Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

alm0st

dik za zdielanie systemu, je to celkom jednoduché a v podstate stále to isté :
- určiť trend
- počkať na korekciu
- nastúpiť
- ak sa korekcia zmení na obrat, rýchlo vystúpiť
- ak pokračujeme v trende, držať

no ja som už na svoj navyknutý
a vidím, že tie vstupy sú približne rovnaké (na mojom grafe sú vstupy na open sviečky ktorou precháídza čiara)

okrem toho obchodujem často na pda a tam by som takéto indikátory nedostal

ešte by si mohol niečo napísať ako zadávaš výstupy

• Odpovědí 469
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

alm0st,

Začínám si pohrávat s myšlenlou zkusit forex a tak jsem si instaloval demo od Ikonroeal a zkusil jsem si tam přidat Vaše ( Tvoje) indikátory.... no ale nějak se mi to nedaří, mohl by jsi prosím napsat postup jak tam ty indikátory dostat? Omlouvám se za takový dotaz, ale zkoušel jsem to a nejde mi to... když jsem to stáhnul a pak jsem na to kliknul tak se mi to otevřelo v kompilátoru a když jsem dal zkompilovat tam mi to vypsalo eror.. dík za případnou pomoc..

Odesláno

Mhm, chapem, ... systemniekolko mesiacov ide fajn, a zrazu to ide len dolu a dolu vodou.
Chcel som vsak tym predch. prispevkom v podstate povedat to, ze na viac-rocnej historii by clovek videl - ze dany system bezne ma aj dobre obdobia, ale aj niekolkomesacne zle obdobia. Presne to je jeden z ucelov - aby sme videli skutocny obraz systemu, vedeli ake ma muchy a ratali s nimi. Je pravdepodobne, ze podobne zle obdobie systemu sa nevyskytlo uplne prvy krat, a s viac-rocnym backtestom (nie je to tak vela prace, asi 3-4 dni aktivnej prace), by to nebolo prekvapenim, ale skor znamou charakteristikou systemu.

Odesláno

stefan.

ano je to pravda, ale mam pristup len 9mes dozadu a navyse obdobie konca r 2008 bolo vyrazne turbulentne a volatilnejsie ako kedykolvek predtym aj potom. Prave preto by som chcel najst sposob ako upravovat SL a TP, ale osvedcene ATR alebo BB a pod sa mi velmi nepozdavaju. Napr velmi nizka volatilita casto vedie k prudkym pohybom a naopak velmi volatilne obdobia su nasledovane opat "mrtvym"...takze zatial to riesim tak, ze evidujem aj vystupy s inymi nastaveniami SL a TP a ked sa po urcitej dobe ukaze, ze je niektore lepsie, prejdem nan. Ak ma niekto lepsi napad sem s nim..

Odesláno

alm0st

Díky za ukázku systému pomocí SHI, I-trendu atd.
Chci se ještě zeptat, kdy přesně vstupovat do trhu: na clos nebo open úsečky ?

P.S: Má tento systém nějaký název ?

Odesláno

alm0st, ale i kdokoliv jiný

chtěl jsem systém popsaný "alm0stem" na str.27 v této diskuzi backtestovat, ale navím jak indikátor SHI kanál posouvat zpět v grafu ( platforma MT4, EUR/USD, 4H ) a také se mi nedaří zobrazit indikátor Perkyasctrend1 více jak cca. 5 měsíců na zpět.
Indikátory jsem stáhnul na předchozí straně: www.financnik.cz/forum/read.php?13,7768,page=27
Pokud někdo víte jak tyto dva indikátory uprvit, tak předem děkuji za radu.

zapi

• 1 month later...
Odesláno

Zdravím

Nemohu si pomoct,když jsem v těchto systemech je tady"nyní někdo kdo s "jeho systémem pravidelně alespon několik měsíců vydělává?
:)
ps:a nechtěl by ten člověk prozradit kolik pips?
děkuji a těším se na odpověd

• 1 month later...
Odesláno

woodie:
Ahoj, myslím že zisk je zisk, ať už je jakýkoli. Problém dlouhodobějších zisků, bych neviděl v systémech, ale v lidech, kteří je obchodují. Podle mě i obyčejný systém cross dvou EMA může být stále ziskový. Osobně využívám základu z WCCi společně s EMA, zisk je průměrně 200pips týdně už něco málo přes půlrok, ale tu a tam po pár týdnech nějaké to % vyhodím do luftu.

• 4 týdny později...
Odesláno

PINFX a SOK
Je zvláštne, že tieto systémy (stratégia) nemajú svoje vlákno a dokonca sa o nich vôbec nediskutuje, hoci garant Sid dal na to už viackrát odkaz. Znalci programovania hľadajú dobre podložené stratégie a túto nechávajú plávať. Takže, keby si chcel niekto popísať na túto tému...

Odesláno

PINFX a SOK
Tak začnem nad Sidovým popisom mudrovať sám. Začnem ako obvykle vstupom. Vstupuje sa naraz, najčastejšie do 4 párov, poprípade 6, maximálne 8. Výber párov je popísaný asi na troch miestach dosť hádankovým spôsobom, takže si to nechám nabudúce a začnem svojim výkladom jednotlivých podmienok výberu.

Odesláno

Tou měnovou korelací bych možná opravdu viděl korelaci podle síly měn. Tzn. rozdělit páry na jednotlivé měny pomocí určení jejích síly ve více párech. Třeba tak jak to dělá mataf, a podle vzájemného pohybu potom spočítat korelaci.

Odesláno

kviido
Myslím, že každý průměrně inteligentní trader umí číst a vše podstatné o SOKu je popsáno na blogu. Přežvýkávání (netýká se jen SOKu, ale různých postupů obecně) něčeho co je popsáno na netu ve stovkách statí o korelacích, volatilitě, křížových crossech, amplitudě atp. považuji za zbytečné a každý si to může dohledat.
SID

• Vytvořit...