové vlákno "Čo je kravina a čo nie" a tam by si mohol uvádzať veci na pravú mieru, čo by bolo veľmi prínosné ak by si nestratil trpezlivosť. Je veľa ľudí, ktorým vážne programovanie nejde a preto si veľmi vážim Millisovu pomoc. Filtrom úplných blbostí je zase Millisova trpezlivosť. :)

Odesláno

Jest-li mohu přispět svým názorem, nevedl bych diskuzi v konfrontačním tónu. Jisté je, že né každý si může naprogramovat cokoliv. Samozřejmě, že když někdo příjde s požadavkem, že se mu např. nelíbí, že je tlačítko modré a on by chtěl, ať mu to někdo přeprogramuje na tlačítko růžové, jistě "kravinou" je. Na druhou stranu, jest-li je někdo zběhlý v programování a navíc je ochoten se se svými chopnostmi nezištně podělit, tak to lze jen přivítat a úpřimně poděkovat. Já jsem např. zrovna napsal požadavek do vlákna o AOS na úpravu indikátoru, jelikož při nejlepší vůli si s tím neporadím a i kybych nakrásně se chtěl zdokonalit v programování, tak by mi už čas na nic jiného nezůstal. Jednoduše požadavek (nebo spíš prosbu) jsem napsal a když se najde ochotný, tak se sám ozve. V žádném případě bych si nedovolil někoho žádat. Někdy se také může stát, že někdo příjde s nějakým požadavkem na programování a ono se z toho vyklube užitečná pomůska pro ostatní. V takovém případě to obohatí nejen samotného (ochotného) programátora, ale možná že i několik dalších traderů dychtících po nových věcech s čímž si sami neumí poradit. Odsouzení hodné jsou (podel mne) pouze požadavky "naprogramujte mi to a ono, protože mě se zrovna nechce".
Tak tolik asi.

Přeji hodně pips a kvalitních indikátorů.

Odesláno

Ok a tymto by sme to mohli cele uzavriet co poviete...Uz toho bolo dost a kazdy ma kus pravdy vo svojom nazore...takze to nikam nevedie:)Cize pokial niekto potrebuje nejaku radu alebo pomoc nech sem napise mozno ma niekto podobny problem...a ak by niekto vedel a mal zaujem pomoct tak pomoze to je cele...len nech prosim vas nikto nehovori vopred co je kravina a co nie pokial to tiez sa nema odskusane a nevie o co ide...Prijemny zvysok dna WWWT.

Odesláno

Sztula
"že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete" Príspevky v tomto zmysle sú mi houby platné. Užitočná by bola napríklad takáto odpoveď: Na vytvorenie šipečky na grafe nie je v programe nejaká špeciálna inštrukcia, ktorá by sa dala využiť na zautomatizovanie obchodovania.

Odesláno

premnath Napsal:
-------------------------------------------------------
> Stanley
> "stáhnul jsem si zajímavě upravený indikátor na
> pivoty: Pivot SR-mod. "
> S úpravou indikátora ti neviem pomôcť, ale chcel
> by som sa spýtať ako pomáhajú tie farebné guličky
> pri hľadaní S a R.
>
> Ď.

premnath:
Přemýšlím o systému, který by byl založený na proražení těch pivotů(kuliček). Nejsem si jistý, ale mám dojem, že na podobném principu funguje systém Winning Solution nebo Dolly. Při letmém pohledu na graf to myslím nevypadá špatně.

Millis:
díky za radu, zkusím to. Jak jednoduché:-) Až se stydím....

Odesláno

premnath Napsal:
> Sztula
> "že jste mnohem chytřejší než diskutující zde, že
> umíte všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůžete"
> Príspevky v tomto zmysle sú mi houby platné.
> Užitočná by bola napríklad takáto odpoveď: Na
> vytvorenie šipečky na grafe nie je v programe
> nejaká špeciálna inštrukcia, ktorá by sa dala
> využiť na zautomatizovanie obchodovania.
>
>
> Ď.

Promiň, ale vůbec jsem tento příspěvek nepochopil

Odesláno

premnath:
To jo, je jich tam 7. Do pivotů teprve pronikám a nemám teď před sebou graf(jsem v práci), ale mělo by to být asi tak, že na každou stranu od hlavního pivotu(prostřední kuličky) jsou 3 úrovně. Na té první se vstupuje a na druhé a třetí je PT. Ale jak říkám, teprve nedávno jsem se tím začal zabývat. Zkus si tady najít vlákno o systému Dolly. Je to něco podobného, ale u Dolly se ty pivoty počítají myslím z open aktuálního dne, kdežto tyhle ze včerejška.

Odesláno

tak se nám to tady pěkně rozjelo. To určitě nebyl úmysl nás co si s programováním určitě nevíme rady. Nehovoříme tady o něčem jednoduchým, kdy si např. mám změnit barvu na jinou. To sem si samozřejmě dokaázal změnit sám nastudováním struktury idnikátoru. Bavíme se tady o možné zjednodušení toho, co máme určitě otestováno a víme, že to k něčemu povede. Takže nesouhlasím s tím, co tady napsal Darkman, takhle to určitě není. A taky je na každým, jestli pomůže nebo ne, protože jenom spoluprací můžeme dojít k výsledku. Jinak plně souhlasím s tím, co napsal mr. sztula. Když sem si tady na celým fóru přečetl čemu sem rozumněl, tak sem se snažil vždycky poradit. A takto by to mělo fungovat.
Pokud má Darkman k dispozici nějaký stránky, kde by se dalo začátkům programování alespoň naučit, tak by je sem teda měl dát a ne hovořit o tom, že se tady řeší samí kraviny.
Nikdo učenej z nebe nespadl.... a ten rozumí tomu a ten zas něčemu jinýmu...

Odesláno

Sztula
skúsim to menej domotať:

Nepomôže mi, keď mi niekto odpovie, že je mnohem chytřejší než ja, že umí všechno lépe, ale podrobnosti říci nemůže.
(To je takmer citát zospodku stránky)

Pomôže mi, keď napíše napríklad "na vytvorenie šipečky na grafe nie je v programe nejaká špeciálna inštrukcia, ktorá by sa dala využiť na zautomatizovanie obchodovania".
(To v úvodzovkách je len príklad spôsobu odpovede, správnu odpoveď nepoznám, lebo neviem programovať).

:)

Odesláno

markon Napsal:
> to hankeys
>
> zaklady programovani mql maš na finačniku na wiki
> a v češtině

Jojo z těhlech dílů z wiki jsem taky vycházel, obaš mi to ale přijde psaný až moc složitě, nejlepší je když si k tomu otevřete nějakou jednoduchou už naprogramovanou strategii a snažíte si jí u toho rozebrat a pochopit. A potom třeba vždycky pozměňovat, vyzkoušet v testeru jestli funguje tak jak jste to plánovali a tak dál. Zkuste si třeba zpustit nějakej jednoduchej skript, zjistit co dělá, a potom kouknout na kód a snažit se najít proč to tak je. Chce to trochu trpělivosti ale výsledek vám bude stát zato ;) ... Pokud by byl zájem a někdo se do toho vážně chtěl pustit, určitě není problém založit speciální vlákno kde by se diskutovalo právě a jen o tom... Jinak samozřejmě pro mě není problém tu občas něco stvořit pro ty co na to nemají čas nebo tomu nerozumí, jenom musíte mít trochu trpělivosti :)

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...