Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Otázka

Odesláno

dobrý den,

zajímalo by mě, jestli někdo obchodujete na Eurexu a jaké trhy? ve starším článku Petr doporučuje začátečníkům FESX, ale zdá se mi, že je to velký lenoch (FESX, ne Petr :)) co doporučíte začátečníkovi s malým účtem a možností obchodovat jen dopoledne? jediné vlákno, které se věnuje obchodování na EUREXU, co jsem tu našla, je staré několik let. děkuji za odpovědi, hezký den

Katka

Doporučené příspěvky

• 0
Odesláno

G. není aktivní, ale psal jsem mu mail a odpověděl, spojení IB + Sierra je prý nespolehlivé, nedoporučuje. Což je škoda, počítal jsem s tím, účet u IB jsem včera fundoval O.o

Prý na simu ok, ale v live jsou problémy, potvrzuje to i fórum SC. Takhle budu muset zvážit, že část peněz stáhnu a u AMP si udělám druhý účet (viz diskuse "georgetypos nq", kde uvádí, že s AMP a jejich daty or Rithmicu problémy nejsou, navíc přímé spojení na frankfurtskou burzu je pro obchodování evropských trhů vhodnější, než jet data i příkazy přes USA, jako v IB případě.).

Pracuju jako programátor, z domu, takže pracovní dobu si můžu přizpůsobit, dělat předtím, mezitím, nebo večer, takže bych se chtěl zkusit dívat na ranní eu i odpolední usa trhy, protože dopoledne by mi vyhovovalo obecně víc, ale k odpolední tady mají větší podporu (no vlastně tak jak to píšeš i ty). No, takový je plán, uvidíme jaká bude realita příštích týdnů. 

• 0
Odesláno
Před 3 hodinami, Fagus napsal/a:

G. není aktivní, ale psal jsem mu mail a odpověděl, spojení IB + Sierra je prý nespolehlivé, nedoporučuje. Což je škoda, počítal jsem s tím, účet u IB jsem včera fundoval O.o

Prý na simu ok, ale v live jsou problémy, potvrzuje to i fórum SC. Takhle budu muset zvážit, že část peněz stáhnu a u AMP si udělám druhý účet (viz diskuse "georgetypos nq", kde uvádí, že s AMP a jejich daty or Rithmicu problémy nejsou, navíc přímé spojení na frankfurtskou burzu je pro obchodování evropských trhů vhodnější, než jet data i příkazy přes USA, jako v IB případě.).

Pracuju jako programátor, z domu, takže pracovní dobu si můžu přizpůsobit, dělat předtím, mezitím, nebo večer, takže bych se chtěl zkusit dívat na ranní eu i odpolední usa trhy, protože dopoledne by mi vyhovovalo obecně víc, ale k odpolední tady mají větší podporu (no vlastně tak jak to píšeš i ty). No, takový je plán, uvidíme jaká bude realita příštích týdnů. 

tak to je super, to se určitě i líp vyznáš v těch připojeních atd. já jsem původně chtěla účet u AMP, ale uvedla jsem skutečné příjmy a majetek a zamítli mi to :D pak teprve jsem si to nastudovala tady na fóru a poučila se. nevím, jestli je možné jet přes data rithmic i u IB, nevíš? mně to v podstatě vypadne jakmile otevřu pozici a pak chci třeba posunout SL nebo target, tak se přeruší spojení. SIM jsem zatím nezkoušela. 

tak ať se daří a ozvi se

K

• 0
Odesláno

Myslím že ne, že IB nemá kvalitní ticková data pro ID. Jestli máš data od Sierry, tak s kvalitou dat nemáš problém, tvůj problém je nestabilita spojení SC / IB (TWS?).

Btw platíš 33 za sierru, 35 za první datafeed a 21 za eurex ?

• 0
Odesláno
Před 18 hodinami, Fagus napsal/a:

Myslím že ne, že IB nemá kvalitní ticková data pro ID. Jestli máš data od Sierry, tak s kvalitou dat nemáš problém, tvůj problém je nestabilita spojení SC / IB (TWS?).

Btw platíš 33 za sierru, 35 za první datafeed a 21 za eurex ?

ahoj, ano přesně tak, 56 USD měsíčně. a co se teda dá dělat s tím spojením? už jsem zkoušela chvilku počkat po otevření pozice a pak teprve posunovat SL a nevypadlo to. ale je to teda otrava... :(

• 0
Odesláno

Se spojením se nedá dělat asi nic. Jak říkám, já s tím žádnou osobní praktickou zkušenost nemám, vycházím z té diskuse "georgetypos nq", od

dál, kde píše Panton o problémech připojení SC k API IB (tedy TWS ?) a georgetypos to potvrzuje.

