Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

Mám portfolio ve Fio ebroker - 22 různých titulů, všechno akcie zahraničních firem obchodovaných na NASDAQ či NYSE. Chtěl bych to všechno přesunout do IB. Poradí prosím někdo jak na to a co to obnáší?

Odesláno

Přeji dobrý den,

jo, jde to docela dobře ... u FIO vše prodáte a u IB po převodu peněz zase nakoupíte ...

Alespoň před cca 3 lety jsem takhle musel postupovat - a to jsem vše chtěl převést k TOS, kteří mají (měli ?) stejného depozitáře. Ze strany TOSu nebyl problém, sami mi popsali postup, u FIO mě ale odmítli, že prý praní peněz a podobné kecy. Zřejmě se jednalo o poplatky, které jsou u FIO vysoké.

S pozdravem kbtm

Odesláno
5 hours ago, kbtm said:

Přeji dobrý den,

jo, jde to docela dobře ... u FIO vše prodáte a u IB po převodu peněz zase nakoupíte ...

Alespoň před cca 3 lety jsem takhle musel postupovat - a to jsem vše chtěl převést k TOS, kteří mají (měli ?) stejného depozitáře. Ze strany TOSu nebyl problém, sami mi popsali postup, u FIO mě ale odmítli, že prý praní peněz a podobné kecy. Zřejmě se jednalo o poplatky, které jsou u FIO vysoké.

S pozdravem kbtm

Uh, takhle bych to teda určitě řešit nechtěl. To není žádný převod :-( Už jen kvůli tomu, že bych musel kvůli prodeji vše danit se mi do toho opravdu takto nechce. To přece nějak převést jít musí.

Odesláno

Tak jsem si komunikaci s FIO dohledal, nebylo to před 3 lety, ale 18.02.2009. Možná se to od té doby změnilo ...

V každém případě mám komunikaci zdokumentovanou, je pořád dostupná v e-Brokerovi.

1. odpověď FIO :

... převod akcií evidovaných v USA a nakoupených přes Fio náš depozitář Penson nepovolí (s odkazem na Patriot Act - zákon na obranu před financováním terorismu v USA). Bylo by to možné pouze v případě, že by Váš cílový broker měl účet u stejného depozitáře jako Fio - Penson (http://www.penson.com/).

2. odpověď FIO (když jsem sdělil, že TOS má stejného depozitáře, což zřejmě netušili) :

... společnost Penson bohužel nedá svolení k převodu Vašich akcií, byť v rámci tohoto stejného depozitáře. Jediným řešením je tak Vaše akcie přes Fio prodat, převést utržené prostředky na Vašeho nového brokera a zde je opět zpět dokoupit.

3. odpověď FIO (když jsem jim sdělil, že ze strany TOS se jedná o běžnou operaci) :

... veškerou informaci, kterou mám k dispozici, je ta, že společnost Penson takový převod akcií z jednoho obchodníka na druhého nepovolí. Zřejmě vycházíme z minulých zkušeností, kdy se o takový převod akcií jiní naši klienti pokoušeli a nebylo jim v této věci naším americkým partnerem - depozitářem vyhověno.

Dál jsem to neřešil, měl jsem u FIO investiční portfolio, vše starší než půl roku, takže mě to stálo jen ty FIO-poplatky + poplatek za převod USD.

Odesláno (upraveno)
On 16. 12. 2017 at 19:55, divid napsal/a:

Ok, díky moc za info! Velmi zajímavé informace.

Najde se někdo další se zkušenostmi či radami?

to to je zo stranky IB

To čo trepu tí magori z Fia je riadna koko..na, že to depozitáe nepovolí a že musíš mať účet u brokera s rovnakým depozitárom ako tvoj nroker od ,ktoreho chceš odísť

https://ibkr.info/node/65

Upraveno uživatelem Obelix
  • Vytvořit...