Mám účet v CZK a na základe automatickej trading stratégie, ktorú som si vytvoril a testoval posledné mesiace, budem obchodvať EURUSD.
Drvivá vačšina hráčov na trhu očakáva, že CZK voči EUR aj USD bude tento rok posilovať. Toto je ale pre mňa nevýhodné pretože v čase otvárania pozície do nej investujem relatívne viac eur ako z nej získam späť. Preto rozmýšľam o nejakej forme hedgu.
Jediné čo ma napadá (opčná strateégia je momentálne pre mňa neschodná pretože môj broker obchodovanie klasických opcií neponúka) je zároveň s pozíciou v EURUSD otvárať aj short pozíciu v EURCZK s rovnakou hodnotou a tým si poistiť CZK market risk. Avšak za každú pozíciu platím spread a prípadne aj swapové body a týmto "hedgovaním" v podstate len vytváram akúsi syntetickú pozíciu v USDCZK - keby som rovno obchodoval s týmto menovým párom, mal by som menšie náklady, ale zase by som si musel vytvárať úplne novú stratégiu...
Môžete mi prosím poradiť či sa vôbec oplatí toto riešiť a keď, tak akú formu hedgu si mám na to vybrať, samozrejme je dôležitý pomer cena/efektivita.
Upozornění: Všechny informace poskytované na Financnik.cz jsou určeny výhradně ke studijním účelům témat týkajících se obchodování na burze a neslouží v žádném případě coby konkrétní investiční či obchodní doporučení. Provozovatel serveru ani jednotliví autoři nejsou registrovanými brokery či investičním poradcem ani makléřem. Jsou-li na stránkách zmiňovány konkrétní finanční produkty, komodity, akcie, forex či opce, vždy a pouze za účelem studia obchodování na burze. Vydavatel serveru není zodpovědný za konkrétní rozhodnutí jednotlivých uživatelů. Burzovní obchodování a investování s finančními instrumenty (a komoditami obzvláště) je vysoce rizikové. Rozhodnutí obchodovat komodity a akcie je odpovědností každého jednotlivce a jedině on sám nese za svá rozhodnutí plnou odpovědnost. Nikdy se nepouštějte do obchodů, jejichž podstatě plně nerozumíte. Pamatujte, že burza má svá pravidla, kterým je třeba porozumět, než začnu riskovat své vlastní peníze!
Otázka
Porentius
Zdravím,
Mám účet v CZK a na základe automatickej trading stratégie, ktorú som si vytvoril a testoval posledné mesiace, budem obchodvať EURUSD.
Drvivá vačšina hráčov na trhu očakáva, že CZK voči EUR aj USD bude tento rok posilovať. Toto je ale pre mňa nevýhodné pretože v čase otvárania pozície do nej investujem relatívne viac eur ako z nej získam späť. Preto rozmýšľam o nejakej forme hedgu.
Jediné čo ma napadá (opčná strateégia je momentálne pre mňa neschodná pretože môj broker obchodovanie klasických opcií neponúka) je zároveň s pozíciou v EURUSD otvárať aj short pozíciu v EURCZK s rovnakou hodnotou a tým si poistiť CZK market risk. Avšak za každú pozíciu platím spread a prípadne aj swapové body a týmto "hedgovaním" v podstate len vytváram akúsi syntetickú pozíciu v USDCZK - keby som rovno obchodoval s týmto menovým párom, mal by som menšie náklady, ale zase by som si musel vytvárať úplne novú stratégiu...
Môžete mi prosím poradiť či sa vôbec oplatí toto riešiť a keď, tak akú formu hedgu si mám na to vybrať, samozrejme je dôležitý pomer cena/efektivita.
Ďakujem.
Sdílet pomocí služby
0 odpovědí na tuto otázku
Doporučené příspěvky