Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokud máš na mysli otevření kombinace dvou opcí, např.spreadu použij Option Trader (pokud není na liště, dej ho tam pomocí Features) a v položce Option Spreads najdeš řadu řadu předvolených kombinací, resp. můžeš si vytvořit kombinaci sám.

• Odpovědí 809
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Chcel by som poprosit live opcnych obchodnikov o pomoc s planovanim.

Na jar 2011 chcem absolvovat dlhsi (6-8 mesiacov) studijny pobyt v zahranicii pocas ktoreho nebudem moct obchodovat intradenne. Aby toto obdobie nebolo obdobim ked u mna budu prevazovat vydavky, chcel by som obchodovat opcne strategie prezentovane na tejto stranke, hlavne kvoli casovej nenarocnosti. Do riadneho studia opci sa chcem pustit po absolvovani opcnych kurzov financnika v najblizsom termine roku 2010.

Ide mi o to, aky velky ucet budem potrebovat na naplnenie svojho ciela - pokryt aspon vydavky pocas pobytu. Ich presnu velkost este nepoznam, preto ma zaujima ake priemerne mesacne zhodnotenie uctu dosahuje vacsina obchodnikov uspesne obchodujucich strategie iron condor, calendar spread. Je realnych 5%?

Viem ze otazka kolko je v tradingu velmi hakliva preto dopredu dakujem za pochopenie a nejaku tu radu. :)

Odesláno

zdq:

na opce je lepsi spis koukat z rocniho pohledu. Protoze treba u IC muzes delat 5-10% mesicne, ale mas negativni RRR napr. 2:1 takze jeden ztratovy mesic ti maze 2 ziskove a to s tema % zahybe. Ja bych rekl, ze 15-20% rocne je celkem realne i s tremi ztratovymi mesici za rok.

Lada

Odesláno

zdq

trosku OT ale

myslim ze casova narocnost opcii v porovnani z tradingom ktory aktualne robis je velmi porovnatelna. ak ti nevyhovuje 8-9 hodina alebo 15:30 z hladiska tvojho studia , tak este skus zvazit vecernu seansu.

Odesláno

Dakujem Lada, rozumiem. U ostatnych strategii je to podobne?

Airmike, ja vnimam tuto prilezitost ako dobru motivaciu zacat s opciami. Za ID travim doobedu trochu viac casu, teda pokial nie su take pohyby ako napr dnes :) poobede je to ta hodinka, problem je skor to ze musim byt v dany cas volny a pripraveny obchodovat co pri takychto studijnych programoch nemusi byt vzdy mozne. Opcie treba kontrolovat, ale asi to nemusi byt striktne vzdy v presny cas.

Odesláno

zdq,

sorry ale trosku poriadne ma zaraza tvoj predpoklad, ze budes opciami hned zarabat a zaplatis si cast pobytu. Cakal by som triezvejsi pohlad od cloveka, ktory uz realne obchoduje.

Odesláno

Keď sa môžem pripojiť pokiaľ ide o tvoj čas a už obchoduješ live mal by si sa trošku tomu prispôsobiť, lebo keď sa teraz pohrnieš rýchlo do opcí nato aby si si platil pobyt a budeš takpovediac natom závislí, tak to neni moc dobré, ale aby som ty odpovedal na tvoju otázku tých 5% mesačne len pri IC je veľmi reálnych. Samozrejme pokiaľ to budeš otvárať podľa plánu a otestuješ si svoje stratégie atď, ako sám vieš na opcie potrebuješ čas ako na intraday trading, bactesty, OB.

Odesláno

Přeji dobrý den,

to Bugi :

nevím, jaké máte Vy zkušenosti se strategií IC, ale dosažení měsíčního průměrného/stabilního příjmu kolem 5% pouze s touto strategií je nesmysl ...

Každá strategie se hodí pro konkrétní stav trhu.

S pozdravem kbtm

Odesláno

To kbtm:
Takže pokiaľ ide o tie IC príjem 5% len čisto z IC je dosiahnutelný na RUT, obchodujem ho Podľa finačníkov, len z malým rozdielom, vypisujem ich 24dni do expirácie, je to podľa môjho OB a podľa backtestov každý si musí nájsť čo mu vyhovuje;)

Odesláno

Dakujem za nazory, samozrejme ze spoliehat sa na tieto prijmy neda a na vydavky budem musiet mat dopredu vycleneny kapital, ide mi skor o to aby peniaze nestali len tak a mal som sancu skoncit obdobie v pluse. A tak uvazujem nahlas.

Dufam ze financnik bude aj v dalsom roku usporiadavat opcne kurzy aby som mohol nastarovat svoje studium opcii a mohli sme sa tu potom rozpravat uz k veci. :) Decembrove terminy sa mi este neoplatia lebo traz mam este dost roboty v ID.

Odesláno

To zdq:
nemáš zač k tým názorom samozrejme, že sa to dá keď vieš čo robís, a inak k tým kurzom myslím, že sa ty kurzia oplatia teraz v decembri lebo sú to posledné kurzy nakoľko Peter s Tomášom odchádzajú do zahraničia na zatiaľ mne neznámi čas ;) takže byť tebou sa prihlásim, ak to chceš;)

Odesláno

To Venk:
Tak to som celkom prekvapený, že sú tam vypísané nové kurzy pretože na posledných spreadoch som sa pýtal a mám pociť že Peter povedal, že odchádza tak nvm teraz ako to bude zajtra idem na kurz takže sa opýtam ;) a prinesem čerstvé info.

Veľa úspechov
Tom

Odesláno

Dobrý den, situace je taková, že se stěhujeme do zahraničí a kurzy tedy měníme z měsíční periody na čtvrtletní. Tj. kurzy budou každé 3 měsíce - pro nás to alespoň bude důvod létat 4x do roka domů :-)

• 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím všetkých taderov
Prosím o pomoc. Mám tento problém. U IB mám kúpenú opciu CERS JAN 15 10 30 cal option.
Opcia je v hlbokej strate a chcem ju nechať vyexpirovať.
V prípade, ak ma priradia hrozí mi strata 1000 USD.
Čo mám urobiť, aby ma vyexpirovali bez priradenia.
Ďakujem za každú radu skúsenejšieho tradera.
Luboš

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...