Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 469
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Protože se mi opět množí v mailové schránce dotazy ohledně tunelů a tunelování :), sděluji, že rozhodně se necítím být tunelářským odborníkem :).
Vegas (pravým jménem Mark Stephen Wilson) zveřejnil v jakési forexové diskuzi svou první tunelovou metodu, tzv. 1 Hour Tunnel vloni, tuším někdy na podzim. Je to metoda, kterou se cca dvcet let živil, takže asi bude fungovat... :)
Nicméně nedlouho po jejím zveřejnění přidal Vegas druhou metodu, 4 hodinový tunel, kde popisuje, proč přechází k novému modelu. A počátkem letošního ledna (2006) uveřejnil zatím poslední tzv. Vegas Wealth Builder (VWB ), jehož součástí je Vegas Daily Tunnel. V neděli 5.2.2006 ještě poskytl Vegas update svého nejnovějšího modelu - VWB 2.

Překlady jsou tady:
1 hodinový tunel - www.financnik.cz/forum/read.php?13,7768,page=8
4 hodinový tunel - www.financnik.cz/forum/read.php?13,2475,8984#msg-8984
Vegas Wealth Builder (Daily Tunnel) - www.financnik.cz/art/forex/forex-tunelova-metoda.html

Všechny originály včetně indikátorů a updatu VWB jsou tady: www.forexfactory.com/forexforum/showthread.php?t=4113

Happy trading
Petr

Odesláno

To namodro & SID:
Možna by bylo dobre ty odkazy dat do toho clanku co vysel dnes v serialu pro Forex,
za chvili to zase mnoho lidi bude hledat protože si přečtou seriál a forum bude o par desitek postu dál.

Mira

Odesláno

To DarkMan
Vkládat něco do článku asi už nejde, to by záleželo na Petrovi a Tomášovi (navíc těch odkazů na Tunelmánii - překlady do češtiny, 1 hod. , 2 hod., VWB, indikace, příklady atd. je už hafu a ta další příloha by byla asi dost velká). Myslím, že lidé jsou natolik inteligentní, že když chtějí, tak si příslušné vlákna a články najdou a vyberou si pro sebe to potřebné.
SID

Odesláno

DarkMan,
jak nahoře na liště, tak dole pod diskuzním vláknem je tlačítko "Vyhledávání". Zkusmo jsem zadal slovo "tunel" a vyjely mi všechny potřebné odkazy. I proto jsem dal do nadpisu příspěvku všechny ty "tunely". Dle mého mínění, člověk, který není schopen si v diskuzi najít takhle jednoduchým způsobem odkaz, tady snad ani nemá co pohledávat... :) Jak si bude otvírat účet na druhé straně zeměkoule a řešit všechny ostatní problémy... bez maminky...? :)
Petr

Odesláno

to namodro
Super článek, jenom žasnu kolik toho stihneš, a to mám pocit že jsem někde v diskuzi četl že máš prťata a manželku. Všechna čest chlape, že jsi takový aktivní. Kdyby nebylo Vás všech kteří nezištně dáváte své zkušenosti na stránky, nikdy bych ani neuvažoval o tom že půjdu do něčeho takového. Když vidím ten pokrok na fóru jak se ze začátečníků stávají profíci, tak si Vás beru jako vzor. Díky lisakus

Odesláno

lisakus,
no profíkem se tedy rozhodně necítím :), to možná až jestli se dožiju doby, že se tím tak třetí čtvrtý rok budu živit fulltime. A kolik toho člověk stihne, záleží jen na něm samotném... :) Jinak díky za díky, člověka to potěší... :)

Petr

Odesláno

To Gogo
Dle obrázků je to zajímavě, zkus přidat skript nebo alespoň popiš jakou funkci má v tvém Gogas-Daily indikátor Stochastic a z čeho pramenilo jeho nastavení hodnot ?..Jinak, alespoň podle grafů, to vypadá na životaschopnou modifikaci.. :) (tu)
SID

Odesláno

SIDe,

to vazne?, ja to bral z puli humorem - teda porovnani s tim vegasem, samo, ze se podle toho orientuju pri live tradingu a jiste by to zaslouzilo hodit k tomu profit display na back testing ....., ale v tom jsem osobne na samym zacatku, je to free na vt foru, schvalne estli ho najdes, kdyz ne, tak jasny , ze to prilozim..... ;)

gogo (tu)

Odesláno

gogo,
vypadá to hezky, ale než začneš jásat, tak si to zkus nějakou dobu obchodovat na demu. Ony ty signály na historickém grafu vypadají vždycky skvěle, ale zkusil jsem si to před chvilkou dát do současných grafů (na MT4) a nic moc. Tedy, pokud máš konto na to, abys dával SL třeba 150 pips, tak by to mohlo po doladění chodit... :) To je jedna věc, druhá věc je to, kdy skutečně reaguješ na vstupní signál - když se schyluje k překřížení v průběhu dne? To se může stokrát během dne změnit. Po dokončení denní svíčky? To už může být o 150 pips pozdě. Podívej se, co ti to říká zrovna dnes - šel bys do toho? Nešel? Na MT4 to dává zrovna teď signál na EURUSD, GBPUSD i USDCHF. Tak co? Dáš na neděli večer entry?
To nepíšu, abych tě odradil. Podobných nadšení, kdy jsem si myslel, že mám konečně perfect strategy, mám za sebou tolik, že příslušníci mé rodiny se už jen významně ušklíbají, když přijdu s další... :) Šoupni to do backtestu a jeď to na demu. NA jásání je vždycky dost času... ;)

Happy trading,
Petr

• Vytvořit...