A potvrdil mi to i mailem, že to tak je, a že se to i na fórech SC zmiňuje a řeší - pak ale nechápu, proč to neřeší SC a IB, a stejně tak nechápu, proč se to nikde neobjevilo tady ve fóru.

Jak z toho ven, nevím. Jestli už jsi registrací u AMP prošla, neúspěšně, zadat to znovu s jinou částkou Ti asi neprojde, tak mě napadá buď zadat si novou žádost na někoho z rodiny, nebo jít přes nějakého dalšího brokera, který má Rithmic data...

• 0
Odesláno
Před 4 hodinami, Fagus napsal/a:

Se spojením se nedá dělat asi nic. Jak říkám, já s tím žádnou osobní praktickou zkušenost nemám, vycházím z té diskuse "georgetypos nq", od

dál, kde píše Panton o problémech připojení SC k API IB (tedy TWS ?) a georgetypos to potvrzuje.

A potvrdil mi to i mailem, že to tak je, a že se to i na fórech SC zmiňuje a řeší - pak ale nechápu, proč to neřeší SC a IB, a stejně tak nechápu, proč se to nikde neobjevilo tady ve fóru.

Jak z toho ven, nevím. Jestli už jsi registrací u AMP prošla, neúspěšně, zadat to znovu s jinou částkou Ti asi neprojde, tak mě napadá buď zadat si novou žádost na někoho z rodiny, nebo jít přes nějakého dalšího brokera, který má Rithmic data...

přesně tak, měla by to řešit Sierra s IB. my tady můžeme akorát tak nadávat :)

dneska jsem po otevření pozice chvíli čekala a teprve pak upravovala SL atd a nespadlo to. tak uvidím jak se to bude chovat dál.

příspěvky gergetypose jsem četla, ale to už to pro mě s AMP bylo pasé.

a jak se ti líbila Sierra? už jsi jí přišel na zoubek? potřebuju poradit s nastavením přidávání pozic

• 0
Odesláno

No, uvidíš, jako platící klient SC můžeš taky vyvíjet nějaký tlak na to aby si to pořešili, že jo.

Líbit se mi líbila, což o to :)

Ještě ji umět používat. Co ty, daří se ?

Že už jsi u přidávání pozic... :D

• 0
Odesláno
On 27. 4. 2018 at 14:32, Fagus napsal/a:

No, uvidíš, jako platící klient SC můžeš taky vyvíjet nějaký tlak na to aby si to pořešili, že jo.

Líbit se mi líbila, což o to :)

Ještě ji umět používat. Co ty, daří se ?

Že už jsi u přidávání pozic... :D

:D no když už se odhodlám přidat druhou pozici, tak bych ráda, aby se tím nerozhodilo celé nastavení SL a PT atd :D 

• 0
Odesláno

Prosím Tě...

Obchoduješ jenom to EU dopoledne ?

Time zónu máš nastavenou na Brusel (+1 CET) ?

FDXM - volume v nižších stovkách, po 2 hodinách ani to ne - na tom se dá nějaké OF vysledovat a plnění dosáhnout ?

• 0
Odesláno
Před 4 hodinami, Fagus napsal/a:

Prosím Tě...

Obchoduješ jenom to EU dopoledne ?

Time zónu máš nastavenou na Brusel (+1 CET) ?

FDXM - volume v nižších stovkách, po 2 hodinách ani to ne - na tom se dá nějaké OF vysledovat a plnění dosáhnout ?

jsem už dost utahaná, co je OF? asi to nebude občanské fórum viď :) 

já mám malého prcka, takže odpoledne se k počítači nedostanu. dva nebo tři dny v týdnu je ve školce a zbytek musím zvládnout i s ním. což rozhodně nedoporučuju :( NQ dopoledne taky není marný. s FESX jsem se nějak nemohla dostat na lepší zisky a dva kontrakty zatím riskovat nechci. tak jsem týden obchodovala na simu DAX, šlo to skvěle než jsem zjistila, že margin na DAX je skoro 15 tisíc Eur a to teď na účtě fakt nemám :) takže jsem rovnou skočila do FDXM. v podstatě kopíruje DAX. ale je třeba zase vysledovat vhodnou velikost SL a PT. vstupy jsou takové spíš pocitové, vyčerpání na tom malém volume se prakticky nedá poznat, takže doporučuju brát opravdu jen silné signály. ale zatím vlastně vůbec nemám co radit. a byla bych za jakoukoli radu vděčná. 

time zonu ano Brusel

a jak jdou swingy? dá se tím něco vydělat? nic o tom nevím

dobrou a drž se

K.

• Vytvořit...